9 Nyíl

A hétvégi amatőrverseny margójára

2018. január 08. 10:19 - Denis Potvin

Szombaton rendezték Érden a VI. Target Amatőr kupát, amelyre 1260 férfi és 70 női versenyző regisztrált. Ez a szám minden eddiginél magasabb, abszolút rekord a sorozat történetében és ez egyből felvet néhány anomáliát, amely már a verseny közben sokak szájából elhangzott és a helyszínen résztvevő tudósító is tapasztalt.

img_6399-1024x682.jpg

A darts tényleg egyre népszerűbb Magyarországon, aminek elsősorban tényleg örülni kell, de kérdés, hogy egy ilyen verseny valóban képes elbírni ennyi embert úgy, hogy senki ne távozzon keserű szájízzel. Előre bocsájtom, minden elismerésem a szervezőknek, hiszen egy ilyen versenyt összehozni nem mindennapi, erőt és embert próbáló feladat, de néhány dolog azért hagyott az emberben hiányérzetet.

Azt nagyon jól kellett tudnia minden résztvevőnek, hogy ez nem lesz gyorsmenet, hiszen közel 2000 játékos valamennyi meccse irdatlan hosszú idő. Száz tábla volt felállítva, amelyen ha folyamatosan mentek volna a meccsek, akkor gördülékenyebb lehetett volna az egész. Sajnos tapasztaltuk, hogy sok olyan tábla volt, amelyen csak gyakoroltak az emberek és olyan is, amely majdnem két órán át üresen állt – mármint csak gyakorlás ment rajta, tétmeccs nem.

Természetesen ennek többször a játékosok is okai voltak, hiszen volt, aki nehezen értette meg, hogy akkor megy tovább, ha bejelenti a zsűrinél a végeredményt. Illetve olyanok is akadtak, akik nem győzték a hosszú várakozást, és hazamentek, persze erről a zsűrit nem értesítették, így emiatt is állt a játék. Igaz, olyan is akadt, mint például a barátunk, Toldi Miklós, aki nem tudott eljönni, így be sem regisztrált, de még este fél tízkor is szólították őt a táblához.

Szóval voltak anomáliák, ettől független egy valódi túlélő verseny volt, aminek azért voltak győztesei. A hölgyeknél például az a Sorger Antónia, aki néhány héttel áll a szülés előtt és hatalmas pocakkal harcolta végig a napot. Abszolút kalaplengetés a dunaharaszti ifjú hölgynek. A második Adorján Erika lett, aki a döntőben 2-1-re kapott ki. A harmadik helyen Horváth Zsanett végzett. A fiúknál a papírforma érvénysült, Szász Bence lett az első, aki a döntőben Precselc Viktort győzte le. A harmadik Petrács Gábor lett. Gratulálunk a kitartásért.

A női döntő a Darts Online jóvoltából

A férfi döntő a Darts Online jóvoltából

A verseny előtt játszották a szuperbajnoki döntőt, amelyet Székely „Penge” Pál és Rucska József vívott, Penge 6-2-re nyert. A meccs után elmondta, új időszámítás ez az életében, mert most a hároméves megállapodás értelmében csak a dartsra kell összpontosítani, így a szponzorok biztosítják azokat a feltételeket, amelyek mindezekhez kellenek. Idén még a hazai rendezésű Eb miatt nem olyan lendülettel, de jövő januártól teljes erővel készül majd a PDC-re és a Qualifying Schoolra is.

Sok sikert ehhez neki, az érdi amatőr résztvevőinek pedig hatalmas dicséret, hiszen kibírták ezt a maratoni, gigászi csatát hozó napot. Magam is úgy döntöttem, hogy végigjátszom és sikerült is befejzni.

Szólj hozzá!
Címkék: amatőr darts 9nyil

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1113558325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása