9 Nyíl

Fitton: a döntő szett döntő legje, 170-es kiszálló

2018. január 09. 10:49 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a harmadik nap összefoglalója)

A harmadik napjával folytatódott hétfőn a lakeside-i BDO darts-világbajnokság. Két előselejtezős meccs után Danny Noppert sima győzelemmel kezdett, 88,52-es kiszállója is a nap legjobb eredménye volt. Darryl Fitton csak a döntő szettben tudta kivívni a továbbjutást, de micsoda három nyíllal. Trina Gulliver a hölgyeknél lépett tovább.

logo_1.jpg

darryl-fitton-win.jpg

A Hódító megint megmutatta, hogy lehet felső fokon űzni ezt a sportágat

Az előselejtezőben a német Michael Unterbuchner egy végsőkig kiélezett meccsen verte meg a kanadai David Cameront. A döntő szett nyolc legig tartott, mivel Cameron 3-2-es vezetése után nem tudta lezárni a meccset, a német utána három leget nyert egymás után (Azért jegyezzük meg azt zárójelben, hogy Cameron csomagja bizonyos okoknál fogva elkeveredett a reptéren, minden felszerelésével együtt. Végül Mark McGeeney segítette ki őt egy kölcsönszettel, amivel nem is dobott rosszul. Hiába, ezért a dolgokért olyan szép sport a darts...). Ennél tisztábban nyert az angol Daniel Day az új-zélandi Craig Caldwell ellen. Day-nek 136-os, 132-es kiszállója is volt és mindössze két leget vesztett a három szettben. Folytatódott az első forduló is, Danny Noppert is nagyon simán nyert Richie Edwards ellen. Mindössze egy leget hozott a walesi, a hollandnak közben ha ötkörös legjei is volt.

mun.jpg

Michi Unterbuchner három kihagyott meccsnyíl után igencsak megizzadt...

dc.jpg

...míg David Cameron kölcsönnyilakkal is majdnem megoldotta a feladatot.

Az esti programban a három férfi és az egyetlen női meccs is nagyon izgalmasan alakult. Előbb a belga Andy Beatens nyert úgy 3-2-re az angol Scott Baker ellen, hogy az első vb-jén szereplő belga 3-3 után hozta az utolsó két leget, 117-es és 123-as checkoutja is volt a meccsen. Utána következett Trina Gulliver győzelme, a hölgyek mezőnyében. A jól kezdő svéd, Vicky Pruim a végére elfáradt, az Arany lány pedig kihasználta a lehetőséget.

dd.jpg

"Oh, happy Day..."

A walesi Dean Reynolds és Chris Harris csatájából végül az első jött ki jobban. 0-2 után szépített ugyan Harris, de az utolsó szettben Reynolds már leget sem veszített. A végére maradt az igazi csattanó, a rutinosnak mondható Darryl Fitton és az ausztrál Justin Thompon meccse.

Az első szett nagyon simán Fittoné volt, ahogyan a második Thompsoné, egyikőjük sem engedélyezett egyetlen leget sem az ellenfélnek. Aztán némileg meglepetésre, Thompson ment el egy újabb 3-0-val, de jött a válasz egyből, ismét egy nullás szettel Fitton javára. Így 2-2-vel fordultunk bele az utolsó szettbe. Hihetetlen izgalmas volt, hiszen Fitton kétszer is vezetett, ellenfele kétszer is egyenlített. Majd megint Fittonnál volt az előny. A hatodik legben aztán Fitton egy csodálatos tizenkét nyilassal, a végén 170-es kiszállóval intézte el a leget, a szettet és a meccset is. Igazi parádés befejezése volt a napnak.

 

Harmadik nap, délutáni meccsek:

Kör Játékos  Átlag  Átlag  Játékos
Elősel. David Cameron Canada  77.30 2-3  84.77  Michael Unterbuchner Germany Statisztika
Elősel. Craig Caldwell New Zealand  80.38 0-3  86.24  Daniel Day England Statisztika
1. kör Richie Edwards Wales  71.51 0-3  88.92  Danny Noppert Netherlands Statisztika

 

Harmadik nap, esti meccsek:

Kör Játékos Átlag Átlag Játékos
1. kör Andy Baetens Belgium 86.73 3-2 85.75 Scott Baker England Statisztika
1. kör /nők Trina Gulliver MBE England 80.62 2-1 72.00 Vicky Pruim Sweden Statisztika
1. kör Dean Reynolds Wales 81.50 3-1 76.62 Chris Harris Wales Statisztika
1. kör Darryl Fitton England 85.51 3-2 81.09 Justin Thompson Australia Statisztika

 

A "Statisztiká" - ra kattintva lehet megtekinteni a fontosabb mutatókat.

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1113561247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2018.01.10. 08:36:18

Ez a német fiú még messzire juthat!
süti beállítások módosítása