9 Nyíl

A BDO-vb-nek is megvan a maga Jamie Lewisa

2018. január 10. 10:28 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a negyedik nap esti összefoglalója)

Még sokan emlékezhetünk a PDC-világbajnokságon zseniálisan szereplő, a selejtezőből az elődöntőbe jutó Jamie Lewisra. Nos, a BDO-sok között is van egy ilyen fiatalember, aki nagyon tehetséges és ráadásul eredményes is. Több magyar dartsos is ismerheti őt Prágából, a WDF-tornáról, ahol végül kilencedik lett. Ő a nap hőse.

logo_1.jpg

Folytatta parádés, egyben drámai sorozatát Michi Unterbrucher. A 29 éves müncheni fiatalember, aki a prágai WDF-en kilencnyilast dobott, most az angol Jamie Hughest múlta felül gigászi, ötszettes csatában. Az első szett Hughes-é volt, aki bizony egy 120-as és egy 136-os kiszállót is odavert. A német egy 3-0-val válaszolt, majd hiába nyitotta a harmadik szettet egy 152-es kiszállóval Hughes, Unterbrucher három leget nyerve már 2-1-re vezetett.

Hihetetlen szoros volt a negyedik szett, amelyet végül Hughes 3-2-re hozott. A döntő szett aztán tényleg drámaian alakult. Unterbrucher már 2-0-ra vezetett, de jött Hughes és három leget nyert egymás után. Már csak egy kellett volna neki, de 40-en maradt, miközben Unterbrucher kidobta. Ahogy aztán a következő két leget is, végül 5-3-ra nyert és hozta a meccset. A német 89,30-as átlagig jutott.

michael-unterbuchner.jpg

hughes-unterbrucher.jpg

Mégsem övé, hanem Conan Whiteheadé lett az este legjobb átlaga, aki a skót Cameron Menzies ellen zárt 91,86-tal. Whiteheadnek volt egy 138-as és egy 117-es kiszállója is, meg öt 180-asa. Érdekesség, hogy a 3-1-es győzelemmel zárult meccs minden egyes szettje 3-2-vel ért véget. Ezzel a 21. helyre rangsorolt Whitehead kiverte a nyolcadik kiemelt Menziest.

conan_whitehead_bdo_lakeside_world_professional_ozrybysumk_l.jpg

menzies-whitehead.jpg

A 14. kiemelt Martin Phillips már jobban járt, 3-1-re győzte le Daniel Dayt. Itt is mind a négy szett nagy csatát hozott, csak egyetlen legnyi különbség volt minden szettben. Day nyerte az elsőt, de aztán háromszor Phillips, a kétszeres vb-elődöntős következett, akinek egy 138-as kiszállója is volt.

lakeside_world_darts_championship_semi_finals_hqdxnhvuqukl.jpg

phillips-day.jpg

Magabiztosan kezdte a tornát a negyedik világbajnoki címére hajtó Anasztaszija Dobromiszlova. Az orosz két sima legben győzte le a holland Anca Zijlstrát, akinek még nyert leg sem jutott. Dobromiszlova 82,73-as átlaggal jutott tovább.

anasztaszja.jpg

dobromiszlova-ziijlstra.jpg

Ezzel lezárult az első kör, a nyolc kiemelt fele egyből el is fogyott. A kedd este nyerő Martin Phillips és Michi Unterbrucher egymással fog majd játszani a második kőrben. Szerdán a nők első köre is lezárul, már csak egy meccs van, Tricia Wright és a magyarok kedvence, Lorraine Winstanley között. Nekik majd Dobromiszlova jön a negyeddöntőben.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3613563649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása