9 Nyíl

Who let the Dog out? - A válasz: Andy Baetens

2018. január 10. 17:48 - adam_f

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (az ötödik nap délutáni összefoglalója)

Nagy meglepetéssel indult a mai nap délutánja a Lakeside-on zajló BDO darts-világbajnokságon. Jött ugyanis egy fiatal belga és kiejtette a 2015-ös világbajnokot. A hölgyeknél az utolsó kiadó hely is elkelt a negyeddöntős mezőnyben, míg az utolsó találkozón két gladiátorszívvel megáldott harcos találkozott egymással, hogy kenyeret és cirkuszt adjon a népnek. Délutáni helyzetjelentésünk következik...

logo_1.jpg

A férfiaknál a második kör vette kezdetét a mai nap délutánján, s rögvest vaskos meglepetéssel indult a nap, ugyanis a tizenharmadik kiemelt belga, Andy Baetens kiejtette a 2015-ös világbajnok, és negyedik kiemelt angolt, Scott Mitchellt. A belga kezdte a találkozót, ami már négy nyert szettig tartott, s egy szoros 3-2-vel meg is szerezte a vezetést. A második szettben aztán Baetens állva hagyta Mitchellt, aki nem igazán tudott mit kezdeni a belga gyors dobásaival, aki végül 3-1-es sikert aratva elvette Scotty Dog kezdését. Az angol ezután változtatott az eddigi játékán, ami végül kifizetődőnek bizonyult, ugyanis először visszavette az elvett kezdést egy 3-1-es szettel (csupa ötköröst dobált ebben), majd egy káprázatos negyedik játékot produkálva (két 100+-os kiszállóval körítve, valamint a negyedik leget egy négykörössel elintézve) egyenlített is. A belga azonban még egy fokozattal feljebb tudott kapcsolni, és végül két szoros kimenetelő szettben győzedelmeskedni tudott (az ötödiket 3-2-re nyerte, amelyben Baetens is megdobta 127-tel a legmagasabb kiszállóját, majd a hatodikat is hasonló arányban hozta), amivel elvitte a meccset, és a negyeddöntőbe dobta magát. Nagyon jó kis kezdés volt ez a délutánra, úgyhogy nem is húzom az időt tovább, majd az átlagok beszélnek helyettem.

baetens.jpg

Andy Baetens - az óriásölő

bae-mit.jpg

stat1_1.jpg

Találós kérdés: Ki az a női játékos, aki már játszott világbajnoki döntőt, mégis csak most debültált a Lakeside-on? Természetesen Tricia Wright-ról van szó. S hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy Wright 2010-ben a PDC által kiírt női világbajnokság döntőjében szerepelt és kapott ki az azóta már sajnos elhunyt Stacy Bromberg-től. A Lakeside-ra viszont csak most sikerült kvalifikálnia magát első alkalommal, s máris a női ranglista első helyezettjével, Lorraine Winstanley-vel hozta össze a sors. Hogy csak a lényegre szorítkozzam: elég rövid találkozóra sikerült ez az összecsapás, amelyben Lorraine tökéletesen prezentálta nekünk azt, hogy miért is ő a jelenlegi világelső. Nem engedte levegőhöz jutni Wright-ot, aki próbálkozott becsülettel, és legalább egy leget be is tudott húzni, de Winstanley ellen nem volt orvosság a mai napon. Az angol világelső mind a két szettet megnyerve, sima 2-0-val jutott be a negyeddöntőbe, ahol Anasztaszija Dobromiszlova lesz az ellenfele, s ha ilyen játékot fog nyújtani ellene is, mint amit most bemutatott, akkor aligha lesz olyan ellenfele a következőkben, aki meg tudná fogni őt.

lorraine_winstanley_bdo_lakeside_world_professional_bj4hhke6j8sl_1.jpg

Lorraine Winstanley tökéletesen prezentálta nekünk, hogy miért is ő a jelenlegi világelső

lw-tw.jpg

stat2_3.jpg

Elég döcögősen indult Mark McGeeney számára a Danny Noppert elleni második körös találkozó. Noppie - akire még mindig erősen hatással volt édesanyja halála - minden erejét összeszedte és megpróbálta a tőle telhető legjobb játékot nyújtani, amit csak lehetett, és az első szettet be is húzta 3-1 arányban, többek között egy 110-es kiszállóval. Az angol ezek után összeszedte magát, és a második szettet hasonló arányban abszolválta, ráadásul egy szép 160-as outtal kezdve. Noppert ezután is próbált kitartani, de egyre inkább látszódott rajta, hogy fárad, a Gladiátor pedig ki is használta a hibákat és sima 3-0-val már a vezetést is átvette. Ebben a szettben is volt 100+-os kiszálló, amit persze az angol dobott meg egy 20-as Sanghaj formájában. A negyedik játék volt még szoros a találkozón, ahol ugyan Noppert ki tudta használni McGeeney elrontott kísérleteit és egyenlíteni tudott, ám a döntő szót végül a Gladiátor mondta ki itt is, aki a 39-et kicsit sajátos módon megoldva már 3-1-re vezetett a szetteket tekintve. Noppie itt már nagyon elfáradt, de még mindig tartotta magát, és az ötödik szettben 2-1-re vezetett is, ám ekkor kapott egy 127-es kiszállót McGeeney-től, aki az ötödik leget is megnyerte 64-ről, amivel végül a szett és a meccs is az övé lett, a tavalyi finalista pedig búcsúzott a Lakeside-tól.

mcgeeney2.jpg

A Gladiátor nagyon odatette magát Noppie ellen, hozzáállását pedig siker koronázta

nop-mcg.jpg

stat3.jpg

Este folytatódik tovább a versengés, ahol három második körös összecsapást láthatunk a férfiak mezőnyéből többek között olyan nevekkel, mint Darryl Fitton, Glen Durrant, vagy Scott Waites. Szóval érdemes lesz velünk tartani az est folyamán is.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5113564411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása