9 Nyíl

Visszatért a bajnok, menetel a címvédő

2018. január 11. 10:27 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (az ötödik nap esti összefoglalója)

Szerdán a délutáni programban ketten, este további három versenyző jutott a BDO darts-világbajnokság negyeddöntőjébe. A korábbi kétszeres világbajnok, Scott Waites egymás után a második kiemeltet verte. Az első kiemelt Glen Durrant és Wayne Warren is továbbment. Az utóbbi másodszor is egy hollandnak váltotta meg a hazafelé útra szóló jegyet.

logo_1.jpg

Ha időrendben akarunk haladni, akkor kezdjük is az 55 éves Wayne Warren sikerével. A walesi az első körben a holland Wesley Harms-ot, majd most a másik hollandot, a szintén kiemelt Willem Mandigerst búcsúztatta. Warren irányította a meccset, az első két szett után 2-0-ra vezetett, majd a holland vissza próbált zárkózni, de tényleg csak zárkózni tudott, Warren tartotta kétleges előnyét. A walesinek ez csak a harmadik vb-je, de az első körnél tovább még sosem jutott. A kilencvenes átlagot sem sikerült elérnie, ami könnyen lehet vékony lesz a következő körben, a torna második kiemeltje, Mark McGeeney ellen.

wayne_warren_bdo_world_darts_championship_kxeerwa25frl.jpg

mandigers-warren.jpg

Darryl Fitton legutóbb a vébé elődöntőjéig jutott, most viszont az első kiemelt, Glen Durrant egy kiváló, 99,43-as átlaggal megállította. Lényegében véve sima meccs volt. Durrant a második szettben vesztette el az első legjét, aztán a harmadikban a szettet is, de két 3-2-es legarányú szettel végül behúzta a meccset. A meccs színvonalát jellemzi a 13 száznyolcvanas, és a három száz felett (ebből kettő és a legmagasabb, 132-es Fittonnál) kiszálló. A címvédő Durrant ezzel sorozatban negyedszer jutott be a BDO-világbajnokság negyeddöntőjébe, címvédőként ezt minimumként határozta meg maga előtt.

durrant.jpg

fitton-durrant.jpg

Két, régi jó ismerős fejezte be a szerda estét. Scott Waites végül 4-2-re győzte le Dean Reynoldos-ot. A ranglista alapján Reynolds volt az esélyesebb, de tovább kísértett a vb-átok, két első körös búcsú után, most csak eggyel többet sikerült mennie Lakeside-ban. Waites viszont a rutinjával érdemelte ki a meccs előtt az esélyes jelzőt, hiszen ez a 11. világbajnoksága, 2013-ban és 2016-ban is első tudott lenni, most is jó úton halad efelé. Reynoldsé volt az első szett, majd Waites hármat nyert egymás után, volt egy szép 116-os kiszállója is. Reynold egy 106-os kiszállóval és még két nyert leggel visszajött, de az utolsó szett megint Waites-é lett, aki 15 nyílból, nagyon szép 112-es kiszállóval fejezte be végül a meccset és várhatja a belga Andy Baetens elleni negyeddöntőt.

waites-370610.jpg

reynolds-waites.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5013566025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása