9 Nyíl

Elindult az év eleji kártyaparti

2018. január 18. 21:32 - Dart Major

2018 PDC Qualifying School - Robin Park Tennis Centre - Wigan (Anglia) & Hildesheim (Németország) - az első nap

Hogyan máshogy is indulna az év mint a szokásos kártya vadászattal vagyis elkezdődött a Q-School. Rekord számú, több mint 600 játékos gondolta úgy, hogy megszerzi a 33 Pro Tour kártya valamelyikét. Nézzük, mi történt az első napon:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpeg

Európai forduló, Hildesheim:

Ezen a tornán két magyar játékosért is izgulhattunk. Pongrácz Milán a második körben kapcsolódott be, de ott vereséget szenvedett Helge Grosstól. Bezzeg Nándor viszont sikerrel vette az első és a második kört is. Előbb Dominic Fritschit verte meg 5-1 arányban, majd 5-3-al lépett túl Gabriel Rollón. A harmadik körben sajnos újra érkezett a magyarok rémálma azaz a kedves lengyel Ratajski barátunk és 5-0-ra hozta le a meccset. Nándi azonban elmondhatja magáról, hogy a harmadik fordulóba jutással olyanokat előzött meg mint Diogo Portela, Jerry Hendriks, Bernd Roith, Kenny Neyens, Mike de Decker vagy épp John Michael, akik  a második körben már kiestek.
Mivel elképesztő mennyiségű mérkőzést rendeztek ezért a két döntős útját emelném ki a nem magyar érdekeltségű meccsekről.  A mindössze huszonegy éves Jeffrey de Zwaan útja a döntőbe viszonylag simán indult. Három 5-0-ás sikerrel kezdett Geert Nentjes, Igor Pacic és Helge Gross ellen. Ezt egy 5-1 követte Tomas Seyler elleni majd az addigi legszorosabb meccse jött ami 5-2-vel ért véget. A negyeddöntőben Robert Marjanovicot 5-3-ra verte, majd jött a Gabriel Clemens elleni csata ami 5-1 lett így Jeffrey elég imponálóan jutott a döntőbe. Ott honfitársa, Dirk van Duijvenbode várt rá. Az igen intenzív bevonulásairól hírek Dirk szintén nagyon simán kezdte a tornát. Kezdésként egy 5-0 majd egy 5-1. Nico Blum ellen a harmadik körben sem szenvedett, ezt a meccset 5-2-vel hozta, viszont a negyedik fordulóban megint 5-1-es sikert könyvelhetett el ezúttal Dennis Verhaegen ellen. A legjobb nyolcba kerülésért sem kellett vért izzadni ugyanis Jesus Pereát 5-0-al mosta le. Viszont a negyeddöntő az már döntő legben dőlt el a javára Michael Rasztovits ellenében. Az elődöntőben a BDO korábbi kiválósága, a Ratajskit verő Danny Noppert jutott neki, akit 5-3-ra vert meg. A döntőben aztán izgalmas meccset hoztak össze a felek aminek végén de Zwaan örülhetett és 5-4-es sikerével két évre ellátta magát Tour kártyával.
1-09-2017-0161-9734.jpg

Brit forduló, Wigan:

Itt aztán jócskán találkozhattunk nagy nevekkel és olyanokkal akiket régről ismerhetünk. És ahogy lenni szokott néhány komoly névtől hamar búcsút is vehettünk. A  BDO egyik nagy alakja Tony O'Shea már az első körben kiesett miután kikapott Wes Newtontól. Newton azonban sokáig nem örülhetett mert a második körben Ő is kiszállt a buliból. Szintén a második körben esett ki Colin Osborne és Colin Lloyd. Ennél gondolom ők is többet vártak maguktól. A harmadik kör nagy vesztese két BDO nagyágyú, Jeff Smith és Daryl Fitton, illetve kiszállt a buliból Ted Evetts és Cody Harris is. A negyedik fordulóban (legjobb 64) esett ki a sokunk által kedvelt Dean Winstanley, akit Ryan Harrington vert meg. Jamie Hughes is befejezte a versenyt, őt meglepetésre Warrick Scheffer verte 5-0-ra. Az ötödik körben kiesők közül a két világbajnokságon is részt vett David Pallett volt aki Eddie Dootson ellen bukott el. A hetedik kör a legjobb nyolcba kerülésért zajlott, ezt Corey Cadby, Ryan Harrington, Nathan Aspinall, Simon Preston, Callan Rydz, Eddie Dootson, Carl Wilkinson és Nathan Rafferty érte el. A négybe jutásért Cadby esélyeshez méltóan 5-2-re verte Raffertyt, Aspinall két leggel bizonyult jobbnak Harringtonnál. Rydz sima 5-2-vel intézte el Wilkinsont, Dootson pedig döntő legben nyert Preston ellen.

Az elődöntőben Cadby ismét hozta a papírformát és nyert 5-2-re Rydz ellen, ezzel pedig kártyát szerzett.

cadby_qschool_600.jpg

A nap harmadik kártyáját két ifjonc után az 56 éves Eddie Dootson szerezte meg. Élete első kártyájához egy 5-3-as siker vezetett el Aspinall ellen.

dootson_qschool_600.jpg

A teljes eredménysor itt található meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5313586717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása