9 Nyíl

Holland, skót és angol siker a második napon

2018. január 19. 21:24 - Dart Major

2018 PDC Qualifying School - Robin Park Tennis Centre - Wigan (Anglia) & Hildesheim (Németország) - a második nap

Sok pihenés nem jutott a mezőnynek a tegnapi forduló után. Ma ugyanis továbbfolytatódott a harc a Pro Tour kártyákért, a tegnap megszokott szisztéma szerint. Meglepetések mára is jutottak, úgyhogy felesleges billentyűzet-koptatás helyett jöjjön is a lényeg:
 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpeg

Európai forduló:

Sajnos a magyar párosnak sok öröm nem jutott a mai napon. Az ifjú Pongrácz Milán sima 5-0-ás vereséget szenvedett a tavaly ET-n legjobb tizenhatba is eljutó Steffen Siepmanntól. Bezzeg Nándor sem járt jobban, Ő a svájciak első számú dartsosától, a korábbi soft világbajnok Thomas Junghanstól kapott ki 5-1-re. Lesz ez még jobb is abban biztos vagyok.
A nem magyaros eredmények "érdekességi" faktoráról mindent elmond az, ha leírom a legjobb négybe jutott versenyző nevét: Tytus Kanik, Mario Robbe, Frantisek Humpula és Mike Holz. Fogalmazzunk úgy, hogy egyiküktől sem volt papírforma az, hogy a négybe jussanak. Igaz ezt nem érdemtelenül tették. Kanik például 5-3-ra megverte Ratajskit a harmadik körben, Robert Marijanovicot pedig a legjobb nyolc között verte meg. Robbe 5-2-re nyert Schnier ellen rögtön az elején, aztán 5-1-el ütötte ki a Nico Blumot, és szerzett két 5-0-ás győzelmet is. A fiatal cseh Humpula komoly bravúrokat ért el mire ideáig eljutott. 5-3-re nyert a PDC-s múlttal rendelkező Yordi Meeuwisse ellen rögtön az első fordulóban, majd 5-2-re elverte a korábban ET állomásokon is játszó Marko Pulst. A legjobb tizenhat között René Eidamsot ütötte el a továbbjutástól ami szintén komoly fegyvertény. Mike Holz is jó horgásznak bizonyult, legyőzte Ulf Cedert, 5-1-el kiütötte Dirk van Duijvenbodét, 5-4-re verte Kenny Neyenst, 5-2-re Berry van Peert, szóval nála nagyobb neveket tudott legyőzni mire a négy közé jutott.
Az elődöntők meglepően simára sikeredtek. Humpula 5-2-vel jutott túl Holzon, Robbe pedig még simábban 5-1-re nyert Kanik ellen. A döntőben Robbe még azt is elbírta, hogy Humpula 3-1-re elhúzott és csak két legre került a kártyától. A holland azonban nem dőlt a kardjába és 5-4 arányban győzni tudott és megszerezte két évre a Tour Cardot. A 44 éves, foglalkozását tekintve ablaktisztító holland először szerezte meg a kártyát.
willy_van_de_wiel_foto_vi_images.jpg

Minden tiszta és fényes - egy ablaktisztító is jól érti a dolgát, amit Mario Robbe prezentált is nekünk

Brit forduló:

Az indulók számáról mindent elmondd, hogy az első kört "last 512"-ként tüntette fel a PDC. Brutális szám. És milyen brutális meglepetések voltak. A korábbi kártya tulajdonos és vb-t is megjárt John Bowles rögtön az elején kiszállt ahogyan David Pallett is. Colin Osborne sem élte túl az első kört Wes Newtonnal egyetemben. Tony O'Shea eddigi kalandja is rém gyengére sikerült, most az első körben kiesett a háromszoros lakeside-i döntős. Ted Evettsnek sem jött össze a mai nap, ő is az első körben kiesők táborát gyarapítja. A második forduló nagy vesztese volt Colin Lloyd akinek nem akar sikerülni a visszatérés. Dean Winstanley is hasonló cipőben jár, Ő is befejezte a versenyt ebben a körben. Cody Harris, Daryl Fitton, Stuart Kellett is búcsúzni kényszerültek.
Nem kellett viszonyt búcsúznia a Robert Owen, Alan Tabern, Mike Norton, Steven Kirkby négyesnek, ők ugyanis eljutottak a legjobb négy közé. Owen skalplistáján megtalálhatjuk Nathan Aspinallt (5-2), Simon Stevenson-t (5-0), Tony Martint (5-4), George Gardnert (5-1), Paul Harveyt (5-0) és Lee Evanst (5-0). Mint látjuk egy kivétellel nagyon simán hozta a meccseit. Elődöntőbeli ellenfele Mike Norton legyőzte David Prinst, Ian Jones-t, Adam Smith Nale-t, Paul Milfordot és Mark Farmert mire eljutott a legjobb négy közé. Alan Tabern útja némileg keményebb volt mint Owené. Ugyan az első meccsét 5-0-ra nyerte, de utána megrezzent a léc és csak döntő szettben tudta Darren Placet megverni. Gary Eastwood is megszorongatta az idősebb Tabernt, de azt a meccset is hozta az öreg 5-3 arányban. A legjobb 32 között a kiváló Jamie Hughes került az útjába de őt meglepően könnyen 5-2-re meg tudta verni. Terry Templet 5-3-al győzte le, majd megint egy döntő leges küzdelmet tudott megnyerni ezúttal Philip Borthwick ellen. A döntő négyes utolsó tagja  Steven Kirkbynek könnyebb út jutott hiszen Mike Nottos, John Goldiet, Mark Wilsont, Colin Littlecottot, Darren Beveridget, Luke Woodhouset sem lehet a legyőzhetetlen kategóriába sorolni. De persze szép teljesítmény volt megverni őket. A döntőkben előbb Robert Owen és Mike Norton csaptak össze. A skót Owen 5-3-ra nyert így megőrizte 2014 óta birtokolt kártyáját.
Alan Tabern aki korábban három PDC tornát is megnyert, most visszaszerezte a 2017 elején elbukott kártyáját. Ezt egy tükörsima 5-1-es sikerrel hozta össze Steven Kirkby ellen. Így tehát a 2007-es vb negyeddöntőse újra ott lesz a legjobbak között.
a8947c3f-21f5-477c-bca4-c45a7b5339b3_owen-robert-002_full.jpg

Robert Owen sorozata továbbra sem szakadt meg - 2014 óta nem bír megszabadulni a kártyájától
tab.jpg

Alan Tabern pedig egy szűk esztendő után jutott újra lehetőséghez a Pro Tour keretein belül. Már csak jól kell kihasználnia

A nap eredményei pedig itt találhatók meg.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2413588869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása