9 Nyíl

Hagyományőrző dartsbajnokság Rákospalotán

2018. január 23. 15:26 - Denis Potvin

Óriási szerencse, hogy mára az ország majdnem minden pontján alakult kisebb-nagyobb dartsklub, amely képes biztosítani a környékbeli dartsrajongók sportolási igényeit. Nagyon sok amatőr verseny is zajlik az országban, de olyan, mint a rákospalotai REAC SISE Darts Clubban, talán egészen országban nincs példa, vagy ritka. Mivel részesei voltunk ennek a sorozatnak így érdemesnek találtuk beszámolót írni a Káldi Gábor szenior versenysorozat első állomásáról.

Január 21-én, vasárnap gyülekeztek a 40 év feletti férfiak és a 35 év feletti hölgyek a REAC Budai II. László Stadion tőszomszédságában található klubhelyiségben. Olyan létszámban, amelyre a már sokat látott REAC-osok sem nagyon emlékeztek. Összesen 31 nevezés érkezett a versenyre, amelyek aztán a csoportküzdelmekkel kezdődtek el.

Két dolog miatt volt egészen különleges ez a délután. Egyrészt valóban családias, sőt baráti hangulatban zajlottak a versenyek. Másodsorban pedig a társaság összetétele miatt is. Csupa, sokat látott és tapasztalt, régi motoros jött össze. Olyanok, akik valóban a sportág szeretete, a játék miatt ragadtak ismét nyilakat és akiknek hosszú évek óta szenvedélyük a darts. Valóban emelkedett volt a hangulat, persze a táblák előtt azért nagyon komoly csaták folytak.

Maga a szeniorbajnokság egy hét fordulóból álló sorozat, amelynek a második fordulóját február 18-án rendezik majd. A végső győztes az alábbi vándorkupát őrizheti egy évi, most a legutóbbi győztesnél, Mózer Györgynél volt. A 2012 óta tartó sorozatot eddig Őri József és Bandula József nyerte meg két-két alkalommal.

Az első fordulóban Juhász Béla, a Vecsési SE versenyzője lett a legjobb. Megelőzte Posta Csabát (Club 501), valamint a két harmadik helyezett játékost, Bandula Józsefet (REAC SISE DC), és Borbély Richárdot (Pestújhely SC).

Szenior barátainkat arra biztatjuk, hogy ha korosztálya között akarja megmérettetni magát, akkor látogasson el Rákospalotára. A sorozatba ugyanis bármelyik fordulóban be lehet csatlakozni. Minden további információért a klubot is lehet keresni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4613597703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása