9 Nyíl

Korai csillaghullás, majdnem bunyó és holland siker

2018. február 02. 22:05 - Dart Major

2018 Coral UK Open Qualifiers 1. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

Alig lett vége a PL tegnapi fordulójának, máris itt az újabb PDC-s esemény. Közel 300 játékos indult el a márciusi UK Open első selejtezőjén ami jelzi mekkora rangja is van a tornának. Mint megírtuk Terry Jenkins visszatért a mezőnybe, ellenben ínhüvely-gyulladás miatt Christian Kist távol maradt. Mensur Suljovic sem indult, ennek okait azonban nem ismerjük. A legnagyobb hiányzó Gary Anderson volt, akinek a háta nem bírta volna a három napos terhelést. Lássuk mi történt az első napon.
c31ulvvwcaaspjk.jpg

Első forduló:

Ebben a fordulóban kevés meccset rendeztek, lévén a létszám azért nem érte el a kiírt "last 512-es" számot. Kevés meccs ide vagy oda néhány ismertebb név már itt elbukott. Danny Nopper, Jamie Hughes, Dean Winstanley és Nathan Aspinall is vereséget szenvedett.

Második forduló:

Itt már bőven rendeztek meccset és ha már rendeztek akkor elhullott itt is pár nagyobb név Dimitri van den Bergh például 6-3-ra kikapott Martin Schindler ellen. Keegan Brownt Andy Jenkins intézte el 6-5 arányban, Kevin Painter 6-1-es zakót kapott Kirk Shepherdtől,  Ted Evetts 6-2-es ruhát kapott Robert Rickwoond ellenében.Terry Jenkins viszont győzelemmel tért vissza, 6-5-re megverte Jerry Hendrikset.

Harmadik forduló:

A legjobb 64 közé próbáltak bejutni a játékosok ebben a körben és itt történt néhány komolynak nevezhető csillaghullás. Cristo Reyes és Benito van de Pas kiesése nem olyan meglepő, mivel az utóbbi időkben csak keresik önmagukat. Jamie Lewis 6-5 arányú veresége Rusty-Jake Rodriguez ellen viszont nem várt eredmény. Ahogy Alan Norris 6-1-es méretes zakója Andy Jenkins ellen is némileg meglepő. Darren Webster sem teszi ki az ablakba a Barry Lynn elleni 6-4-es buktáját. Terry Jenkins ha már visszajött megverte Steve Westet ami azért jelzi, hogy van még keresnivalója az "Öregnek". Lengyel barátunk Krysztof Ratajski kifogta az aranyhalat azaz megverte Raymond van Barneveldet. Nála is nagyobbat kaszált Corey Cadby aki a világbajnok Rob Crosst tudta legyőzni, mégpedig simán 6-2-re. Robert Rickwood megfejelte előző körös teljesítményét, most Dave Chisnallt verte el.

Negyedik forduló:

A legjobb 32 közé jutás volt a tét és itt is akadtak meglepetések. Vincent van der Voort tükörsima 6-1-es vereséget szenvedett Schindler ellen. James Wade továbbra is szenved, most épp Robert Owentől sikerült kikapnia. Ian White hasonlóan rosszul járt, őt lazán 6-2-ra Shepherd verte meg. Jelle Klaasenről sem mondható, hogy túl jó versenyt hozott össze, neki a szinte ismeretlen Dave Prins jelentette a végállomást. Jenkins bácsi is kiszállt, ő Stuart Kellett ellen vérzett el. Lengyel barátunk is befejezte a versenyt, őt a dallamos nevű José Antonio Justicia Perales verte meg. A nagyok közül MvG, Wright, Gurney, Adrian Lewis, Gerwyn Price és Simon Whitlock gond nélkül ment tovább.

Ötödik forduló:

Itt már komolyodott a tét, ugyanis a legjobb tizenhatba igyekeztek a játékosok. Mervyn King eddig szépen versenyzett de most Matthew Edgar 6-2-vel intézte el őt. Cadby királysága eddig tartott ugyanis a Varázsló 6-5 arányban legyőzte. Bár Cadby 11 azaz tizenegy elrontott meccsnyila önmagáért beszél. Daryl Gurney nagyon simán 6-2-re verte meg Joe Cullent, MvG 6-1-el ütötte ki Thorntont, Steve Beaton egy másik korábbi BDO bajnokot Richie Burnettet oktatta, Adrian Lewis pedig Rickwood további álmainak vetett véget. A spanyol Perales nem lassított, most 6-4-re Jonny Claytont tudta legyőzni. Szép sorozatot fut a spanyol játékos. Dave Prins nevét is érdemes megemlíteni, Klaasen után most Jeffrey de Zwaant is le tudta győzni. Ez sem nevezhető gyenge szériának.

Nyolcaddöntők:

A legjobb nyolc közé jutásért négy sima és négy nagyon szoros meccset játszottak a dartsosok. A spanyol Perales 6-1-el intézte el Prins-t, Kyle Anderson 6-2-re verte Edgart, Michael Smith és van Gerwen pedig egyaránt 6-3-as győzelmet arattak. A másik négy mérkőzés viszont egyaránt 6-5-el ért véget. Wright visszavágott Pricenak a tegnap ellopott pontért, Kim Huybrechts a tegnap remeklő Whitlockot verte meg. Robert Owen nagyon megnehezítette Gurney dolgát, de az esélyesebb észak-ír jutott tovább. Adrian Lewis és Steve Beaton sem unatkozhatott a meccsükön, a végén Jackpot örülhetett.

Negyeddöntők:

MvG "idegállapotba" kerülhetett mivel lazán 6-1-re elpáholta Gurneyt, ami jelzi, hogy nagyon rendben van a játéka. Michael Smith és Kyle Anderson összecsapása némileg szorosabb lett, "Bully Boy" bírta jobban és nyert 6-3 arányban. Lewis és Perales meccs érdekesen alakult, ugyanis a két játékos valamin elég szépen összebalhézott, és egy biztonsági embernek kellett közbeavatkoznia. De a felek azért dobtak is, a végén pedig Lewis örülhetett 6-5-ös sikerének (Update: Lewis sokáig nem örülhetett a sikerének, mivel a DRA a vizsgálat lezárásáig felfüggesztette a játékjogát, és elég komoly büntetésre is számíthat - akár még hosszabb idejű eltiltásra is).
dvdcxlqx0aeryoz.jpg

Lewis nagyon felkapta a vizet a pénteki napon. Persze a büntetése sem maradt el.

Az utolsó negyeddöntőben is érvényesült a papírforma, itt Snakebite 6-4-re verte meg az ifjabbik Huybrechts testvért.

Elődöntők:

A két mérkőzésen a 6-3 lett a sláger. A világelső MvG egy brutális 108-as átlaggal kínálta meg Lewist, akitől a három nyert leg is szép egy ilyen formában dobó ufó ellen. Michael Smith is összehozott egy szép 100-as átlagot ezt pedig Wright bánta.

Döntő:

A döntő 1-1-ig volt csak szoros utána a világelső rákapcsolt és elvitt három leget zsinórban. Ez pedig sok volt az angolnak, aki hiába dobott egy tíz nyilast is, komolyan megnehezíteni nem tudta van Gerwen dolgát. A vége 6-3 a saját szavaival fenomenális napot kifogó MvG javára. Így pedig az év első pénzdíjas tornájának győztese Michael van Gerwen. 

A teljes eredménysort pedig itt találhatjátok meg.

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2413628216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás Víg 2018.02.03. 14:46:10

Azért Dave Prins nem nevezhető szinte ismeretlennek :-)
süti beállítások módosítása