9 Nyíl

Lesz-e győztes meccse a világbajnoknak?

2018. február 08. 13:00 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League of Darts - Motorpoint Arena, Cardiff (a második forduló felvezetője)

Jön a Premier League második fordulója és már az első is sok érdekességet hozott, a második pedig sok kérdést vet fel. Mi lesz a hátfájós Gary Andersonnal? Vagy megbékélt-e már a skót Gerwyn Price-szal? Ki fog két győzelemmel és ki két vereséggel állni a forduló után és megszerzi-e első győzelmét a világbajnok? Mi lesz a tavalyi Premier League-döntő visszavágójának a végeredménye? Sok-sok kérdés, amelyek között igyekszünk eligazítani az olvasókat, arra buzdítva, hogy kövessenek minket a forduló után is.

pl_2.jpg

Unibet Premier League

2. forduló - Február 8., Motorpoint Arena Cardiff

Michael Smith-Daryl Gurney

Michael Smith 7-5-re győzte le – nem túl magas, 89,12-es átlaggal – a hátfájással küzdő Gary Andersont, míg Daryl Gurney 5-3-as vezetést adott el döntetlenre Raymond van Barneveld ellen a Premier League első fordulójában. A világbajnokság egyik játékosnak sem sikerült túl jól, hiszen mind a ketten a legjobb 32 között estek ki, Smith Rob Crosstól, Gurney pedig meglepetésre John Hendersontól kapott ki a legjobb 32 között.

skysports-daryl-gurney-wdc-darts-world-championship_4186909.jpg

Az idei szezont egyértelműen Smith kezdte jobban, bár a Mastersen az első körben búcsúzott (akárcsak Gurney), de a UK Open selejtezőjében Gerwen mellett abszolút dominált. Az elmúlt hétvégén rendezett három versenyből egyszer csak Michael van Gerwen tudta megállítani, aztán a világelső sem. Hiába dobott kilencnyilast a holland, nagyon simán, 6-1-re kapott ki Smith-től, aki aztán a döntőben Zoran Lerchbachert intézte el legveszteség nélkül.

Eddig nyolcszor találkozott a két dartsos, legutóbb a szombati UK Open kvaliban, amelyen Gurney alaposan elintézte Smith-t, 6-0-ra győzte le ellenfelét. Az összevetésben még így is Smith a jobb 5-ször, nyert, míg az északír háromszor tudott jobb lenni.

Rob Cross-Simon Whitlock

Az év legkínzóbb kérdése, vajon egy kifutott eredmény volt-e Rob Cross tavalyi szereplése, vagy tényleg van annak a kijelentésnek reális alapja, amelyben Voltage azt fejtegeti, hogy a cél a világelsőség. Mindenesetre az első körben Gerwen simán, 7-2-vel elintézte a világbajnokot. Simon Whitlock jól kezdte a PL-szezont, hiszen az első körben Mensur Suljovicot győzte le 7-5-re, és övé volt a múlt csütörtök legmagasabb kiszállója (160) és a legmagasabb átlaga (106,49) is.

rob_cross_5.jpg

Cross a vb után még a negyeddöntőig jutott a Mastersen, de aztán jött a UK Open kvalifikációs mélyrepülése. Az elsőn Corey Cadby, a másodikon Jamie Hughey, a harmadikon pedig Ryan Meikle intézte el, rögtön az első meccsén, így a világbajnok fel sem tudott kerülni a UK Open order of Meritjére. Azt nem lehet mondani, hogy Whitlocknak simább lett volna az év kezdet. Rögtön egy vereség a Mastersen, majd a hétvégén a három tornán mindössze négy győzelem.

Fűtheti a visszavágás is Whitlockot, hiszen a korábbi négy meccsükből csak egyszer győzte Crosst. Az biztos, ha az ausztrál nyerne, akkor az az előre azért nem kalkulált eredmény lenne, hogy Whitlock lenne a veretlen, a világbajnok pedig a nyeretlen két forduló után.

Michael van Gerwen-Peter Wright

Sokáig emlékezetes nagy meccset játszott a kér dartsos a 2017-es Premier League-döntőben, amelyet aztán Michael van Gerwen nyert meg 11-10-re a végén nagyot hibázó Peter Wright ellen. A visszavágó következik a világ első és második számú játékosa között. Gerwen a világbajnok elleni győzelemmel kezdte a szezont, míg Wright hiába vezetett már 5-1-re is Gerwyn Price ellen, meg kellett a végén elégednie a 6-6-os döntetlennel.

A világbajnoki kudarc után négy versenyen indult el Gerwen és háromszor a Winner került a neve mögé, a Masterst és az első két UK Open kvalit simán behúzta, kilencnyilasa is volt és január elseje óta csak Michael Smith tudta legyőzni. Wright a vb-n kudarcot jelentő – csak Diogo Portelát tudta legyőzni – korai búcsú után jól szerepelt. A Mastersen negyeddöntős volt, a UK Open selejtezőjáben kétszer is az elődöntőig ment, a harmadik tornát viszont az első körben elbukta.

michael-van-gerwen-peter-wright-darts_3272456.jpg

Mivel a világ két legjobbjáról van szó, már számos csatát megélt egymás mellett a két játékos. Szám szerint eddig 61-szer találkoztak és valami elképesztő Gerwen fölénye: 48 győzelem, 2 döntetlen és csak 11 vereség. Wright legutóbb a tavalyi PDC European Darts Grand Prix döntőjében nyert 6-0-ra, azóta háromszor a holland volt a jobb. Érdekesség, a 2017-es PL-ben 6-6-os döntetlen született.

Gerwyn Price-Gary Anderson

Gerwyn Price egy bravúrdöntetlennel tette le a névjegyét a Premier League-ben, míg Gary Andersonért már Wayne Mardle is elkezdett aggódni. A skót, kétszeres világbajnok komoly hátfájással küszködik, talán ennek is betudható, hogy Smith ellen vereséggel kezdte az idényt. 5-1-re is vezetett, de aztán a fájdalmak miatt is talán, hat leget bukott egymás után. Mardle azt mondta, Anderson a backstage-ben már nagyon nehezen mozgott, ahogy tegnap is írtunk róla, azt javasolta, jobban jár, ha most visszalép a sorozattól.

Erről még nem érkezett hír, így ma este Price ellen kellene javítani. Anderson egyébkét a vb óta, ahol a negyeddöntőben indult, csak a Mastersen vett részt, a UK Opent selejtezőjét kihagyta. A Mastersen jól menetelt, Benito van de Pas, majd a mostani ellenfél, Price ellen is nyerni tudott, csak Gerwentől kapott ki. Meg is jegyezte a Price elleni meccs után, hogy aki nem tud egy hátfájós embert legyőzni, az menjen vissza amatőrnek. Így aztán parázs hangulatú meccs lehet belőle ma is. Price csak két UK Open kvalin indult, egyszer a 16-ban, egyszer a 32-ben esett ki.

darts-gary-anderson_3392480.jpg

2014-ben játszottak először egymás ellen, azt Anderson 6-3-ra nyerte a European Openen. Azóta összesen 7 meccsük volt, amelyből a skót ötöt megnyert, Price legutóbb a 2015-ös Players Championshipen tudta legyőzni vetélytársát.

Raymond van Barneveld-Mensur Suljovic

Mind a két játékosra ráfér a javítás, hiszen győzelem nélkül kezdték a PL-szezont. Raymond van Barneveld Gurney ellen hozta vissza a meccset, míg Mensur Suljovic Whitlock ellen szenvedett vereséget, pedig az osztrák elég szép, 103,71-es átlagot dobált. Barney a vb-n a negyeddöntőig jutott, a Mastersben pedig csak honfitársától, Gerwentől kapott ki. Aztán elindult a UK Open selejtezőben, de az első két tornán egyből kikapott, a harmadikon már el sem indult.

maxresdefault_1_3.jpg

Suljovic a vb-n inkább egész mással hívta fel magára a figyelmet. A PDC mereven alkoholtilalom elleni szabályait szegte át elég látványos módon, a nyolcaddöntőnél tovább nem is tudott jutni. A Masterst viszont nagyon komolyan vette, hiszen Michael Smith és Rob Cross ellen is nyerni tudott, végül éppen Barneytól kapott 11-7-re.

Így aztán a két játékos legutóbbi meccse a hollandé volt, de előtte kétszer is kikapott az osztráktól. Összesen nyolcszor találkoztak és ötször nyert Barney. Azért az is érdekes, hogy az első meccsük egy WDF World Masters volt 2001 decemberéből, azaz már több, mint 16 éve, amelyet Barney 3-1-re nyert meg.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8013645528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása