9 Nyíl

Nem számított sem epekő, sem hátfájdalom

2018. február 08. 23:25 - matyi96

2018 Unibet Premier League of Darts - Motorpoint Arena, Cardiff (a második forduló összefoglalója)

Elérkezett a hét csütörtöki napja, ami egészen májusig azt jelenti, hogy dartsot néz az ország. A második körben Cardiffba látogatott a Premier League mezőnye, mégpedig azért, hogy újra lenyűgözzenek bennünket. Nézzük is meg, mi történt ezen az estén.

pl_2.jpg

Michael Smith - Daryl Gurney: 7-4

Smith és Gurney nyitotta meg a csütörtök esti programot. Smith nagyon brutális játékkal kezdett, a kiszállói (akadt egy 124-es bullos is) és a tömeg is rendben volt nagyon. Olyanannyira, hogy volt olyan pillanat, amikor 116-os átlagot szórt. Mindez azt eredményezte, hogy simán vezetett 3-0-ra. 3-0 után jött egy kisebb visszaesés a részéről, illetve egyfajta feljavulás észak-ír oldalról. Gurney dobott egy tizennégy nyilast, majd egy tizenhárom nyilast, illetve egy újabb tizennégy nyilassal már egyenlített is. Smith nem dőlt össze fejben, és újra átvette a vezetést. Daryl még egyszer ugyan egyenlíteni tudott, de 4-4 után jött egy ötkörös, egy hatkörös és zárásként egy újabb ötkörös játék, amire nem volt válasza Gurneynek. Ezzel zárta tehát le a meccset Smith. Egy olyan meccset, ami nagyon pörgős, magas színvonalú játékot eredményezett. Gurney átlaga egyébként jobb volt mint Smith-é, de hát ez csak formalitás. 

smith-gurney_1.jpg

Rob Cross - Simon Whitlock: 1-7

A második meccsen Cross és Whitlock nézett egymással farkasszemet. Ez a mérkőzés nem hozott annyira magas színvonalat, mint amire számítani lehetett. A másik, amire nem lehetett számítani az az egyoldalúság. Márpedig ez a meccs nagyon egyoldalú volt. Az első leg csak-csak elfogadható volt a világbajnok részéről, de még ez is az ausztrálé lett egy tizenhét nyilassal. Majd a következő legben a kiszállózásnak köszönhetően következett egy húsz dárdás játék, melyet szintén Whitlock dobott meg. Ezután összekapta magát Cross és elhelyezett egy tizennégy nyilast a táblába, ekkor azt lehetett hinni, hogy végre megtalálja a helyes utat és visszajön a meccsbe. Nos, ez nem így lett. Innentől kezdve csak Whitlock nyert leget és hogy is mondjam, nem kellett túlságosan megerőltetnie magát. Persze, voltak szép játékok a részéről, de nagyon nagy nyomást nem igazán tudott ráhelyezni a vállára Cross. A végére az újdonsült világbajnok a 90-es átlagot sem érte el, míg Whitlock azért egy vállalható 93-as átlagot dobott.

cross-whitlock.jpg

Michael van Gerwen - Peter Wright: 5-7

A nap mérkőzéseként titulált csata. És az is lett, bár nem úgy indult. Wright nem találta a fonalat, ahogy Gerwen sem. Wright a tömeggel bajlódott, főleg az első kilenc nyilával, Gerwen meg a kiszállókkal. Összességében ez több leget eredményezett a skótnak. Már 3-1-re vezetett, amikor a holland összeszedte magát a duplákon is és egyenlíteni tudott egy tizenöt és egy tizenegy nyilassal. A következő leg is neki állt, azonban a duplákat újra elhibázta és Snakebite egy gyönyörű 116-os kiszállóval köszönte ezt meg neki. És ez bizony egy break volt. Kezdhetett tehát Wright. Elölről megoldotta az ötköröst első nyíllal, ami 5-3-as vezetést eredményezett számára. A következő leget behúzta Michael, de nem is akárhogy!!! Wright eszméletlen módon tolta a tömeget, Gerwen csak 170-re tudott kerekíteni, amikor Wright egy maximummal már 41 ponton volt. Jött Gerwen és valami hihetetlen hidegvérrel szúrta ki a legmagasabb kiszállót tizenkettedik nyíllal. Wrightnak nem szegte kedvét, hogy nem dobhatott rá a tizenegy nyilasára, ugyanis a következő leget játszi könnyedséggel oldotta meg. Tizenkét nyilast dobott ő is, egy 96-os kiszállóval (20, D18, D20). A pont már meg volt a skótnak, de látszott rajta, hogy ezt a meccset meg akarja nyerni. Hihetetlen jól dobott ekkor már és ez elmondható ellenfeléről is. Szóval, van Gerwen folytatta kezdésből, majd a végén ajándékozott egy meccsnyilat Wrightnak, amit ő szépen el is hibázott. Természetesen a holland többet nem adakozott és felzárkózott. De Peter kezdhetett a győzelemért. Végig magabiztosan és higgadtan dobott a kezdésében. Lerakta magát 40 pontra és még a maximum sem ijesztette őt meg, amit Mighty Mike dobott neki ekkor. Tizenharmadik nyíllal abszolválta a kezdését, ezzel a mérkőzést is megnyerve Peter Wright. Óriási mérkőzés volt. Már csak az bődületes, hogy nagyjából 4-5 legnyi játék után 90 pont alatt átlagolt a skót, a meccs végére pedig 101,04-os átlagot ért el. Maradjunk annyiban, hogy megérdemelte.

mvg-wright.jpg

Gerwyn Price - Gary Anderson: 3-7

Nem olyan rég volt egy meccsük, amikor Anderson beszólt Pricenak. Kíváncsian vártam mit fog mutatni a walesi itt Cardiffban. Pechjére kifogott egy (még fájós háttal is) remekül játszó Andersont. 2-2-ig semmi meglepő nem történt, mindketten hozták a kezdéseiket. Úgy tűnt, hogy akár egy ki-ki meccs is kialakulhat. Aztán Anderson rálépett a gázpedálra. Dobott két tizenhárom nyilas leget, amire jött még válasz egy szintén tizenhárom nyilas formájában. Andersont nem nagyon érdekelte sem a háta, sem Price, ezt egy újabb tizenhárom nyilassal bizonyította is. Ekkor már 5-3-ra vezetett. Ezt megspékelte egy újabb breakkel, ami már egy pontot biztosan eredményezett számára. Nehéz lett volna elképzelni is, hogy innen elbukja a győzelmet a Repülő Skót, nem is bukta el természetesen. Még akkor sem, ha az utolsó leg egy nyögvenyelős huszonegy dárdás lett. Összességében megérdemeltem nyert Anderson, közel százas átlagot dobott, átlagos kiszállózással. Akadt neki egy 104-es kiszálló is. Pricenak 2-2 után nem sok esélye volt, akadt egy két dupla, amit, ha megdob másképp is alakulhatott volna, de talán Anderson győzelme akkor sem lett volna veszélyben.

price-anderson_1.jpg

Raymond van Barneveld - Mensur Suljovic: 7-5

A végére maradt egy holland-osztrák rangadó. Barney és Suljovic csapott össze egymással és szerencsénkre nagyon jó mérkőzést láthattunk zárásként. Mindketten hozták a kezdésüket egy-egy tizennégy nyilassal. Így kezdődött. Majd Barney hozta a kezdését egy tizenhat nyilassal. A következő legben a tíznyilasra dobhatott rá Suljovic, Barney 167 ponton állt. Nem dobta be Suljovic a lehetőségeit, Barney pedig köszönte szépen és, ahogy a nagy könyvben meg van írva, kidobta a 167-es kiszállóját. Ő kezdett és újabb leget nyert meg, mivel a sógor újfent elhibázta a duplákat. Barney 71-ről szállt ki, újra Bullal (4, 17, Bull). Suljovic elleste a dolgot a hollandtól, ugyanis a következő legben ő szállt ki 86-ról a tábla közepét használva. Barneveldet nem érdekelte különösebben, ő a saját legjére koncentrált, amit meg is oldott tizenöt nyílból. Suljovic nyert egy újabb saját kezdést, majd Barney is hozta a sajátját. Ezzel 6-3 volt már az állás. A következő leget Mensur kezdte, hoznia kellett. Hozta is, tizenhárom nyílból megoldva. Viszont Raymond kezdhetett a győzelemért. Minden rendben is volt, egészen a duplákig. Elhibázta a meccsnyilait, Suljovic pedig kiszállt. Fordult a kocka, az osztrák játékos most már az első pontjáért kezdhetett. Meg is volt a lehetősége rá, lejött 100 pontra. Barney ekkor 131-re dobott, de a D16-ot elhibázta. Suljovic nem élt a lehetőséggel, Barney pedig többet nem hibázott és megnyerte a mérkőzést. Suljovicnak talán kijárt volna a döntetlen. Pechjére két nagyon jól játszó játékossal kezdett, de ő sem játszott rosszul egyik meccsen sem. Sőt! A mai napon például jobb átlagot dobott, mint ellenfele. A lényegen azonban nem változtat, Barneveldé lett a két pont, igaz ez inkább egy X-szagú csata volt.

barney-suljovic_1.jpg

Ennyi lett volna a mai nap. Azt hiszem csalódásra nincs okunk, parádés mérkőzéseket láthattunk. A forduló után már csak két játékos áll 100%-os teljesítménnyel, Simon Whitlock és Michael Smith. Jövő hét csütörtökön folytatás. Addig is... Maradjatok velünk!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2013646964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása