9 Nyíl

A Prince of Darts DSE nagy napja volt a szombat

2018. február 11. 17:56 - adam_f

Steel Országos Bajnokság 1. forduló - Székesfehérvár (összefoglaló)

Azt hiszem, ezzel talán nem is mondok nagyon meglepőt, hiszen az OB-k történetében első alkalommal elinduló egyesület - tudatosan igazolva - olyan játékosokat tudott magához láncolni az év elején, akik nagyon nagy dolgokra hivatottak, főleg így a 2018-as esztendőt tekintve. A férfiaknál a PoD DSE Takács Gábor személyében hódította el az első helyet, míg a hölgyeknél - a klub színeiben induló - Erdei Nóra ezüstérmet szerzett. Meg kell még említeni Lakatos Gergelyt, a Smile DC versenyzőjét is, aki a tizenhat között azt a Székely "Penge" Pál-t győzte le, akinek személyében Magyarország első profi játékosát köszönthetjük, illetve Németh Évát, aki a BEAC színeiben szerezte meg első OB-győzelmét. Szóval, voltak meglepetések, úgyhogy igyekszünk most mindent összeszedni nektek az első fordulóról.

ob1.jpg

Kezdjük talán azzal, hogy - Ihász Veronika és Fekete Nóra után - Czipó Vivien, a regnáló női bajnok is a férfiak között kezdte meg a 2018-as esztendőt, vagyis ezzel már az elején el is dőlt az, hogy ismét új női bajnokot fogunk avatni majd ebben az évben. Ennek tudatában vágtak neki a hölgyek ennek a szezonnak, amit 32-es tábláról kezdtek, mivel tizenkilenc nevező volt a hölgyek versenyében. A fináléig végül a BEAC játékosa, Németh Éva, valamint a PoD DSE versenyzője, Erdei Nóra ért el. Évi nagyon magabiztosan versenyzett az egész nap során, így teljesen megérdemelten került a döntőbe, mint ahogy Nóra is persze. A fináléban aztán egymásnak is feszültek a hölgyek, és egy nagyon jó kis mérkőzést prezentáltak a jelenlévőknek (Nóra még egy nagyon szép 180-ast is hintett). A döntőt végül - végig vezetve - Éva nyerte meg 7-4 arányban, de azt kell mondanunk, hogy Nóra sem vallt szégyent ezzel a teljesítményével. A dobogó képzeletbeli harmadik fokára a Győri DC dobója, Kovács Csilla, valamint a Békéscsabai DSE versenyzője, Ölei Annamária állhatott fel.

A férfiaknál az a Lakatos Gergely szállította a meglepetést abban a nagyszámú mezőnyben, amelyből olyan játékosok hiányoztak, mint például az ET grazi versenyére indulási jogot szerző Alexits Tamás, a szintén a PoD DSE-t erősítő Bezzeg Nándor vagy a tavalyi World Cup of Darts-on a magyar válogatottban szereplő Végső János. Ott volt viszont hazánk első profi játékosa, valamint a zsinórban háromszor bajnoki címet szerző Székely "Penge" Pál, aki nagyon komoly menetelést hajtott végre, egészen a legjobb tizenhatig. Pali nyilainak olyan játékosok estek áldozatul, mint például Ágics Norbert, Dervalics Attila, Vanó Dániel, majd pedig Katona Bence. Ám a tizenhat között jött Gergő, és nagyon agilis játékot produkálva legyőzte Palit, aki ezzel itt fejezte be az első OB-fordulóját. Gergő viszont még egy fokozattal magasabbra kapcsolt, és egészen a döntőig menetelt, ahol aztán jött a PoD DSE színeit képviselő Takács Gábor, aki nem bízta a véletlenre a finálé kimenetelét. Az elődöntők vesztesei egyébként az ötödik kiemelt Mester Zoltán (Sport DC) és Major Nándor (Kaposvári DK) voltak. A döntőben Taki az első szettet egy nagyon sima 3-0-val abszolválta, majd hasonló könnyedséggel, szintén 3-0 arányban hozta a második szettet is. A szünet után is Takács szerzett vezetést, ám Gergő összeszedte magát és két leget nyerve megfordította az állást. Taki azonban gyorsan egyenlíteni tudott, mégpedig egy 121-es kiszállót megoldva. A szettet azonban végül Gergő nyerte meg, aki egy 156-os outtal válaszolt az előbbi 121-esre. A negyedik játék azonban ismét a PoD DSE versenyzőjének jött ki jobban, aki egy újabb sima 3-0-ás sikert aratva 3-1 arányban nyerte a találkozót, és ezzel együtt az OB első fordulóját is.

lg.jpg

Lakatos Gergely élete legjobb szezonkezdetét tudhatja maga mögött a tegnapi OB-n elért második helyezésével

tg_1.jpg

Takács Gábor pedig győzelemmel kezdte az idei bajnoki megmérettetést, ami még nagyon sokat jelenthet a végelszámoláskor

STEEL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - 1. FORDULÓ, SZÉKESFEHÉRVÁR

FÉRFIAK - DÖNTŐ (best of 5 sets, best of 5 legs):

TAKÁCS GÁBOR (PRINCE OF DARTS DSE) - LAKATOS GERGELY (SMILE DC): 3-1 (3-0; 3-0; 2-3; 3-0)

NŐK - DÖNTŐ (best of 13 legs):

NÉMETH ÉVA (BEAC) - ERDEI NÓRA (PRINCE OF DARTS DSE): 7-4

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1113656256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása