9 Nyíl

Nie ma karty, ale jest UK Open!!!

2018. február 11. 21:11 - adam_f

2018 Coral UK Open Qualifiers 6. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

Aki egy kicsit is tud lengyelül, az bizonyára tudja, hogy mit is jelenthet a fenti mondat. Természetesen mi is tisztában vagyunk ezzel, hiszen most éppen egy olyan ember került az utolsó kvalifikációs verseny középpontjába, akit mi is nagyon "szeretünk", de tényleg...

c31ulvvwcaaspjk.jpg

Bizony, ez a nap ma a mindvégig kiegyensúlyozottan játszó Lengyel Sas, azaz Krzysztof Ratajski győzelmével ért véget, aki ezzel a sikerrel besöpörte első PDC-s tornagyőzelmét és biztosította magának a UK Openen való részvételt. Barátunknak elég hosszú volt az útja, hiszen már a 256 között tábla elé kellett lépnie, ám nagyon hamar belelendült a játékba, aminek először Eddie Dootson látta a kárát (6-0), majd a 128 között a német René Berndt is kapitulálni kényszerült lengyel versenyzőnkkel szemben (6-4). A 64 között szoros és kiélezett mérkőzést vívott Ian White-tal, ám végül a kiszálló a polák oldalán jött meg, aki így (6-5-ös győzelmével) már a 32 között találta magát, ahol újabb 6-4-es sikert könyvelhetett el Robert Owen ellenében. A tizenhat között ismét 6-4-es győzelem, ezúttal Carl Wilkinson volt az áldozat, majd két nagy skalp jött még utána. Az első azé a Corey Cadby-é volt (6-4), aki szombaton megnyerte az ötödik kvalifikációt, míg az elődöntőben egy simának induló, de a végén nagyon izgalmassá váló találkozón - 6-5 arányban verte Rob Cross-t, amivel sikerült kivívnia a fináléban való részvételt.

rc-kr.jpg

(forrás: PremiumDartData)

A döntőben pedig azzal a Daryl Gurney-vel találkozott, aki a 128-as mezőnyben csatlakozott a versenybe és rögvest 6-3-mal küldte haza Mark Wilson-t. Aztán egy nagyon izgalmas és szoros találkozó után 6-5-tel ment tovább Jimmy Hendriks ellenében, hogy a 32 között lesimázza Stuart Kellett-et. A tizenhatban 6-4-es siker jött Jonny Clayton ellen, majd SuperChin a negyeddöntőben sima 6-2-vel búcsúztatta Danny Noppert-et is. Az elődöntőben a UK Open címvédője, azaz Peter Wright várt rá, ám Gurney ezúttal sem ismert kegyelmet és nagyon laza játékkal is 6-3 arányban tudott nyerni a skót ellen, amivel ő is a fináléban találta magát.

Abban a fináléban, ahol végig Ratajski vezetett, s noha Gurney mindent megtett azért, hogy ledolgozza a hátrányát, egy legnél beljebb sosem tudott kerülni. A lengyel végül egy tizenhárom nyilas körrel zárta le a 6-4-re végződő találkozót, amivel tehát megváltotta jegyét a minehead-i tornára, és rögvest a PDC-ranglista 74. helyén landolt.

kr_1.jpg

A Lengyel Sas ezúttal nem volt szárnyaszegett...

finale_1.jpg

(forrás: PremiumDartData)

S hogy milyen eredmények születtek még a mai napon? Azt most minden szöveg nélkül a következő ábrán mutatjuk meg nektek (a legjobb 64-től kezdve). A krónikához hozzátartozik az is, hogy David Pallett nagyon közel járt ahhoz, hogy tökéletes leget dobjon a Peter Wright elleni negyeddöntőben. Két 180-as kör után hetedikre jött az újabb T20, majd nyolcadikra a T15 is, ám sajnos a kilencedik nyíl a D18 helyett a drót alatt ért célt, így sajnos nem sikerült a perfekt leg.

eredmenyek.jpg

(forrás: TheRedBit)

Ez pedig a UK Open profijainak mezőnye a hat kvalifikációs verseny után (ne feledjük, hogy az "amatőrök" még versenyben vannak a Riley's által szervezett tornákon):

listaukopen.jpg

(forrás: Burton DeWitt)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr213656066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása