9 Nyíl

Elindult az idei Players Championship sorozat

2018. február 17. 18:40 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 1. - Barnsley, Metrodome (összefoglaló)

Alig értek véget a UK Open kvalifikációk, máris elindult egy újabb sorozat, nevezetesen a Players Championship. A Pro Tour kártya tulajdonosok idei első randevújukat a kultikus Metrodome-ban adták egymásnak, lássuk ki hogyan szerepelt.
players-championship.png


Első forduló:

A sorsolás szeszélyének jóvoltából rögtön komoly rangadókat hozott az első forduló. Például a két Lewis azaz Adrian és Jamie játszottak egyet és a végén előbbi örülhetett 6-4-es sikernek. Barney és Vincent is komoly nevek és a múltjuk is elég komoly, szóval izgalmasnak tűnt a párosítás. A meccs nem volt az, Barney simán 6-2-re nyert. Aki szeretné megnézheti a mérkőzést.

Robbie Green és Jelle Klaasen kiváló meccset játszott minimális különbséggel Green tudott nyerni. Chris Dobey és Joe Cullen a fiatalabb generáció feltörekvő tagjai, ennek megfelelően szoros partit játszottak, Dobey nyert 6-5 arányban. A belga csodagyerek Dimitri van den Bergh a lettek kiválóságával Madars Razmával futott össze és kapott ki tőle döntő legben. Pedig a belga már 5-3-ra is vezetett.
razma.jpgNémi meglepetésre Justin Pipe sima zakót kapott Robert Burtontól, Darren Webster szintén méretes ruhát kapott Robert Marjanovictól és Robert Thornton is megkapta a maga verését, őt Mario Robbe "oktatta". Daryl Gurney abszolút esélyese volt a Rowby-John Rodriguez elleni meccsnek, azonban 6-5-re mégis kikapott. Danny Noppert 6-2-re lelépte Alan Norrist, Mervyn King 6-1-el küldte haza Max Hoppot, a két nagy öreg Kevin Painter és Terry Jenkins viszont egyaránt 6-5-re nyerték első meccsüket. Peter Wright, Dave Chisnall, John Henderson és Michael van Gerwen pedig 6-0-ra nyerték saját mérkőzésüket.

Második forduló:

A második fordulónak szokás szerint akadtak nagy vesztesei. Peter Wright 6-4-re kikapott Wayne Jonestól, Simon Whitlock szintén ilyen arányban bukott el Keegan Brown ellen. Terry Jenkins régi önmagát idézve 6-2-re verte meg Kinget ami azt sejteti, hogy az öreg "Bika" komolyan gondolta a visszatérést. MvG ebben a körben is nullázott, most épp Jermaine Wattimenát páholta el kegyetlenül. Gary Anderson sima 6-1-el lépett túl Andrew Gildingen, Cristo Reyes 6-4-re Paintert verte, az előző körben remeklő Rowby-John most 6-1-es verést kapott Jamie Baintől. Rob Cross 6-2-re verte Richie Burnettet, Michael Smith viszont döntő legre kényszerült Vincet Kamphuis ellen, de ezt be tudta húzni. Adrian Lewis most balhé és idegeskedés helyett dartsozott Jose Antonio Perales ellen és nyert 6-2 arányban egy bődületes átlaggal. A meccs előtt és végén úriemberhez méltóan fogtak kezet a felek.


lewis_5.jpg

Harmadik forduló:

A világelső továbbra sem lassított, most éppen Josh Payne-t verte meg 6-1-re. Az első három meccse után 18-1-es legaránnyal állt. Ez az eredmény sláger volt a nagyok között, Michael Smith és James Wade is ilyen arányban nyertek. Előbbi Stephen Burton-t, utóbbi Chris Dobey-t verte meg. Dave Chisnall és Barney névleg rangadót játszott, de a mérkőzés nem volt szó szerint rangadó. Történt ugyanis, hogy Chizzy 6-1-re lemosta a hollandot.
ch.jpgAdrian Lewis befejezte a menetelést, ugyanis Keeagan Browntól 6-3-ra kikapott. Big Ben van de Pas hosszú idő után mutatott újra valamit, nevezetesen 6-5-re legyőzte Gary Andersont. Terry Jenkins jó napja folytatódott, ennek most Cristo Reyes látta kárát. Michael Bernard 6-0-al lealázta Kyle Andersont, Ron Meulenkamp horgára nagyhal akadt Kim Hubyrechts személyében.

Nyolcaddöntők:

James Wade egész egyszerűen lelépte John Hendersont egy 6-0-ás meccsen. James Wilson csak egy kicsit járt jobban, ő 6-1-re bukott el Ian White ellen. Rob Cross nem kegyelmezett van de Pasnak és sima 6-1-el hozta a mérkőzést. Terry Jenkins befejezte a napot, 6-4-re kikapott ugyanis Ron Meulenkamptól. Gerwyn Price és Michael Smith komoly kis meccset hoztak össze, aminek a végén a walesi játékos 6-5-re diadalmaskodott.
MvG a nap folyamán először szoros meccset játszott. Danny Noppert megnehezítette a kétszeres világbajnok dolgát és négy leget is el tudott csípni. A meccs megnézhető itt:


mvgn.jpg

Dave Chisnall minimális különbséggel de nyert Keeagan Brown ellen. A meglepetés emberek mérkőzésén Ryan Joyce 6-5-re verte Michael Barnardot és első Players Championship versenyén rögtön a nyolc közé jutott.

Negyeddöntők:

Ryan Joyce folytatta kiváló menetelését és bement a négy közé. Ron Meulenkamp 6-4-es legyőzésével érte el mindezt. Rob Cross számára a James Wade elleni mérkőzéssel ért végét a mai nap. The Machine döntő legben verte meg a regnáló világbajnokot.
Gerwyn Price és Ian White mérkőzése nem lett olyan szoros mint várni lehetett, a walesi 6-3-ra nyert. Volt egy jópofa momentuma a mérkőzésnek:

És jött MvG mérkőzése Dave Chisnall ellen, de inkább beszéljenek a számok:
mvg_ch.jpgElődöntők:

A kiválóan menetelő Joyce számára véget ért a mai nap. James Wade már túl nagy falat volt neki és 6-4-es vereséget szenvedett. De panaszra semmi oka nem lehet. A másik mérkőzésen pedig jött a papírforma. Nevezetesen MvG 6-3 arányban verte meg Gerwyn Price-ot.

Döntő:

Wade jól kezdte a meccset és elvitte az első leget, de ezután a holland világelső három partit nyert zsinórban. Ezek között volt tizenkét és tizenhárom nyilas leg is. De James Wade nem adta fel és kihasználván van Gerwen hibáit kiegyenlített. 3-3-nál Wade átlaga 102 pont felett volt, MvG pedig 103 pont felett. A színvonal tehát igencsak jó volt. MvG elvitte a következő leget, majd két nyila is volt az 5-3-hoz de elrontotta ezeket így pedig 4-4 lett az állás. A kilencedik leget ismét a holland vitte el és így Ő fordulhatott előnnyel a nagyon fontos tizedik legre. És ha már előnye volt akkor be is húzta a mérkőzést. Ismét 100 feletti átlaggal. Az idei év első Players Championship forduló győztese tehát Michael van Gerwen lett.

mvg_13.jpg
A teljes eredménysor itt megtekinthető.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2013676838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása