9 Nyíl

A pincér hozta a szokásosat

2018. február 18. 18:28 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 2. - Barnsley, Metrodome (összefoglaló)

Ahogy a PDC szezonját folyamatosan követik, azok tudják, hogy a Players Championship hétvége sosem unalmas. Mindig történik valami érdekes, mindig akadnak óriási meglepetések és nem egyszer előfordul, hogy olyanok esnek ki már az első körben, akik előző nap négy közé vagy akár döntőbe is jutottak. Ma sem volt unalmas a verseny, lássuk mi történt:
players-championship.png

Első forduló:

A beharangozóban említett tézist megerősítendő James Wade már az első körben kiesett miután Michael Barnadról 6-4-re kikapott. Raymond van Barneveld komoly csatát vívott Jan Dekker ellen, de az ötszörös világbajnok a végén egy leggel alulmaradt. Aki szeretné megnézheti a meccset.

Peter Wright ma is korán kiesett, bár kisfia betegsége miatt nem biztos, hogy a darts most a legelső számára. Aki arra számított, hogy Dave Chisnall ma komolyat fog menetelni annak csalódnia kellett, Bradley Brooks ellen elég sima 6-3-as vereséget szenvedett. Michael Smith napjának Toni Alcinas vetett véget, Justin Pipe kikapott James Richardsontól, Vincent van der Voort-ot a korábbi vb döntős Mark Dudbridge verte ki, Gerwyn Price pedig Dimitri van den Bergh ellen szenvedett vereséget.

Második forduló:

Ebben a körben is akadt néhány meglepő eredmény. Természetesen nem Michael van Gerwen 6-3-as sikerére gondolok Jamie Lewis ellen. De nem is Mervyn King győzelme Jimmy Hendriks ellen vagy épp Gary Anderson 6-2-es sikere Ross Smith ellen. Amin viszont megakadt az ember szeme az a következő: Keegan Brown - Rob Cross 6-5. Vagy Tytus Kanik - Kyle Anderson 6-2. Esetleg Ryan Joyce 6-2-es sikere Jelle Klaasen ellen.  A nagyobb nevek közül Adrian Lewis, Simon Whitlock, Daryl Gurney, Steve West és Kim Huybrechts is sikerrel vette ezt a fordulót. Jó meccs volt még a Cadby - Clayton összecsapás, megéri megnézni:

Harmadik forduló:

A legjobb tizenhatba jutás volt a tét ebben a körben és ez nem jött össze például Simon Whitlock-nak aki 6-2-re kikapott Richie Burnett-től. Daryl Gurney is kiesett, sőt nagy verést kapott Simon Stevensontól. A vége 6-0. Robert Thornton is nullázott, ő Keegan Brown-t verte tükörsimán. MvG és Gary Anderson szenvedtek rendesen. A világelső 6-5-re nyert Ryan Searle ellen, Gary pedig 6-4-re verte Darren Webstert. Adrian Lewis 6-3 arányben verte Nathan Aspinallt, Ricky Evans hosszú idő után először jutott tizenhat közé, ezt most Luke Humphries legyőzésével érte el. Danny Noppert, Ian White és Corey Cadby is túlélték ezt a kört, bár ez tőlük nem meglepő. Ebben a körben is akadt néznivaló, nevezetesen a Kim Huybrechts - James Wilson mérkőzés.

Nyolcaddöntők:

A nyolc mérkőzésből igazán csak három volt ami szorosnak nevezhető. Az egyiket épp MvG játszotta Luke Woodhouse ellen, a vége 6-5. Két 6-4-es siker is született, Adrian Lewis a korábbi BDO világbajnok Burnettet verte, Steve West pedig Ryan Meikle ellen aratott ilyen arányú sikert. Ryan Joyce ma sem viccelt, ebben a körben Ricky Evanst verte 6-3 arányban. Corey Cadby 6-1-el lelépte Noppertet, Ian White sima 6-2-es sikert ért el Kim Huybrechts ellen, míg Simon Stevenson szintén ilyen arányban nyert Kirk Shepherd ellenében. Skót derbit is rendeztek, ezen Gary Anderson és Robert Thornton futottak össze. Lássuk:

Negyeddöntők:

Michael van Gerwen nagyon nem viccelt. Bár tegnap azt nyilatkozta, hogy nem tudott hazarepülni és csak ezért indult ma...hát nem úgy tűnik. Szegény Jackpot megkapta a magáét.
mvg_14.jpg

Simon Stevenson a nap meglepetésembere címet elvitte nálam, miután megverte Ryan Joyce-t. Bár azt hiszem Joyce egy elődöntő és egy negyeddöntő után nem szomorkodik túlságosan. Corey Cadby komoly fegyvertényt mutatott be, vagyis megverte 6-4-re Gary Andersont. Ian White is csatlakozott a legjobb négy mezőnyéhez, Ő 6-4-re nyert Steve West ellen.

Elődöntők:

Ian White komoly bravúrt ért el. Sikerült 109-es átlaggal (117 feletti első kilenc nyíllal) kikapnia Corey Cadbytől. Aki a duplákra gondol mint döntő faktorra, az nem téved.

wh_5.jpg
A másik elődöntőben jött a papírforma. MvG sima 6-2-vel hozta le a Stevenson elleni meccset. Stevenson egyébként karrierje legnagyobb sikerét érte el a PDC-ben ezzel az elődöntővel.

Döntő:

Michael van Gerwen - Corey Cadby. Egy kétszeres világbajnok egy junior világbajnok ellen.

A döntő mit ne mondjak elég keményen indult. Még fel sem eszmélt az ember, MvG egy 101-es kiszálló után már 2-0-ra vezetett. Cadby az első leget az ötödik körben tudta hozni, de a 4-1 az igen komoly hátrány a világelső ellen. Nem is tudott mit kezdeni a fiatal versenyző, MvG 6-1 arányban nyert és így duplázni tudott a hétvégén. 



dwvyr3fxcae8gov.jpg
A mai nap eredményei a legjobb 64-től:
oss.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6513679196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása