9 Nyíl

Nem vicc, a Smith-Whitlock meccs lesz a legnagyobb rangadó este

2018. február 22. 11:38 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League of Darts - Mercedes-Benz Arena, Berlin (a negyedik forduló beharangozója)

A Unibet Premier League csütörtökön Berlinbe látogat. 12 ezer rajongó már készül az estére, hogy zsúfolásig megtöltse a Mercedes-Benz Arénát. Nem hittük volna az elején, hogy három forduló után a Simon Whitlock-Michael Smith meccs lesz a rangadó, pedig igen. Ma este a két játékos közül az egyik – vagy döntetlen esetén mind a kettő – veretlen marad. A világbajnok Raymond van Barneveld ellen folytathatja a felzárkózást és lefekvés előtti csemegének ott lesz egy Wright-Anderson skót derbi is. Csupa izgalom estére, de latolgassuk egy picit az esélyeket.

premier-league-darts-darts-berlin_4236976.jpg

Michael Smith (ENG) -Simon Whitlock (AUS)

smithwhitlock_0.jpg

Sokan vonták kétségbe korábban azt a tényt, hogy Simon Whitlock, vagy éppen Michael Smith alkalmas-e arra, hogy a mezőny tagja legyen. A két játékos aztán csattanós választ adott erre. Az ausztrál sorrendben Suljovicot, a világbajnok Crosst, majd Barneveldet győzte le. Smith elsőre Anderson, majd Gurney és Suljovic ellen nyert, azaz mindketten száz százalékosan várhatják ezt az estét. Érdekes tény ugyanakkor az, hogy az eddigi három forduló alapján Whitlock átlaga csak a negyedik, míg Smith-é csak a kilencedik a összes résztvevő közül úgy, hogy az ausztrálnak az első fordulóban Suljovic ellen összejött egy 106,49-es átlag.

Az elmúlt hétvégén mindketten ott voltak a Players Championship első két fordulójában és a két nap alapján mindkét játékos 3-3 meccset nyert meg, illetve kétszer kapott ki. Smith az elsőn odaért a legjobb tizenhatba, de másnap egyből kikapott, míg Whitlocknak elsőre egy, majd két győzelem jutott. Kifejezetten szoros csatát ígér a ma esti nyitó meccs éppen ezért is, meg amiatt is, hogy a korábbi 11 meccsükből Smith áll 6-5-ös vezetésre. Ha tippmixre gondolunk, nem lenne földtől elrugaszkodott ötlet a döntetlen. A dartsnews.com által megkérdezett nyolc szakértő közül ketten is 6-6-ra tették a voksukat.

Gerwyn Price (WAL) - Mensur Suljovic (AUT)

suljovicprice.jpg

Két furcsa figura folytatja majd az estét. Gerwyn Price eddig nem nyert meccset, de legalább két pontja már van, Mensur Suljovicnak viszont három vereség jutott, legutóbb nagyon kikapott Smith-től. Price viszont egy óriásit mentett azzal, hogy Gurney ellen 1-5-ről jött vissza, ezzel is bizonyította mentális erejét.

Suljovic leginkább pihenéssel tölti az idejét, hiszen a világbajnokság óta a The Mastersen és a három PL-fordulón kívül nagyobb versenyeken nem indult. Price részt vett a Players Championshippen és rögtön egy remek eredménnyel kezdte. Többek között Stephen Buntingot, Michael Smith-t és Ian White-ot is legyőzve az elődöntőig menetelt, ahol aztán Michael van Gerwen jelentette a végállomást. A második napon viszont egyből kiesett, talán egy kicsit már a csütörtökre készülve.

Talán éppen a felkészülés miatt, vagy a mentális erő miatt is, Price lehet ennek a meccsnek az esélyese. Eddig többnyire veri Suljovicot, hiszen 7-2-re áll az egymás elleni meccseik a walesi rögbis javára, bár a legutóbbi meccsüket éppen az osztrák-szerb nyerte.

Michael van Gerwen (NED) - Daryl Gurney (NIR)

vangerwen_gurney.jpg

Nehéz úgy egy esélylatolgatást kezdeni, amelyben az egyik fél Michael van Gerwen és ne arról szólna a történet, hogy ő az esélyesebb. Bár Daryl Gurneytől ebben az évben már nagyon sok szép dolgot láttunk, nem valószínű, hogy éppen az északír fogja megállítani a kopasz ogre menetelését. Gerwen a hétvégén sem viccelt, szétverte a Players Championship mezőnyét. Két nap alatt tizennégy kőkemény meccs és tizennégy győzelem. Ezen nincs is mit magyarázni.

Gurney-nek már nem ment ilyen jól. Előbb egyből kikapott Rowby John Rodrigueztől, majd ment két kört és Simon Stevenson ellen szenvedett vereséget, tehát mondjuk ki, nem éppen rangadókat bukott el Barnsley-ban. Nem is nagyon megy neki Gerwen ellen, korábbi 13 meccsből csak kétszer, legutóbb két éve tudta legyőzni. Ráadásul Gerwen az egyetlen a PL-mezőnyben, akinek három meccs után is száz feletti az átlaga, félő, Gurney nem most fogja idei első PL-győzelmét megszerezni.

Rob Cross (ENG) - Raymond van Barneveld (NED)

crossbarney.jpg

Egyelőre talány Rob Cross szereplése, aki tavaly robbant be és a világbajnoki címig meg sem állt. Azt ígérte a következő lépcsőfok a világ első helye lesz, de ezért még komolyan kell dolgoznia, szoknia a nagyszínpad légkörét, ezt pedig bizonyítja idei szereplése is. A Premier League-ben elsőre simán kikapott Gerwentől, majd még simábban Whitlocktól. Azon a meccsen még a 90-et sem érte el az átlaga. A múlt héten viszont Peter Wright ellen szépen javított, de ezzel is még a kieső, 9. helyen áll, és ahogy fogalmazott, nem érdekes hogy szerepeltél a múlt héten, hiába nyertél, ez egy új verseny lesz. Cross amúgy azt mondta, ha ha a világbajnokság után nincs az a négy hetes szünet, akkor megmaradt volna talán a lendülete erre az évre is.

Raymond van Barneveld ellen javíthat, akinek szép sormintája van, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. A hétvégéje sem volt túl sikeres, két meccset nyert az első napon, majd Dave Chisnall-tól kapott ki, aztán vasárnap Jan Dekker egyből kiverte a hollandot. Minden esetre Barneveld elmondta, remekül érzi magát Berlinben, felkészült Cross-ra és hiszi azt, hogy az eddigi három pontja mellé újabbakat teszt majd este.

Peter Wright (SCO) - Gary Anderson (SCO)

wrightanderson.jpg

A végére marad egy igazi klasszikus, egy skót derbi Peter Wright és a kétszeres világbajnok Gary Anderson között. Egyik játékos se úgy kezdte a PL-idényt, ahogy tervezték. Wright ötven százalékos, Andersonnak a háromból csak egy sikere van. Price-t győzte le, de kikapott Smith-től és legutóbb Gerwentől, egy olyan csodálatos meccsen, amikor mind a két játékos 110 feletti átlagot teljesített, Andersonnak hiába volt több, 7-3-as vereséget szenvedett.

Ha már úgy kezdtük, hogy klasszikus meccs lesz, alátámasztja ezt a tényt, hogy a két játékos eddig összesen 37 tétmeccset játszott egymással, 23-szor Anderson nyert. 2017-ben nyolcszor meccseltek, abból csak kettőt nyert Wright. Nagy kérdés, hogy van Anderson háta, de Wright erről biztos forrásból értesülve azt mondta, sokkal jobban van.

Ha a felkészülést nézzük, Andersonnak sikerült jobban a hétvége. Szombaton előbb két kört ment Barsnley-ban, majd Benito van de Pastól kapott ki, vasárnap pedig csak a negyeddöntőben kapott ki az idei év várhatóan nagy felfedezettjétől, Corey Cadby-től. Wright-nak ennyi meccs nem jutott szombaton egy meccset még megnyert, másnap viszont nagyon korán csomagolhatott, egy ismeretlen, 22 éves kanadaitól, Dawson Murschell-től kapott ki egyből. Érdekes a szakértők véleménye is meccsről. Nyolcból öten 6-6-ra tippeltek, hárman pedig Anderson mellett tették le a voksukat. Este kiderül.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9813689420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása