9 Nyíl

Ezúttal ki(k)nek hoz majd szerencsét Exeter?

2018. február 28. 10:30 - adam_f

2018 Unibet Premier League of Darts - Westpoint Arena, Exeter (az ötödik forduló beharangozója)

Ismét csütörtököt mondunk, vagyis itt az idő, hogy a tíz kiválasztott újra nyilat ragadjon és megpróbálja gyarapítani eddigi pontjainak számát. A nagy kérdések persze azok, hogy vajon utoléri-e MvG az eddig veretlen Michael Smith-t, vagy esetleg marad köztük a pillanatnyi különbség, illetve mennyire tudnak ragadni az élen állókhoz a többiek? Bízunk benne, hogy kielégítő válaszokat fogunk kapni a mostani PL-fordulóban.

pl_2.jpg

A Premier League mezőnye ezúttal Exeterben, pontosabban Clyst St. Mary-ben teszi próbára magát, ahol már 2009 óta rendeznek PL-fordulókat. Majdnem napra pontosan egy éve is itt játszott a mezőny, kivéve MvG-t, aki sérülés miatt nem tudott színpadra lépni. Akkor Dave Chisnall ugrott be két meccs erejéig, amiket meg is tudott nyerni, így azon az estén négy ponttal gazdagodott az angol. Ebben az évben erre most nincs lehetősége, mivel nincs bent abban a tízesben, akik minden héten azért küzdenek, hogy minél tovább jussanak. Lássuk, hogy ezúttal milyen párosításban veszik fel a küzdelmet a mezőny tagjai.

garc2.jpg

Az este első párosítása máris két világbajnok csatáját hozza, név szerint a kétszeres vb-győztes skót Gary Anderson, valamint a friss világbajnok Rob Cross mérkőzik meg egymással. Az egymás elleni mérlegük elég kevés eddig, hiszen három alkalommal találkoztak egymással, abból két UK Open selejtező volt, egy pedig Players Championship, s persze mind a hármat Anderson nyerte. A két játékos elég rosszul indította az idei ligát, viszont most már lassan kezdenek visszatérni a régi formájukba. Cross megnyerte az utolsó két mérkőzését, míg Anderson egy vereség mellett egy döntetlent ért el, szóval jó kis találkozóra lehet kilátás, így kezdetnek.

pwdg.jpg

A következő ütközet Daryl Gurney és Peter Wright között zajlik majd. Ők már elég régóta ismerik egymást, hiszen ez lesz a tizenkilencedik ütközetük, amelyből Wright tizenegy alkalommal, míg Gurney hétszer tudott nyerni. A Premier Ligában még nem találkoztak egymással, szóval ebben a sorozatban ez lesz az első összecsapásuk. Az északír játékos tavaly robbant be a köztudatba, amikor megnyerte a Grand Prix-t, míg Wright is 2017-ben szerezte meg első televíziós majortorna-győzelmét, a UK Open képében. Gurney-nek szüksége lesz a sikerre, mivel eddig csupán két döntetlent ért el, kétszer pedig vereséget szenvedett, Wright pedig egy vereség és egy döntetlen után készül majd a javításra. Akár így, akár úgy, csütörtök este kiderül, hogy kinek gyarapodik a győzelmi szériája mind a PL, mind pedig az egymás elleni meccsek tekintetében.

michael-van-gerwen-mensur-suljovic-unibet-european-championship-lawrence-lustig-pdc_lnu2oq74f0811fchp8wm9fczt.jpg

A harmadik találkozón Mensur Suljovic és Michael Van Gerwen találkoznak egymással, akik már szintén jól ismerhetik egymást. Számszerűen kifejezve ez lesz a tizenharmadik egymás elleni küzdelmük, viszont a PL-ben most találkoznak először. Suljovic a múlt héten szerezte meg első győzelmét a ligában (három zakó után), amivel sikerült elmozdulnia a vonal alól, míg MvG három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen áll. A legutóbbi egymás elleni meccsüket (ami egy Players Championship forduló volt) Suljovic nyerte 6-3 arányban. Azt hiszem, hogy egy ilyen arányú sikerrel most is kiegyezne az osztrák.

ms.jpg

A negyedik mérkőzés az eddig még veretlen Michael Smith és a rutinos Raymond van Barneveld találkozója lesz. Ez a páros is tizenharmadik alkalommal méri össze erejét, amelyből 2016-ban egy csata a PL keretein belül volt. Azt a csatát akkor Bully Boy nyerte meg 7-5-re, úgyhogy Barney biztosan abban töri a fejét, hogy visszavágjon a két évvel ezelőtti fiaskóért (meg hát kell neki a két pont is), míg a fiatal angol arra fog törekedni, hogy újfent megtartsa százszázalékos mérlegét, és voltaképpen ezzel be is biztosítsa magát a második körre. Barneveld két vereség után néz farkasszemet Smith-szel, aki eddig négyből négyszer győztesen hagyta el a színpadot.

skysports-gerwyn-price-wdc-world-darts-championship_4189808.jpg

Az este utolsó összecsapása az ausztrál Simon Whitlock és a walesi Gerwyn Price mérkőzése lesz. A két játékos eddig hat alkalommal ütközött meg egymással, amiből az utolsó párharc az ozzie győzelmét hozta. A Premier League-ben még nem találkoztak egymással, úgyhogy ez lesz az első csatájuk a PL-ben. Az eddigi mérkőzéseiket tekintve Whitlock-nak megy jobban a szekér, mivel eddigi öt mérkőzéséből négyet megnyert, csupán a múlt heti meccsét vesztette el, éppen Michael Smith ellen. A walesi játékos már nem mondható ennyire szerencsésnek, mivel két döntetlen mellett ugyanis két vereséget tud csak felmutatni a jelenlegi szezonban. A nagy kérdés az, hogy folytatódik-e a Whitlock-mágia, avagy Price végre "megtöri a jeget" és megszerzi első győzelmét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6713702120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása