9 Nyíl

Ez a UK Open biztosan bevonul a darts történetébe

2018. március 03. 00:10 - Denis Potvin

2018 Coral UK Open - Butlin's Resort, Minehead (az első nap összefoglalója)

Ilyen hektikus UK Open még sosem volt a darts történetében, mint a mostani. Kezdjük azzal a beszámolónkat, amit egy Angliában élő olvasónk írt le nekünk. Az angolok nincsenek felkészülve a hóra, ott nincs hókotró, nincs B-terv, nincs semmi, ha ilyen káosz alakul ki, mint most. Már a csütörtöki, Premier League-forduló halasztás is megdöbbentett mindenkit, de ami a UK Open-en történt arra nehéz szavakat találni.

dxrmposxuaaty89.jpg

28685432_582114868816356_5190128718474750174_n.jpg

Mi azt gondoljuk, hogy ez az egész teljesen méltatlan a PDC eddigi működéséhez. Volt, aki azt mondta, hogy jó döntést hozott a PDC, hogy megrendezte ezt a versenyt. Mi pedig azt, hogy nem. A helyszínen tartózkodó két barátunk fotói alapján láttuk, hogy mindenki fázott, mint a kutya. Az, hogy egy 350 ezer fontos versenyen a játékosok felsőkabátban, sapkában, sálban dobálják be magukat az mindennek az alja. Mintha Neymarék öltözőjében nem folyna meleg víz. Szóval...

Persze, a játékosok játszottak, hiszen ez a dolguk. Hiába halasztottál el a PL-t, még így sem sikerült mindenkinek eljutni Mineheadbe. Aki eljutott, az vacogó fogakkal lépett színpadra, például tök érthetetlen, hogy ha egy nappal előbb tudták már, hogy ilyen körülmények lesznek, miért nem lehetett ezen a körülményeken kicsit javítani. Na, mindegy. Voltak azért szép meccsek is.

Az első körnek voltak azért nagy vesztesei. A junior-világbajnok, Dimitri Van Den Bergh Lee Evans-től kapott ki, kiesett a korábbi UK Open-döntős, Terry Jenkins is az egyszer Phil Taylort is verő Paul Nicholsontól úgy, hogy Jenkins 0-5-ről egyenlített. A legendás Rod Harrington fia, Ryan Harrington is túlélte az első kört, amelynek a legjobb átlagát Luke Humphries dobta 94,93-mal.

1kor.jpg

A második körben majdnem kiesett Raymond van Barneveld, Mike Nortonnak kilenc meccsnyila volt, mégsem tudta befejezni, Barney nem véletlen mutatott ilyen képet. John Paer nem dobott nagyot, de 6-0-ra ez is elég volt. A selejtezősök közül Darryl Pilgrim és Harry Ward is eljutott a harmadik fordulóig, ahol már jöhetett a UK Open legjobb 32 játékosa.

2kor_1.jpg

Lassan már nem meglepetés, ha Robert Thorton, aki nemrég még PL-szereplő volt kiesik. Most is ezt történt, David Pallett-tól kapott ki 10-8-ra. Kíváncsiak voltunk Krzysztof Ratajskira, és a Lengyel Sas megint bizonyította, ő már odaért. Darren Webstert intézte el.

A forduló legnagyobb vesztese Michael van Gerwen. Na, a hollandot zavarta a legjobban a hideg, mert honfitársa Jeffrey de Zwaan szép játékkal 10-8-ra verte, aztán Barneyt Mervyn King még ennél is simábban 10-4-re. Utána jött Peter Wright, és neki is elege lett a hidegből, a 19. legben kapott ki Nathan Rafferty-től. Simon Whitlock is 10-7-tel esett ki Ian White ellen.

3kor.jpg

Elhullott egy csomó sztár, akik aztán egyöntetűen azt vallották, hogy ez így nagyon nem volt így rendben, ezt a versenyt így, ilyen körülmények között nem lett volna szabad megrendezni. Ez csak magánvélemény, de sokan inkább hagyták a fenébe az egészet, mint hogy ilyen körülmények között végigszenvedjék. Aki nem hiszi, nézze meg a játékosok Facebook-, vagy Twitter-oldalán tett megjegyzéseket, vagy fotókat. Michael Smith és Ian White kimentek a közeli Sparba melegedni, persze szelfiztek mindenkivel, aki csak szembejött, ha már így sikerült így elszúrni a PDC-nek ezt a hétvégét, hogy a nézőket is kizárták, legalább aki ott volt, annak legyen jó.

UPDATE: Barry Hearn, a PDC kommiszárja is érezte, hogy ez nem volt oké. A pénteki versenynap után hosszasan beszélgetett a játékosokkal és arra az elhatározásra jutott, hogy felülvizsgálja a minehead-i szervezőkkel az együttműködést. Kicsit korábban kellett volna felébredni, nem most derült ki, milyen idő lesz Nagy-Britanniában, utalva az olvasónk levelére is, a britek valahogy nem hisznek benne, hogy ekkora hó fog egyszer esni. Mint a székely, akit behív az orvos és azt mondja neki vetkőzzön le, hogy meg tudja vizsgálni. A székely vonakodik, semmiféleképp nem akar levetkőzni, de aztán megteszi és anyaszült meztelenre vetkőzik. Az orvos mondja neki, hogy na mi a baj? A székely pedig azt feleli, nincs semmi baj, de van egy szekér fa eladó, hátha érdekli a doktor urat.

 

Ez pedig a szombati nap sorsolása (a legjobb 32):

32_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1813711172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása