9 Nyíl

Gary Anderson először nyert UK Opent

2018. március 04. 23:31 - Denis Potvin

2018 Coral UK Open - Butlin's Resort, Minehead (a harmadik nap összefoglalója)

Elhullottak az esélyesek a nagy brit hidegben, így vasárnapra már csak Gary Anderson, Rob Cross, illetve Corey Cadby és Gerwyn Price maradt. Mivel ők egymás ellen játszottak a negyeddöntőben, így az sem volt kétséges, hogy hova jut el a döntő. Anderson-Cadby döntő volt, és már érett a csoda, amikor Anderson egyszer csak beindult és úgy állva hagyta fiatal ausztrál ellenfelét, hogy csak na. Anderson megint a csúcsra jutott, első UK Openjét nyerte.

dxrmposxuaaty89.jpg

 dxei8imx4aeazmw.jpg

Kezdődött a vasárnap egy David Pallett-Steve West negyeddöntővel. Mind a ketten életük legnagyobb sikerét érték el azzal, hogy eddig eljutottak. A fiatalabb játékos, Pallett egy 13 nyilas leggel nyitott, és 2-2-ig volt szoros a meccs, aztán Pallett egy 101-es kiszállóval vezetett 3-2-re és onnantól kezdve irányította is a meccset. West 4-4-ig tudta tartani a lépést, onnantól Pallett vitte a meccset és végül 93,5-ös átlaggal nyert.

Véget ért John Part menetelése, az 51 éves kanadai, aki 2003-ban és 2008-ban PDC-világbajnok volt, egész hétvégén nagyszerűen versenyzett, de Robert Owen ellen ért véget a menetelése. Owen majdnem 100-as átlagot ért el. Csak 2-2-ig volt szoros a meccsük. Owennek 5-2-nél úgy volt 12 nyilas legje, hogy kétszer elhibázta a D18-at.

Gerwyn Price-t tippeltük volna esélyesnek, de Corey Cadby, a fiatal ausztrál aztán nyert és ezzel megint esélyessé lépett elő. Cadby UK Open kvalifikációt nyert és a második Players Championship-en döntöt játszott, idén már 19 500 fontot dobált össze. Ezen a versenyen is kiegyensúlyozottan versenyzett, Price pedig igyekezett megragadni azt az esélyt, hogy az esélyesek már elhullottak korábban. 4-3-as Cadby vezetésig mindenki hozta a saját kezdését Price odavert egy 113-as kiszállót is. Cadby aztán 9-5-re ellépett, onnantól pedig már csak az volt a kérdése, mi lesz a végeredmény, 10-6 lett.

dxdfjiuxcaapzu8.jpg

Gary Anderson meccsén sem született százas átlag, így is 10-5-re győzte le az aktuális világbajnokot. Rob Cross most sem tudta azt nyújtani, amit a világbajnokságon láttunk tőle. Anderson kiválóan dobált, rögtön egy 118-as kiszállóval egyenlített 1-1-re, majd egy 110-es kiszállója is volt. Cross még 5-4-re vezetett, onnantól viszont nem nyert leget. Anderson még egy fantasztikus kiszállót produkált, 130-ról fejezte be.

dxdqzxgxuaagk5y.jpg

Aztán Anderson nem lassított. Az elődöntőben 11-7-re győzte le David Pallett-t. Nem csak a végeredmény miatt, de végig szoros volt a meccs és a rutin diadalmaskodott. Már csak azért is, mert Pallett 5-3-ra is vezetett, a skót kapaszkodott, de jól. 7-7-ig tényleg úgy tűnt, hogy Pallett komolyan megszorongatja a kétszeres világbajnokot, de onnan már Andersoné volt minden lett és nyolc év után ismét a döntőbe jutott a UK Openen.

dxecqehwaaamsjr.jpg

A másik ágon Cabdy ultrakönnyen intézte el Robert Owen-t. A 33 éves walesi játékos ezzel is élete legnagyobb sikerét érte el. Már úgy nézett ki, hogy kiütéses Cadby-győzelem lesz, hiszen 9-0 volt a fiatal ausztrál javára. Aztán Owen – csak a maga, meg sikere érdekében – nyert három leget, de ez tényleg csak arra volt elég, hogy dicstelenül hagyja el Mineheadet.

dxepanvwkaaxc2.jpg

Következett a döntő és ott is úgy nézett ki, hogy Cadby történelmet fog írni. Az első szünetre úgy mentek le, hogy Cadby 4-1-re vezetet. Nagyon magabiztos volt, de sportnyelven szólva a második etapra az öltözőben maradt. Anderson nem csak fordított, hanem a vezetést is átvette. 6-5-re, majd 8-6-ra vezetett. Elképesztő magabiztosan dobta a kiszállóit a skót, így aztán nem is volt kérdéses, Cadby itt akármit is tesz, a skót be fogja húzni élete első UK Open sikerét. Így is lett, nyolc évvel azután, hogy Phil Taylortól kikapott a döntőben, Anderson kapta meg a Coral UK Open serlegét. A skót nagyon sportszerűen az ellenfelét dicsérte a meccs utáni nyilatkozatában és oka is volt rá. Ezen az őrült hétvégén Cadby ismét bizonyította, ott van a helye a világ legjobbjai között. De most még Anderson a jobb.

finale_2.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr113715654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása