9 Nyíl

Döbbenetes dolgok történtek a darts világában

2018. március 10. 09:30 - Denis Potvin

Nem egy szokványos péntek volt a tegnapi, az egyszer biztos, pedig különösen nagy versenyeket nem rendeztek. De meglepő és csodálatos emberi teljesítményeket így is fel tudtak jegyezni. Sorra vesszük mi volt a brit European Tour selejtezőben és az Isle of Man Classicon.

dx3neq_w4aymlpq.jpg

Lakeside regnáló világbajnoka, Glen Durrant valami egészen döbbenetes dolgot produkált a Isle of Man Classic nyolcaddöntőjében, majdnem világrekordot állított fel azzal, ahogy 4-0-ra nyert Mark Layton ellen. Duzza 45 nyílból dobta ki a meccset és 133,6-os átlaggal zárt, amellyel a világon második legmagasabb átlagot produkálta.

Egymás után háromszor 11 nyilas, majd a végén 12 nyilas körrel demoralizálta ellenfelét és ezzel megközelített Kyle Anderson rekordját, aki a 2015-ös Players Championshipben 134,84-gyel zárt Terry Jenkins ellen. Durrant rekordját Gary Anderson követi 133,35-tel, még 2011-ben, Arron Monk elleni meccsel, majd Michael Smith következik 132,50-nel, aki még a junior vb-n dobott ennyit a Michael van Gerwen elleni találkozón.

Persze a lendület az elődöntőig repítette Duzzát, aki a holland Willem Mandigerst győzte le 4-2-re, most majd majd Mark McGeeney-vel néz farkasszemet az elődöntőben.

Azt már tegnap a facebook oldalunkon is megírtuk, hogy a German Darts Open angliai selejtezőjében Cameron Menzies kilencnyilast dobott. Nem csak ezzel, de kiharcolta a részvételt, mellette még O'Connor, Terry Jenkins, Shepherd, Humphries, Aspinall, Tabern, James Wade, North, Thornton, Nicholson, West, Brown, Williams, Edgar, Lennon, Woodhouse, és Stevenson jutott tovább.

Íme az idei kilencnyilasok listája:

  • Robbie Green - UK Open Qual 2
  • Ian White - UK Open Qual 2
  • Michael van Gerwen - UK Open Qual 3
  • Peter Jacques - UK Open Qual 4
  • John Goldie - Eurotour 2 Qual
  • Cameron Menzies - Eurotour 3 Qual
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2613728560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

markogear 2018.03.10. 09:39:51

Sziasztok! Gary rekordja 133,35, ezt elírtátok a cikkben. Amúgy az írás király.
süti beállítások módosítása