9 Nyíl

Hullámvölgyben a férfiak bajnoka - Évi-Nóri: 2-0

2018. március 18. 16:50 - adam_f

Steel Országos Bajnokság 2. forduló - Székesfehérvár (összefoglaló)

Ahogy a Nemzeti Sport szakírója is remekül megállapította, "az erősebbik nem versengése során csillaghullással, meglepetésözönnel" szolgált számunkra a steel egyéni nemzeti bajnokság 2. fordulója. Ez pedig nem jelentett mást, miszerint most egy kiemelt sem jutott el a fináléig, amely így végül új győztest hozott a férfiak mezőnyében. A hölgyeknél újra megismétlődött az első forduló fináléja, mégpedig szinte majdnem ugyanazzal a forgatókönyvvel. Nézzük tehát dióhéjban, hogyan zajlott a mostani hétvége a hazai élvonal számára.

ob2.jpg

Kezdjük akkor a férfiakkal, ahol nagyon vaskos meglepetésre a Partiscum DC versenyzője, Petrács Gábor Erik lett a forduló győztese. A szegedi klub játékosa nagyon kiegyensúlyozott napot tudhatott maga mögött, és olyan játékosokat sikerült legyőznie a döntő felé vezető úton, mint például az ötödikként kiemelt Czipó Vivient, Kaufmann Krisztiánt (aki a 32 között 6-5-tel búcsúztatta a Sport DC-s Kovács Patrikot), vagy éppen azt a Takács Gábort, aki egyrészt megnyerte az első fordulót (így első kiemeltként volt jelen a fordulón), másrészt pedig ismét legyőzte a tizenhat között - egy nagyon változatos és parázs csatát hozó meccsen - a regnáló bajnok Székely "Penge" Pált, aki így jelenleg csupán két 9. hellyel rendelkezik, és így nem kicsit került veszélybe a bajnoki címvédés lehetősége. 

A Partiscum játékosára az a Nagy "Táncos Dartsos" Csaba (Soul DC) várt a döntőben, aki szintén nagyon jól játszva jutott el idáig. Csaba többek között Raszler József (Győri DC), Katona Bence (Sport DC), valamint a másodikként rangsorolt Lakatos Gergely (Smile DC) szájára fagyasztotta rá a mosolyt, és került be a fináléba, ahol aztán elég simán vereséget is szenvedett a Partiscum DC dobójától, aki ezzel élete talán legnagyobb sikerét könyvelhette el, és rögvest a ranglista élmezőnyébe került, bár én úgy gondolom, hogy Csaba is örült ennek a második helynek, hiszen már régóta nem volt a dobogó közelében. A forgatókönyv szerint az első szettet simán hozta 3-0-ra Gábor, aztán ezután következett két eléggé szoros szett, amiket végül 3-2 arányban mind a kétszer a szegediek dartsosa tudott behúzni.

Ami tehát a kiemelteket illeti, Takács Gábor és Lakatos Gergely jutottak a legtovább (mindketten az elődöntőig verekedték magukat), míg a darányi Nagy Barnabás (7. kiemeltként) már a 128 között elköszönt a küzdelmektől. Rucska József (8. kiemelt) a negyeddöntőben esett ki, míg Czipó Vivien (5.) és Major Nándor (3.) a 16 között búcsúzott a versenytől, a negyedikként rangsorolt Mester Zoltán (Sport DC) pedig klubtársától, Németh Zoltántól kapott ki a 128 között, és fejezte be a versenyt. S hogy még egyszer a Nemzeti Sport tudósítóját idézzem: "Így hullottak el sorban a legjobbak, miközben fájó pontja a hazai küzdelmeknek, hogy az idei World Cup of Dartson a magyar válogatottat alkotó Alexits Tamás, Bezzeg Nándor kettős tagjainak egyike sem versenyez az egyéni országos bajnokságon." Hozzátéve azt is, hogy a páros vébét szintén megjárt Végső János nevével is valószínűleg csak a sorsoláson futhattunk össze, ugyanis ő csapattársával, Szabados Attilával lett összerakva a 256 között, viszont eredményt nem tudunk a meccsről, csak annyit tudunk, hogy a 128 között Szabados játszott tovább.

f1-1.jpg

f2-2.jpg

A férfi döntő statisztikája (by: matyi96)

A hölgyeknél megismétlődött az első forduló döntője, mondhatnánk azt is, hogy konkrétan lemásolták a múltkori finálét a szebbik nem tagjai, hiszen ismét Németh Éva (BEAC) és Erdei Nóra (PoD DSE) mérkőztek a győzelemért. Éva ezúttal Böhönyeiné Valériát (Pécsi DC), Takácsné Fekete Franciskát (Sport DC), valamint Ölei Annamáriát (BDSE) legyőzve került a döntőbe, míg Nóra Magócs Éva (Cívis DSE), Csombok Krisztina (Smile DC), és Kovács Csilla (Győri DC) testén keresztül jutott a fináléba, ahol 3-3-ig tartani is tudta a lépést Évával. A BEAC dobója azonban brékelni tudta ellenfelét, utána pedig már nem is engedte ki az előnyt a kezéből, és így már másodszor is győzni tudott, ezzel pedig megerősítette első helyét a hölgyek összevetésében.

n1-1.jpg

n2-2.jpg

A hölgyek fináléjának statisztikája (by: matyi96)

STEEL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - 2. FORDULÓ, SZÉKESFEHÉRVÁR

FÉRFIAK - DÖNTŐ (best of 5 sets, best of 5 legs):

PETRÁCS GÁBOR ERIK (PARTISCUM DC) - NAGY CSABA (SOUL DC): 3-0 (3-0; 3-2; 3-2)

NŐK - DÖNTŐ (best of 13 legs):

NÉMETH ÉVA (BEAC) - ERDEI NÓRA (PRINCE OF DARTS DSE): 7-4 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr613750276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása