9 Nyíl

A magyar darts nagyon fontos napja jön

2018. március 22. 19:50 - Denis Potvin

Szombaton tartja közgyűlését a Magyar Darts Szövetség. A sorozatos lemondások miatt van erre szükség, információink szerint pillanatnyilag nincs alelnöke, felügyelő bizottsága, sőt jövő szombaton már elnöke sem lesz a szövetségnek. Nem túl jó kilátások, de abban bízunk, hogy minél többen mentek el majd szombaton a Sportok Házába és szavaztok az új elnökségről, amelynek a mandátuma - a legfrissebb információink szerint -  csak az előző elnökség mandátumáig, azaz, négy hónapig érvényes. Nem tudjuk ebben mi a csavar, de ezek szerint nyáron, júliusban újabb közgyűlést kell majd összehívni? A lényeg a lényeg. Mi teret akarunk adni mindenkinek, aki szeretné elmondani a programját. Fontos dolog ez, hiszen tudjuk már meg kire szavazunk. Akkor most kezdjük a sort az alelnökségre pályázó dr. Pálvölgyi Szilassal a sort. Menjetek minél többen szombaton szavazni.

letoltes_17.jpg

Tisztelt Közgyűlési Tagok!

Tekintettel arra, hogy a Prince of Darts DSE elnöke jelölt a Magyar Darts Szövetség alelnöki posztjára, mely jelölést örömmel elfogadtam, engedjétek meg, hogy röviden bemutatkozzam.

Budapesten születtem 1976-ban, és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara elvégzését követően előbb ügyvédjelöltként, majd 2006. óta ügyvédként dolgozom. 2007. áprilisa óta a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete Kárrendezési Bizottságának a tagja, majd helyettes vezetője voltam, 2016-tól Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete elnökhelyettese, egyúttal Panaszbizottságának elnöke vagyok.

A dartssal való kapcsolatom kezdete – bár akkor még nem tudtam, hogy dartsnak hívják e remek sportot - általános iskolai koromra tehető, amikor is kaptam egy papírtáblát a hozzá való fröccsöntött csehszlovák nyilakkal. Hatalmas előrelépés volt, amikor 1995-ben a BS-ben egy karácsonyi vásáron megvettem első szizálkenderes Harrows táblámat és egy Eric Bristow féle 22 grammos készletet. Ezt követően hosszú éveken keresztül megmaradtam szobadartsosnak és lelkes karácsonyi vb nézőnek, köszönhetően többek között Bereczki Béla értő kommentálásának.

Mindez talán így is maradt volna, ha egy gamecenteres facebook bejegyzésnek köszönhetően nem szerzek tudomást arról, hogy elkezdődött Budapesten egy dartsklub kialakítása. Ez megadta a végső lökést, és kilépve a szoba félhomályából nyitástól kezdve rendszeres vendége lettem. A közös érdeklődés mentén hamar barátságok születtek, és amikor felvetődött, hogy egyesületet hozzunk létre, nem haboztam, így 2017-ben megalakult a Prince of Darts DSE, amelynek a tagok akaratából az alelnöke vagyok.

Az Egyesület megalakulását követően kerültem kapcsolatba az MDSZ-el, és jöttem rá, hogy nem alaptalanok azok a hangok, melyek a változást, a megújulást sürgetik. Mire is gondolok. Egyesületi szemszögből nézve a Szövetség működése nem professzionális, működése nem átlátható, abból - illetve a kommunikációjából, esetenként annak hiányából - nem mindig derül ki, hogy mik a preferenciák, célok, általánosan és sportági szinten kialakított, elfogadott és támogatott sztenderdek. A Szövetségnek irányító, szabályalkotó funkciót kell ellátnia, megkeresni a forrásokat és bővíteni a bázist. Nem feltétlen azoknak kell egy sportszövetség vezetésében ülni, akik magában az adott sportágban versenyzőként kiemelkedőt alkottak. Tapasztalatukat tanácsadóként vagy egyes meglévő (pl fegyelmi) vagy létrehozandó (érdekvédelmi,- illetve játékos) bizottságok munkájában való részvételükkel lehet hasznosítani.

A Szövetségnek világos elvek mentén kell működni, ha szükséges, akkor meg kell bízni a versenyrendezéssel azokat, akik már számtalan verseny megrendezésével, lebonyolításával bizonyították ebben a körben a rátermettségüket. Mindehhez persze elengedhetetlen, hogy a klubvezetők is partnerek legyenek, és az MDSZ irányelveit követve, együttműködve valósítsuk meg a közös célokat.

Tudomásul kell venni, hogy nem a klubok vannak a Szövetségért, hanem a Szövetség van a klubokért – ahogyan a kluboknál is tisztában kell lennünk azzal: a Klubok vannak a játékosokért, és nem fordítva. Mindenképp szükségesnek tartom, hogy a közgyűlések közötti időszakban is folyamatos legyen a párbeszéd a klubokkal. Évek óta megoldatlan az edző- és játékvezető képzés. Meg kell szüntetni a jelenlegi kapkodó szabályzatalkotást, a kiemelt jelentőségű szabályzatok tervezetét észrevételezésre ki kell küldeni a kluboknak.

Átlátható, kiszámítható működés mellett a klubokkal történő kommunikáció fontosságát hangsúlyozom.

Sportbaráti üdvözlettel:

Pálvölgyi Szilas

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2513767432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása