9 Nyíl

Szülinapos győzelem, Gerwen és Cross menetelése

2018. március 23. 00:19 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League - The SSE Hydro, Glasgow (a hetedik forduló összefoglalója)

Felszakadt néhány gát, de a lényeg igazából nem változott. Michael van Gerwen vezeti a Premier League-et, miután a két legjobb csatáján, csütörtökön legyőzte Michael Smith-t. Megvan a szülinapos Daryl Gurney első sikere is. Peter Wright még mindig messze igazi önmagától, és már csak Gerwyn Price nyeretlen. Ez volt a PL Glasgow-ban.

pl_2018_1.jpg

dy60nfvwkaitu6r.jpg

Daryl Gurney - Mensur Suljovic: 7-3

Fogadni mertünk volna erre a végeredményre. Már csak azért is, mert Gurney nem annyira rossz játékos, hogy hét forduló után is győzelem nélkül álljon, és azért is, mert éppen most volt a születésnapja, így kétszer akkora motivációval állt fel a színpadra és hozta is első sikerét. A kezdését kétszer is hozta, kétszer is 15 nyílból, másodjára egy 101-es kiszállóval. Suljovic csak 3-3-ig tartotta a lépést, miközben Gurney-nek volt egy 13 nyilas legje is. Onnan viszont csak ő vitte a meccset, sorba nyerte a legeket, a végén pedig egy 102-es kiszállóval zárt, amellyel 7-3-ra nyerte az első meccsét az idei Premier League-ben.

gurney-suljovic.jpg

Michael van Gerwen - Michael Smith: 7-2

Nagy csatára számítottunk, aztán sima lett a vége. A holland megint száz felett (101,56) zárt, Smith-nek viszont most a statisztaszerep jutott. Pedig az angol kezdett jobban, 2-0-ra vezetett, onnan viszont jött Gerwen 7-0-s lerohanása. 14, 13, majd egy 12 nyilas leg és egy 148-as kiszállóval. Gerwen még egy 116-os kiszállóval is megmutatta, hol laknak az istenek. Tényleg semmi esélye nem volt Smith-nek, aki próbálkozott, kiszálló közelbe is jutott, de ahogy a meccs nagy részében, úgy a végén is (107-ről) Gerwen fejezte be. Ez tényleg tükörsima volt, éppen az eddigi első ellen.

gerwen-price_2.jpg

Gary Anderson - Simon Whitlock: 7-4

Furcsa egy meccs volt, szegény Varázsló megint úgy kapott ki, hogy sokkal jobb átlagot dobált mint ellenfele. Furcsa érzés lehet 104,13-as átlaggal 7-4-re kikapni. Pedig így történt. De miért is? Whitlock már az első legben elszúrta a D20-at, a másodikat azonban 14 nyílból hozta. A harmadikban viszont nem volt mentség, Anderson 101-es kiszállóval 12 nyílból zárt. A negyedikben is a skót volt a jobb: 180, 100, 140, majd egy 81-es kiszálló ellen nem volt ellenszere az ozzie-nak. Az ötödikben megint nagyon lemaradt Whitlock, a kiszállóra sem volt sok esélye. Aztán hozott ugyan egyet, és a következő is övé lehetett volna, de 90-ről nem ment megint a kiszálló (két sima húszas után egy sima bull volt a vége). 5-2 után pedig Anderson rutinosan csak arra figyelt, hogy csak a saját kezdését hozza. Hozta, megnyerte.

anderson_whitlock.jpg

Peter Wright - Raymond van Barneveld:  1-7

Peter Wright-tal tényleg nincs valami rendben, sőt ezzel az eredménnyel nagyon nagy bajba is kerülhet. Még a Judgement Night előtt eldőlhet a sorsa. A 88,18-as átlag nem ő, fájt is a válla, ahogy a forduló előtt is bevallotta, de ennek ellenére megpróbál küzdeni, de hát semmi eredménnyel. Mert a Raymond van Barneveld ellen mutatott 1-7 mindenről szólt, csak éppen nem a normális játékról. Sajnáljuk nagyon Snakebite-ot. Tényleg. Végigszenvedte a meccset, 0-2 után egy 13 nyilas leggel nyerte egyetlen pontját az estén. Utána már csak követte Barney-t, akinek egy 12 nyilas köre is volt.

wright-barney_1.jpg

Rob Cross - Gerwyn Price: 7-1

Gyakorlatilag el is fogytak a csodák erre az estére. Cross hasonló lendülettel söpörte le ellenfelét, mint ahogy tette azt Barney. Pedig Price még 92,42-es átlagig is eljutott, de ez borzasztó kevés volt Cross 102,57-esével szemben. Nem olyan nagy különbség, de Cross 70 százalékos duplái már igen. Az angol kezdett, de Price vezetett, az első és egyetlen pontját szerezve a meccsen. A harmadik legben Cross megdobta a meccs legnagyobb kiszállóját, T18, T19 és D16, 143-as checkout, brutális. Aztán be is indult a világbajnok, egy 11 nyilassal már 3-1-re vezetett, majd dobott egymás után három 14 nyilas kört. Price csóválta a fejét, majd mosolygott. Tudta, nincs az az isten, hogy ezt a meccset megfordítsa. Így a walesi maradt eddig egyedül nyeretlenként az idei sorozatban. Megérdemelné már a sikert, mert most sem játszott rosszul, de ebben a társaságban jelenleg ennyi jut.

cross_price.jpg

dy7lle8xcaiix3d.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1313768782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása