9 Nyíl

Útjára indult az idei European Tour is

2018. március 23. 17:56 - Dart Major

2018 PDC European Tour: European Darts Open - Ostermann Arena, Leverkusen (az első nap délutáni összefoglalója)

Sokan vártuk már az idei évi European Tour kezdetét. Ilyenkor egész hétvégén nézheti a dartsot a mezei rajongó, akár a monitor előtt, akár a helyszínen is. A mai napon induló European Darts Open délutáni programjában akadtak ismert nevek és ritkábban látott versenyzők is, szóval kellemesen vegyes volt az összkép. Nézzünk szét kicsit az eredmények között.

edo_2018-350x197.png

Luke Woodhouse - Ryan Meikle: 6-2

Brilliánsan kezdett Woodhouse aki első két kezdését egyaránt tizenkét nyílból oldotta meg, szóval elég rendes össztűz alá vonta ellenfelét. Ezt 3-2-ig bírta Meikle, (volt egy-egy break is) utána viszont két legben nagyon nem ment neki. Ezzel pedig a meccs is elment számára. Woodhouse kiválóan dartsozott, minden részében a játéknak felülmúlta ellenfelét és megérdemelten nyert simán.
wh_6.jpg
Martin Atkins - Richard North: 0-6

Az előző mérkőzésre azt mondtam, hogy sima volt akkor most nem tudom mit kéne mondanom. 85-ös átlaggal nullára verni valakit az igencsak beszédes. Nem mondom North 40%-os kiszállózása az teljesen okés, de amit Atkins csinált... Hát nehéz jelzőket találni. 76-os átlag, tizennégy rontott nyíl duplára. Mondjuk úgy, hogy ez nem Atkins napja volt.
dy-xjmewsaa9lnu.jpg
Mark Wilson - Cameron Menzies: 2-6

Akik izgalmakra vágytak most is csalódniuk kellett. A korábbi BDO-s kiválóság Menzies idén már dobott kilencnyilast is, és most sem bízott semmit a véletlenre. Az első két legben tizenöt nyilasokkal operált, ráadásul egy 140-es és egy 100-as kiszállóval dobta ezeket. A harmadik legben "csak" egy hat körös jött, de a negyedikben megint megszületett az öt körös, így a meccsnek 4-0-nál gyakorlatilag vége lett. Wilson hadilábon állt a duplákkal ez pedig azt jelentette, hogy Menzies megőrizte a négyleges különbséget. Jól játszott a skót, megérdemelten húzta be a győzelmet.
menz.jpg
Jan Dekker - Tytus Kanyik 3:6

Tavaly Ratajski mester nevét olvashattuk non-stop az ET mezőnyben, most azonban bekerült a képbe Tytus Kanyik is. Életében először állt ET színpadon a lengyel de ez nem igazán tűnt fel a mérkőzés elején. Inkább Dekker volt ideges és bizonytalan. Az első három legben a holland minden kísérletet elhibázta duplára, a lengyel pedig ezt köszönte szépen és ellépett 3-0-ra. Kanyik is bevert egy 140-es kiszállóval kísért öt köröst ami jól néz ki a statisztikában. Dekker egy tizenhárom nyilassal szépített de a utána megint bukott egy leget és 1-4-ről igen nehéz felállni. Neki sem sikerült a három leges hátrányt leküzdenie, de ezért csak magát okolhatja. Mélyen tudása alatt teljesített a holland a kiszállók terén, de ez a korrekt formát mutató és az ellenfél hibáit könyörtelenül büntető Kanyik teljesítményéből semmit sem von le.


kanyik.jpg

Jamie Hughes - Max Hopp: 6-4

A délután első és egyetlen szoros mérkőzését játszották a felek, aminek jómagam igencsak megörültem. Kiválóan indult a mérkőzés, egy-egy saját leg után következett két break, és lett az állás 2-2. Minden leget öt körből megoldottak a felek ami jelzi, hogy itt már tényleg PDC színvonalon játszottak. Majd következett a breakcsata újabb felvonása. Előbb az angol breakelt, majd a német fiatal dobott egy gyönyörű tizenkét nyilast. És mivel 161-ről szállt ki ezért ez tényleg mestermunka volt. Sőt a vezetést is megszerezte Hopp a hetedik legben, ezután viszont az angol igen komolyat robbantott. Dobott megint két ötköröst, a másodikat ráadásul 126-ról kiszállva. És, hogy a nagy kiszállóknak ne legyen vége a tizedik leget Hughes 131-es check outtal zárta és ezzel megnyerte a meccset. Jó kis csata volt!


hug.jpg
Luke Humphries - Darren Johnson 2:6

Ha a végeredményt nézzük akkor ez is sima volt. De a kép azért némileg árnyaltabb. 2-2-ig elmentek az urak fej-fej mellett, mindketten tudtak ötköröst dobni. Humphries ráadásul egy 107-es kiszállót is megoldott. Innentől viszont csak Johnson volt a tábla előtt. Hogy miért mondom ezt? Dobott két tizenkét nyilast, bevert egy tizenöt nyilast is. Ez azért elég masszív teljesítmény. Humphries ezekbe bele tudott volna szólni, de amikor kellett volna a dupla nem akart jönni. Johnson 103-as átlaggal fejezte be a meccset, ami a délután legjobb átlaga. Ellenfele 99-es teljesítménye sem kutya, de ez most csak két legre volt elég.


john.jpg
Michael Rasztovits - Justin Pipe: 2-6

Sima és sima mérkőzés között is mekkora különbségek lehetnek. Jelen esetben a két játékos átlaga még a 83 pontot sem érte el. (Humphries 99-essel esett ki). Ezen a mérkőzésen huszonöt, huszonhárom és huszonegy nyilas körök is születtek amik szintén árulkodóak. Pedig voltak azért szép legek is, az osztrák mindkét nyert legét ötkörössel hozta, illetve Pipe is dobott ilyet, sőt 119-ről is kiszállt. De a mérkőzés ettől függetlenül nem volt jó.
pip_1.jpg
Maik Langendorf - John Henderson: 2-6

"Big John" Henderson bemutatta hogyan is kell érvényesíteni a papírformát. Bár a meccs első legjeit mindenki hátsó pályáról hozta egy-egy öt körössel, amit egy újabb break követett a skóttól. Langendorf ebben a legben elég csúnyán bealudt, de a sokk a negyedik körben érte el igazán. Ekkor ugyanis a "Hegylakó" adott neki egy tizenegy nyilast. Ebből még felállt a korábbi soft világbajnok osztrák egy tizenöt nyilassal, de Big John csak ennyit engedett neki. Egy tizenhárom és egy tizenöt nyilassal megtörte az osztrák ellenállását, majd az utolsó leget is behúzta. Szokásos formáját hozta a skót és ez most egy sima győzelmet eredményezett számára.
hend_2.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5913774520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása