9 Nyíl

A nap tanulsága: a papírformát lassan elfelejthetjük

2018. március 24. 17:20 - Dart Major

2018 PDC European Tour: European Darts Open - Ostermann Arena, Leverkusen (a második nap délutáni összefoglalója)

A tegnapi nap után komoly hiányérzet nem igazán maradhatott senkiben. Akadtak jó és izgalmas mérkőzések illetve kiváló egyéni teljesítmények is. Meglepetés eredmények is születtek a szokásoknak megfelelően. Ma délután már a legjobb tizenhatba kerülés volt a cél, és bizony jó néhány kiemeltnek ez nem jött össze.

edo_2018-350x197.png

Ian White - Justin Pipe: 1-6

A múlt héten még tornagyőzelmet ünneplő Ian White ma tragikusan rossz napot fogott ki. Nem megszokott dolog tőle, hogy hétből csak egy duplát értékesít. Sőt tőle a hét kísérlet is meglepő. Ahogy a 88-as átlag is. Szóval mindent megtett Diamond, hogy ne jusson tovább. Pipe ugyanis semmi extrát nem nyújtott, az ő átlaga sem érte el a 90-et, viszont az 55%-os kiszállózás jónak mondható.
pip_2.jpg

Gerwyn Price - Richard North: 5-6

Tovább tart a walesi játékos vesszőfutása. Bár most nem kapott méretes zakót, de teljesítményére nem lehet büszke. 84-es átlag egy PL játékostól finoman szólva sem eget verő. Ahogy a mérkőzés sem volt az. 2-2-ig igazából semmi érdemleges nem történt, mindenki hozta a saját kezdését. Az ötödik legben North dobott egy tizenegy nyilast ami végre méltó volt a PDC nevéhez. Utána négy leget zsinórban öt körből fejezett be mindenki első pályáról, tehát jelentőset javult a játék. A saját kezdés fontosságát végig fejben tartó North kezdte a döntő leget és mint minden korábbit ezt is behúzta. Így pedig némi meglepetésre megverte riválisát.
nort_1.jpg

Kyle Anderson - John Henderson: 4-6

A kiemeltek búcsúja folytatódott, bár az elején erre nem sok minden utalt. 2-2-ig szépen és okosan játszottak a felek, dobálták az ötkörösöket kezdésből. A következő két leg is ebben a mederben zajlott, bár az ötödik legre nagy sansza volt Andersonnak, ám ezek kimaradtak. A nyolcadik legben született meg az első break, ami Henderson 5-3-as előnyét jelentette. Szokásos 95-96 körüli átlagát hozta a skót, ami azért sokszor elég a meccshez. Ehhez a mérkőzéshez is elég volt, hiába breakelt vissza rögtön az ausztrál, a meccset a skót nyerte. Henderson öt leget is a kötelező ötkörössel oldott meg ami kiváló teljesítmény. 98,19-es átlaga pedig a délután legjobb átlaga lett. Jó formában van tehát a "Hegylakó".
hen_1.jpg

Dave Chisnall - Marko Kantele: 6-1

Az első kiemelt, akinek sikerült továbblépni, Chizzy volt. Bár maga a mérkőzés igencsak felejthetőre sikeredett, Kantele épphogy 77-es átlag fölé került, amivel sok keresnivalója nem volt. Pláne ha az 1/9-es kiszállózást is idevesszük. Chizzy sem brillírozott, de egy szép tizenegy nyilast azért összehozott. Felejthető mérkőzés volt.
chi_1.jpg

Alan Norris - Jermaine Wattimena: 6-4

Ahogy korábban Richard North, úgy ezen a meccsen a felek is tudták, hogy létkérdés a saját legek megnyerése. Ez hatodik leg végéig tökéletesen ment mindenkinek, bár ebben Norris keze is benne volt. Wattimena ugyanis két hat és egy hét körös dobott első pályáról, ami bőven nem verhetetlen. De Norris sok ellenállást nem fejtett ki, így maradt az X az elején. Wattimena a hetedik legben közel került a breakhez, de a 164-hez szükség bullt elhibázta így megint Norris vezetett. Ez a hiba megzavarta a hollandot, 100 pontról kilenc nyíllal sem tudott kiszállni így már kettővel ment az angol. Egy tizennégy nyilassal még a holland visszajött a meccsbe, de a tizedik legben négy kör után csak 141 pontig jutott, ezt pedig Norris kihasználta és továbbjutott a legjobb tizenhat közé.
norr.jpg

Kim Huybrechts - Chris Dobey: 2-6

Igen tanulságos és érdekes meccset láthattunk megint. Óvatos, hatkörös kezdések után a harmadik legben a belga egy kiváló tizenkét nyilassal szerezte meg a 2-1-es vezetést. Erre Dobey egy tizenöt nyilassal válaszolt, de a lényeg ezután jött. Huybrechts a következő két legben öt kört is tripla nélkül hozott le, kiszálló-közelbe is éppen csak leért és máris 4-2-es hátrányban találta magát. Felébrednie nem sikerült, ugyanis Dobey remekül dobta a duplákat és így simán nyerte is a mérkőzést. A belga majd öt ponttal jobb átlagot dobott, de az angol 60%-os kiszállózása ellen ez kevés volt. Hiába a jobb átlag, a sok tripla nélküli kör és a pontatlan kiszállózás nagyon sokba kerülhet.
dobe.jpg

Joe Cullen - Danny Noppert: 6-5

Ha az előző meccsre azt mondtam, hogy érdekes volt akkor ez hatványozottan az volt. Történt ugyanis, hogy a korábbi BDO vb döntős Noppert meglépett 3-0-ra, ráadásul két ötkörös break leggel tette ezt. Nem ez volt az álomkezdés Cullennek, de amikor Noppert a 4-0-ért elrontotta a dupla húszas mezőt akkor fordult a játék képe. Egész pontosan Cullen feljött 3-2-re. A hatodik leget amit Noppert nyert egy huszonhárom nyilassal jobb elfelejteni, de Cullen zsinórban két öt körösét már jó megjegyezni. Ráadásul 88-ról bullal szállt ki ami mindig jól néz ki. A break csata folytatódott 4-4 után, a következő két leg is így dőlt el, így jöhetett a döntő leg. Ezt Cullen kezdte és mivel Noppert "elaludt", az angolnak egy tizenhét nyilas is elég volt a sikerhez. 0-3-ról fordított tehát Cullen, ami egyrészt komoly fegyvertény. Másrészt pedig Noppertnek jó lecke volt, hogy hátradőlni és veszíteni a koncentrációból soha nem szabad.
dobe.jpg

Mervyn King - Gabriel Clemens: 6-2

A német szurkolók utolsó reménye Gabriel Clemens volt akinek kemény feladat jutott King személyében. A remények 1-0-ig tartottak német szemszögből, mert King a saját kezdéseit megnyomta, dobálta az ötkörös partikat és közé egy breaket is közbeiktatott, így pedig 3-1-re ellépett. Clemens ugyan megdobta a délután legnagyobb kiszállóját, egy 139-est, de ez igazából csak szépségtapasz volt neki. King dolgát nagyon nem nehezítette meg, az angolnak kétszer is elég volt tizenhét nyilast dobnia a biztos vezetéshez. A tömeg akkor éledt fel amikor a nyolcadik leget az öreg Mervyn két 180-al kezdte, de a kilencnyilas elmaradt, "csak" egy tizenegy nyilas lett belőle és egy magabiztos King siker. 75%-al dobni a duplát nagyon kemény dolog, ha ezt így folytatja a Király, akkor nem lennék az ellenfele a későbbiekben.
king_6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6413776512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása