9 Nyíl

Michael van Gerwent idén se lesz egyszerű legyőzni

2018. március 25. 23:16 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour: European Darts Open - Ostermann Arena, Leverkusen (a harmadik nap összefoglalója)

Michael van Gerwen nyerte az idei első European Tour-t, Leverkusenben, a döntőben Peter Wright ellen nyert 8-7-re. A skót egészen kiváló hétvégét produkált, megint úgy versenyzett, amely a világ második legjobb helyére emelte őt. Voltak még nagy visszatérők, többek között James Wade és akadtak kellemes meglepetések is. Ez volt a torna utolsó napján.

michaelvangerwen-20172532221232017-09-10pdcgermandartsgrandprixgdgp-sven-1dxmkii-0504-b70i6980.jpg

Nyolcaddöntők:

A világelső Michael van Gerwen nyitotta a sort. Alan Norris ellen kezdett, és rögtön egy 105,99-es átlaggal alapozta meg a napot. Gerwen csodásan dobált, 2-1-nél például úgy vezetett, hogy 11 nyilas 96-is kiszállót produkált. Norris tartotta a lépést, de aztán jött egy 15 nyilas, 110-es kiszállós leg Gerwentől. Norris kedvét még ez sem szegte, 3-3-ra egyenlített, de aztán a holland tarolt, három leg zsinórban. Jött Simon Whitlock és egyből egy fantasztikus 170-es kiszállóval kezdett. El is vette Dave Chisnall kedvét, aki aztán csak egy leget tudott hozni, igazán pocsék, 84,23-as átlaggal búcsúzott, tizenkét kiszállójából csak egyet tudott megdobni.

A meglepetésember, Ron Meulenkamp Justin Pipe ellen folytatta a hétvégi menetelését. Bravúrral 101-es átlag fölé jutott, és a duplái is remekül mentek. Következett a másik meglepetés Richard North teljesen váratlanul legyőzte a világbajnok Rob Cross-t. Ráadásul úgy, hogy Cross több, mint hat egységgel magasabb átlagot dobott és 97,69-cel is ki tudott esni.  A duplák pocsékul jöttek North az elején ellépett, 3-1-re, 4-2-re is vezetett, 5-3 után Cross még egyet beleerősített, de aztán  a döntő legben 160-ról próbált kiszállni, de csak száz lett belőle, North viszont harmadjára megdobta a D20-at.

Peter Wright valóban visszatért. Az egész hétvégén csodálatosan dobált és ezt John Henderson ellen egy 110-es átlaggal bizonyította is. 13, sőt 12 nyilas legjei is voltak, többek között egy 121-es kiszállóval a végén. Joe Cullen is az utolsó legben intézte el Chris Dobey-t. Cullen a 11. legben dobott egy 180-ast, 135-öt, majd a tizenkettedik nyilával 93-ról szállt ki. Két meglepő eredmény maradt a végére. Mervyn King kiverte a PL-résztvevő Mensur Suljovicot, aki ezúttal hihetetlen rosszul kiszállózott, tizenhétből csak három sikerült neki. A múlt héten még Premier League-első Michael Smith is vereséget szenvedett, James Wade ellen, aki ezzel is jelezte, hogy visszatért. Bár Smith két tizenkét nyilas leggel kezdett, Wade 0-2 után négy leget hozott egymás után. Smith még egy csodálatos, tizenegy nyilas körrel próbált felzárkózni, de onnantól Wade nyert megint két leget.

Negyeddöntők:

Michael van Gerwen ugyanott folytatta, ahol Norris ellen elkezdte. Simon Whitlock ezúttal semmiféle ellenállás nem tudott tanúsítani, a holland pedig hozta a szokásos, száz feletti átlagát, amely most 101-61-et jelentett. Gerwen 117-es kiszállóval nyitott, százassal folytatta, majd egy tizenkét nyilas, 170-es kiszálló következett, már 5-0-ra is vezetett. Richard North vetett véget Ron Meulenkamp menetelésének. Nem volt egy túl látványos meccs, North 82,25-tel, Meulenkamp 85,74-gyel zárt. Peter Wright megint megmutatta, hogy nagyon komolyan veszi ezt a versenyt. Joe Cullent úgy győzte le, hogy az 101,54-es átlaggal tudott kikapni. Wright szép játékkal 3-0-ra ment el, majd Cullen egy 126-os kiszállóval szépített. 5-1-es állásnál már nem volt sok kérdés, ráadásul a skót 121-es, bullos kiszállója is demoralizáló lehetett. Szerencsére megint láttunk egy remekül játszó James Wade-et, aki Mervyn King csak megszorítani tudott, vezetni egyszer sem tudott, sőt, volt, amikor Wade már 5-2-re is vezetett.  

Elődöntők:

Már hét győztes legre ment a csata és Michael van Gerwen megint ellenállhatatlan volt. Ezúttal 103,3-as átlagig jutott, amelyben egy 106-os, majd a legvégén egy 164-es kiszállója is volt. Nagyon simán intézte el Richard North-ot. Egyik szemünk sírt, a másik nevetett. Két olyan játékos meccselt, akinek az elmúlt időszakban nem nagyon ment a játék. Egyiküknek muszáj volt veszíteni és ez James Wade volt, pedig 98,92-es átlaga, 4/4-es kiszállója egészen kiváló eredmény volt, de ez most kevésnek bizonyult Peter Wright ellen. Wade egy laza 161-es kiszállóval és tizenkét nyíllal nyitott. Sőt, 2-1-re is vezetett, de Wright megfordította a meccset és ő is odavert egy 170-es, csodálatos kiszállót, amivel már 4-2 volt a javára. 6-2 után már kevés esély volt, hogy Wade vissza tud jönni, Azért még nyert két leget, az egyiket egy 121-es kiszállóval, de ezzel is csak kozmetikázni tudta a végeredményt.

wright-wade.jpg

Döntő:

Michael van Gerwen egy 180-nal kezdte a döntőt, de aztán leért D2-re, és tőle szokatlan módon nem szállt ki. Peter Wright el is vitte az első leget. Aztán a másodikat is, de most egy 110-es kiszállóval. Nagyon nem ment Gerwennek, Wright pedig szépen hozta a kiszállókat és 5-1-re húzott el. Persze tévedett, aki azt hitte, hogy ezzel vége is a meccsnek, a holland egy tizenegy majd egy tizenöt nyilas leggel zárkózott, aztán Wright majdnem kiszállt 104-ről, de a D16 nem jött, Gerwen pedig ezt kihasználta és már 5-4 volt. Wright-on először lehetett érezni, hogy megtorpant és a holland 5-5-nél utolérte ellenfelét.

De volt még egy csavar ebben a történetben, és ettől lett szép az egész. Wright ismét hozott két leget és a meccset is lezárhatta volna, ha 121-ről sikerült volna megdobni a bullt. De csak 25 lett belőle és ezt Gerwen ki is használta. Wright-nál volt a kezdés, sok szektorhibát vétett, Gerwen pedig 89-ről kiszállva megint egyenlített. Jött a mindent eldöntő leg és Gerwen már ellenállhatatlan volt, 134, 140 aztán 139. Hiába tette le magát 32-re Wright, a holland elsőre kidobta a D16-ot, amivel meg is nyerte a European Tour idei első állomását.

gerwen-wright_2.jpg

Nyolcaddöntők:

  • Michael van Gerwen 6-3 Alan Norris
  • Simon Whitlock 6-1 Dave Chisnall
  • Ron Meulenkamp 6-1 Justin Pipe
  • Rob Cross 5-6 Richard North
  • Peter Wright 6-2 John Henderson
  • Joe Cullen 6-5 Chris Dobey
  • Mervyn King 6-3 Mensur Suljovic
  • James Wade 6-4 Michael Smith

Negyeddöntők:

  • Michael van Gerwen 6-1 Simon Whitlock
  • Ron Meulenkamp 2-6 Richard North
  • Peter Wright 6-3 Joe Cullen
  • Mervyn King 4-6 James Wade

Elődöntők:

  • Michael van Gerwen 7-1 Richard North
  • Peter Wright 7-4 James Wade

Döntő:

  • Michael van Gerwen 8-7 Peter Wright
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8313779844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása