9 Nyíl

Peter Wright akár ki is eshet ma

2018. március 29. 12:51 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League - SSE Arena, Belfast (a nyolcadik forduló beharangozója)

Fokozódik a feszültség a Premier League-ben, a nyolcadik fordulót rendezik csütörtök este Belfastban, és sok minden eldőlhet ezen az estén, hiszen ez az utolsó előtti forduló a Judgement Night előtt. Elsősorban nagy érdeklődéssel várjuk Peter Wright meccsét, aki a hétvégi European Touron már jelezte, visszatérőben van vállsérüléséből, illetve holland rangadó lesz, amelyen egy döntetlen Michael van Gerwennek és Raymond van Barneveldnek is nagyon jól jönne.

pl_2018.jpg

Mensur Suljovic-Gary Anderson

Kezdjük is a sort a sorban első meccsel, amelynek a tétje, hogy Gary Anderson képes lesz befutni a legjobb négybe, illetve Mensur Suljovic még a legjobb nyolcban tud-e maradni. A skót az ötödik, az osztrák a nyolcadik helyen áll, így mindkettőjük számára nagyon fontos lenne a mai siker.

Anderson rápihent erre a meccsre és nem vett részt a European Tour idei első versenyén, ahol Suljovic csak egy kört ment, Jamie Hughes ellen nyert, de aztán Mervyn Kingtől kikapott. Érdekesség, hogy Suljovic az egyike azon keveseknek, akikkel szemben Andersonnak negatív a rekordja. Eddig hétből négy meccset nyert Mensur. Legutóbbi meccsük Andrsoné volt, a Grand Slam of Darts negyeddöntőjében 16-12 volt a skótnak.

Michael Smith-Gerwyn Price

Hét hete várunk arra, hogy Gerwyn Price megszerezze első győzelmét a sorozatban és a nagy számok törvénye alapján erre előbb-utóbb sor is fog kerülni. Bár azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy Price nagyon nincs formában. Egy hete a Players Championship mindkét napján esett ki egyből, a mostani hétvégén pedig a European Tourt fejezte be győzelem nélkül.

Bár Michael Smith az elnő négy fordulót győzelemmel kezdte a PL-ben, utána három meccsből kétszer kikapott, legutóbb nagyon simán Michael van Gerwen ellen. Ha hozza Price elleni meccsét, biztosan négy között kezdi a második szakaszt, Price-on pedig már lassan a csoda sem segíthet. A két játékos eddig 13-szor játszott, Smith vezet 9-4-re.

skysports-peter-wright-michael-van-gerwen-raymond-van-barneveld-wdc-world-darts_4192804.jpg

Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen

Van az az eredmény, amellyel Michael van Gerwen az első, Raymond van Barneveld pedig a negyedik helyen marad a forduló után, gyakorlatilag a többi eredménytől függetlenül (kivéve ha Anderson és Whitlock is 7-5-nél jobb eredménnyel nyer). De azért a döntetlenre senki ne vegyen mérget. Erre hívta fel a figyelmet Gerwen is, aki csak röviden úgy vázolta fel a felkészültségét, hogy: „Van még a tankban.”

A holland világelső kiemelte azért azt is, hogy nem mindig az átlagok számítanak, sokkal fontosabb, hogy meglegyen a két pont és a sikerszériája is. Barney viszont azt emelte ki, hogy a múlt két nagyon fontos pontot és nagy győzelmet ért el, amikor 7-1-re verte Wrightot: „A hit megvan, a nyomásnak vége. Mcihaelt megverni nehéz lesz, de nem lehetetlen. Ha úgy játszok, ahogy szeretnék, bárkit le tudok győzni.”

Bátor szavak, ha mégis sikerülne, akkor az 53. meccsen ez lehetne Barney 19. sikere.

Daryl Gurney-Rob Cross

Daryl Gurney egyelőre távol van valós tudásától, legalábbis, amit Premier League-ben eddig mutatott. A hét meccséből csak a legutóbbit tudta megnyerni. Suljovicot verte simán, és ezzel közelebb került a legjobb nyolchoz. De ott van mögötte még Peter Wright is, így fontos lenne a Rob Cross elleni siker. Nem lesz egyszerű, hiszen a világbajnok egyre jobb formában van, bár a hétvégi ET-versenyen meglepő vereséget szenvedett Richard North-tól. Gurney viszont egyből kikapott Ron Meulenkamptól.

De Gurney nem adfja fel, ahogy fogalmazott, 16 hétig szeretne a PL-ben szerepleni, így türelmesnek kell lennie csütörtökön is. Ráadásul plusz motivációt jelent neki a hazai közönség, így alig várja már a Cross elleni meccset.

Simon Whitlock-Peter Wright

Nagyon fontos meccs lesz ez, főleg Wrightnak, aki az elmúlt hetek rossz eredményei miatt egészen az utolsó előtti helyre csúszott vissza, öt hete képtelen nyerni a Premier League-ben. A hétvégén viszont arról írtunk, hogy visszatért és ez valóban így van, hiszen az ET-n csak a döntőben tudta őt megállítani Michael van Gerwen. Simon Whitlock kiválóan kezdte a szezont, három győzelem után ő sem tudott meccset nyerni és már csak a hatodik.

Az életben maradáshoz inkább Wright-nak van nagyobb szüksége a győzelemre, így várhatóan nagyon koncentrált lesz. Az utolsó öt meccsükből háromszor a skót nyert, 10-7-re vezet összesítésben.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8213788278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása