9 Nyíl

Ír bravúr a nyolcadik fordulóban

2018. április 08. 19:41 - Dart Major

2018 PDC Players Championsip 8. - Barnsley, Metrodome (összefoglaló)

Megállás ismét nem volt a PDC nagy mókuskerekén, a mai napon újra randevút adott egymásnak a mezőny. Darren Webster a sajnálatos támadás után megpróbálkozott a versennyel, Rob Cross viszont betegség miatt visszalépett a küzdelmektől. Nézzük mi történt a mai napon.
players-championship_1.png

Egy már korábban használt tematika szerint nézzük meg kik léptek a legjobb nyolc közé és ezt milyen módon tették.

Simon Whitlock - Mark Webster volt az első párosítás már ami az ágrajzot illeti. Az ausztrál varázsló 6-4-re verte az első körben Jason Cullent, aztán egy 6-3-as siker következett Darren Johnson ellen. A legjobb tizenhatba kerülésért simán 6-2 arányban nyert Michael Barnard ellen. Ezután 6-3-re elpáholta Ryan Joycet és várta a Webster elleni mérkőzést.

A korábbi BDO-világbajnok 6-1-el múlta felül Terry Jenkinst, majd 6-4-re győzte le Kyle Andersont. Ezt egy könnyed 6-1-es siker követte Robert Marjanovic ellen, majd jött a Raymond van Barneveld elleni csata. Barney korábban kiverte Peter Wrightot, de a walesivel nem bírt és 6-3-ra kikapott.

A második negyeddöntőben Adrian Lewis a rutinos James Wilsonnal találkozott. Jackpot 6-2-vel kezdett Jeffrey de Zwaan ellen majd Gabriel Clemens ellen is, ezután jött egy szorosabb meccs Luke Humphries ellen, ennek vége 6-3 lett. Majd megint jött egy szoros parti, 6-4 Keegan Brown ellen.

Wilson könnyed 6-2-es sikerrel kezdett a tehetséges Nathan Aspinall ellen, ezután döntő legben nyert Dawson Murschell ellen. Következett Kirk Shepherd, őt 6-1-el intézte el. Ezt még egy rém szoros parti követte, 6-5-el tudott nyerni Mario Robbe ellen és jutott be a nyolc közé.

A  harmadik párban Mickey Mansell és Gerwyn Price csapott össze. Mansell imponálóan kezdett 6-0-ra kiütötte Kim Huybrechts-et. Majd megint nullázott, most Gary Eastwood volt a szenvedő fél. Alan Norrisnak is csak egy leget engedett a bomba formában játszó Mansell, aki nyolc közé jutásért Robert Thorntont is lenullázta. Price útja nem volt ilyen sima, bár sokat neki sem kellett izgulni. 6-1-el kezdett Luke Woodhouse ellenében, és ezt az eredményt hozta Prakash Jiwa ellen is. És ha már beindult az üzlet akkor 6-1 lett a Danny Noppert elleni mérkőzése is. Egyetlen szoros meccsét honfitársa Jamie Lewis ellen játszotta, őt 6-4-re verte meg.

Az utolsó párosításban két meglepetésember csapott össze. Josh Payne az első fordulóban 6-3-re verte meg Jamie Cavent, a másodikban ugyanilyen arányban Martin Schindlert. Bejött neki a 6-3 hiszen Andrew Gilding ellen is ez az eredmény született, sőt a nyolcba kerülésért Max Hoppot is ezzel az eredménnyel küldte haza. A fiatal angol ellenfele a spanyol Toni Alcinas lett. Ő az első körben döntő legben verte meg Ryan Searle-t, amit egy Daryl Gurney ellen elért 6-4-es bravúrgyőzelem követett. A legjobb 32 között megint döntő legre kényszerült ezúttal Adam Hunt ellen. Legsimább meccsét a nyolcba jutásért vívta, ahol 6-2 arányban verte meg Ricky Evanst.

Most pedig miután a nyolc legjobb útját megismertük, jöjjenek a negyeddöntők. Három mérkőzés elég simán dőlt el, túl nagy izgalmak nélkül. Adrian Lewis nagyon simán 6-2-re verte meg James Wilsont. Mickey Mansell kiváló teljesítményeiről már szóltam, most pedig megint van mit mondani: ugyanis 6-3-ra megverte Price-ot. Simon Whitlock lekopírozta ezt az eredményt Mark Webster ellen és jutott a nyolc közé. Az egyetlen szoros meccs döntő szettig ment és ennek Josh Payne örülhetett. Bár Alcinas sem szomorkodhat, hiszen a legjobb nyolc közé bekerült.

Az elődöntőben az ír Mansell nem akart kipukkadni, tovább tartott a mágia és ezt Josh Payne nem igazán tudta díjazni, bár az elődöntő szép siker. Mansell újabb 6-3-as győzelmet ért el és először jutott döntőbe PDC versenyen. Mégpedig úgy, hogy igazán szoros meccset nem is játszott.

Adrian Lewis megismételte tegnapi teljesítményét, vagyis döntőbe jutott miután nagyon megverte az amúgy jól játszó Whitlockot.
lewis-whi.jpg

Eljutottunk tehát a Mansell - Lewis döntőig. Hát erre a párosításra ki gondolt? Nem hiszem, hogy túl sokan. Ahogy szerintem a végeredményre sem. Nem csalás, nem ámítás a 44 éves északír születésű - civilben egyébként pedig asztalosként dolgozó - Mansell legyőzte Adrian Lewist és ezzel megszerezte első PDC tornagyőzelmét. Le a kalappal előtte!
donto_4.jpg

 

A mai nap eredményei:

nap.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3813818882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása