9 Nyíl

Az új elnökség elkezdte a munkáját

2018. április 12. 14:37 - Denis Potvin

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Darts Szövetség és a 9nyíl egy olyan megállapodást kötött, amellyel leginkább a magyar darts, tehát Te, kedves olvasó jár a legjobban. A szövetségben zajló munka, a legfontosabb kérdésekben hozott döntések, a cél, amely felé a magyar dartsnak haladnia kell, reméljük most már minden hazai rajongó számára átláthatóbbá válik. Itt van tehát az első közgyűlés legfontosabb határozatai és az elnök levelének néhány fontos részlete.

29313778_1675459969240814_3430315681243987968_n.png

A 2018. április 4-i időtartamú elnökségi ülésen többek között döntés született arról, hogy

  • Csiza Márton főtitkári pályázata kerül elfogadásra, aki május 24-ével kezdődően látja el a főtitkári feladatokat,
  • az MDSZ iroda egyelőre 6 hónapos időszakra kibővül Kovács Zoltánnal és Bereczki Bélával,
  • a Steel szakág versenyei
    • április 28-29-én Kiskőrösön (Steel UP NB III. forduló és Steel Egyéni NB III. forduló)
    • május 26-27-én Győrben (Steel Egyéni NB IV. forduló és Steel Páros NB)
    • július 28-29-én Békéscsabán (Steel Egyéni NB V. forduló és Steel UP NB V. forduló)
    • október 20-21-én Salgótarjánban (Steel UP CSB és Steel Egyéni NB VII. forduló)
  • kerülnek megrendezésre. Az augusztus 18-19-i helyszínről nem született döntés.
  • a WDF Európa Bajnokság szervezőbizottsága az alábbi összetételben folytassa a megkezdett munkát: Kövesdi Andrea, Bereczki Béla, Filyó Tibor, Mazzag László, Molnár László, Pálvölgyi Szilas.
  • a 2018. május 27-i steel Páros Nemzeti Bajnokság versenykiírásról
  • a 2018. október 20-i steel Utánpótlás Csapatbajnokság versenykiírásról
  • a 2018. október 3-7 között Angliában megrendezendő Winmau versenyre szóló szabadkártyák pályázat eredményeként kerülnek kiosztásra, a pályázat hamarosan kiírásra kerül

A (mindenkori) elnökség alapvető célkitűzése volt, hogy növelje az igazolt versenyzők számát, különös tekintettel az utánpótlásra. Ez sikerült is: csak tavaly 26%-kal nőtt a felnőtt versenyengedélyt kiváltók száma, míg utánpótlás és szabadidőkártyás játékosból egyformán 18%-kal lett több. Összesen 1504-an váltottak ki versenyengedélyt a 2017-es évre.

Az MDSZ jelentős lépéseket tett afelé, hogy a dartsról végre lekopjon a „kocsmasport” jelző, és az őt megillető helyet kaphassa meg a többi sportág között. A mostani közgyűlésen éppen emiatt arról is határozat született, hogy a jövőben a nemzeti bajnokság versenyein (beleértve az egyéni és csapatbajnokságokat a steel és a soft szakágban is) a játékosok számára tilos az alkoholfogyasztás. (Erről korábban csak egy elnökségi döntés volt.)

Látva a jó eredményeket és a kitartó szakmai munkát, az állam is felfigyelt a dartsra mint sportágra, és a felnőtt Európa-bajnokság megrendezéséhez 40 millió forinttal járult hozzá. Emellett 6,8 millió forintot biztosítottak az éves működési költségekre. (Ezek az összegek annak fényében is jelentősek, hogy még 2015-ben is csak nagyjából 12 millió forint volt az MDSZ teljes éves költségvetése, 2017-ben viszont már ennek több mint a kétszerese.) Jelenleg is tárgyalások folynak azonban további szponzorokkal, hogy a kontinenstorna lebonyolítása zökkenőmentes legyen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr513829682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása