9 Nyíl

Péntek 13 és a darts - második felvonás

2018. április 13. 22:59 - Dart Major

2018 PDC European Tour - German Darts Open - Saarlandhalle, Saarbrücken (első nap, esti program)

Alig pár óra pihenő után újra szólította a PDC rajongókat a darts. Folytatták amit befejeztek, vagyis második szakaszához érkezett a German Darts Open első fordulója. Meglepő eredmények és parádés teljesítmények egyaránt akadtak, szóval megint jó kis etapot toltak a versenyzők.
gdo_2018-350x197_1.png

Dragutin Horvat - Alan Tabern: 4-6

A mérkőzés első része azzal telt, hogy mindenki megtolta a saját kezdését. A német játékosnak ezekhez elég volt tizennyolc nyilasokat dobnia, mivel idősebb Alan Tabern nem nagyon mutatott ellenállást. Viszont első saját legjét a rutinos angol tizenkét nyílból hozta amihez sok kommentár nem kell. 2-2-nél jött el az első break, Tabern hátsó pályáról tizennégy nyíllal hozta a leget. Ezt követte egy 116-os kiszálló és meglett a kétleges előny. Ha pedig meglett, akkor rutinból meg is tartotta, ismét csak a saját köreire feküdt rá ez pedig elég volt. Elég jó meccs volt, Tabern közel járt a 100-as átlaghoz, de Horvat 91-es teljesítménye sem rossz.
tab_1.jpg

Luke Humphries - Ronny Huybrechts: 6-3

Ha fogadni kellett volna melyik mérkőzésen lesz meg a 100-as átlag nem erre a meccsre tettem volna. De már a meccs elején sejteni lehetett, hogy itt jó darts lesz. Az első három leg egyaránt tizenhárom nyílból oldódott meg, kettő ráadásul hátsó pályáról. 3-3-ig elmentek a felek kéz a kézben teljesen jó színvonalon dartsozva. Humphries ekkor dobott egy tizenöt nyilast, ráadásul 145 pontról kiszállva. Ez annyira megfogta Ronnyt, hogy kezdésből öt kör alatt triplát sem dobott és csak 276 pontra ért le. Hiába igyekezett szépíteni, fiatal riválisa a hatodik leget is megoldotta öt körből így 103-as átlaggal kiválóan kiszállózva az angol játékos jutott tovább.
hum.jpg

Steve Lennon - Robert Thornton: 6-0

Fájdalmasan egyoldalú mérkőzés volt. Nem mintha bajom lenne az ír dartsossal, de ezen a meccsen nagyjából csak ő volt a tábla előtt. The Thorn totál formán kívül játszott, nyoma sem volt régi önmagának. Írd és mondd 82-es átlagot hozott össze. Ezzel szemben Lennon 96 pont főlé jutott, kiszállt 167-ről is szóval rendben volt. És még egy érdekes adat: háromszor elég volt tizenhét nyilast dobnia a leg megnyeréséhez. Nem ehhez szoktunk egy olyan meccsen ahol Robert Thornton áll a tábla előtt. De ez ma ilyen nap volt.
lenn_1.jpg
Zoran Lerchbacher - Max Hopp: 1-6

Újabb meccs ami teljesen egyoldalúra sikeredett. Az osztrák Lerchbacher ugyan vezetést szerzett, de ez tiszavirág életűnek bizonyult. Ugyanis Hopp két tizenöt nyilassal nyitott, miközben az osztrák az egekben járt. Hogy pedig tovább fokozza szegény Zoran nyomorát, a fiatal német a negyedik legben kiszállt 161-ről, ráadásul ez egy tizenkét nyilas volt. A német nagyon elkapta a fonalat, dobott még két ötköröst, bár itt legalább kiszállóra dobhatott az osztrák. Már ha ez egyáltalán vigaszt jelenthet. Egy percre nem engedett ki Hopp, végig meggyőzően dartsozva aratott kiütéses sikert.
hop.jpg
Dimitri van den Bergh - William O'Connor: 6-3

Néha előfordul, hogy a mérkőzés már az elején eldől. Valaki túl nagy hátrányba kerül amikor elront egy fontos duplát vagy az ellenfél dob valami retteneteset. Szegény O'Connor rögtön az elején megkapta mind a két verziót. Elrontott egy 92-es kiszállót rögtön kezdésnek, van den Bergh pedig a harmadik legben dobott egy tizenkét nyilast. Még fel sem eszmélt az ír dartsos már 3-0-ra égett. Azért, hogy mentse a menthetőt behúzott két leget egymás után, amit egy 130-as kiszállóval ékesített tizenkét nyilassal meg is tudott fejelni. 0-3-ról tehát felállt az ír. Fordíthatott is volna, de a 68 pont túl sok volt neki így megint hátrányba került. Majd azért, hogy érezze a törődést, a belga dobott még egy tizenkét nyilast, és ha ez még nem lett volna elég a kilencedik legben 140-es kiszállót is dobott és nyert. Tanulságos meccs volt. Egyrészt célszerű nem elengedni az ellenfelet három leggel, másrészt ha van sansz fordítani és ezáltal lélektani előnyhöz jutni akkor azt ki kell használni kíméletlenül. Itt ez elmaradt, a fiatal belga jól játszva nyert.
vdb_4.jpg

Paul Nicholson - Nathan Aspinall: 6-2

Kilencből csak két duplát megdobni az álmoskönyv szerint nem jó. Meg úgy nagyjából semmilyen szempontból nem jó. A fiatal Aspinall mégis megcsinálta ezt a "bravúrt". Maga a mérkőzés komoly kis break háborúval indult, 2-2-2-es állás után elmondhatták a felek, hogy csak hátsó pályáról nyertek. Egy-egy ötköröst dobtak, szóval nem volt rossz a meccs. Az ötödik breaket az ausztrál kommentátor vagyis Nicholson hozta, ami után végre sikerült egy kezdést is behúznia. Aspinall ebben a legben olyan gyatrán dobott, hogy kiszállóra sem ért le így pedig két leges hátrányba került. Amikor később leért kiszállóra nem tudott megbirkózni velük. Ezzel pedig adta a lehetőséget a korrekt teljesítményt nyújtó Nicholsonnak aki élt is vele és jutott a legjobb 32 közé.
ni.jpg
James Wade - Tytus Kanik: 6-2

Meglepő módon szorosan indult a mérkőzés. Az első négy leget kivétel nélkül az hozta aki kezdett. Wade rögtön az első legben kiszállt 101-ről. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy nüanszokon múlott ez a 2-2.  Wade-nek is volt sansza breakelni, illetve Kaniknak "csak" a bull hiányzott egy 164-es befejezéshez, szóval lehetett volna kétleges különbség is. Kanik ezután valamiért visszaesett, előbb a triplákat nem találta, majd a negyedik legben a duplákon sült fel, bár Wade sem jeleskedett a kiszállókkal. 4-2-nél az angol megérezte a vérszagot, dobott egy tizenöt nyilast, majd a nap legjobb játékával egy tizenegy nyilassal döntötte el a mérkőzést. Ha Kanik nem alszik be a harmadik leg után akár szorosabb parti is lehetett volna. De a sportban a "ha" nem játszik.
wa.jpg
Keegan Brown - Jermaine Wattimena: 0-6

Valami nem stimmelt Brown-nal, ez rögtön az elején látszott. Az első két legben kilenc kört dobott el tripla nélkül ami jelezte, hogy itt nincsenek rendben a dolgok. Wattimena két húsz nyilassal tudott 2-0-ra vezetni ami jelezte, hogy ő sem élete formájában dob. A helyzet nem javult a későbbiekben sem, Brown totál formán kívül játszott, alig lépte át az átlaga a 60 pontot. Nem esküdnék meg rá, de ez volt talán a leggyengébb átlag a European Tour történetében. Ez pedig csak egy méretes zakót eredményezett számára.
wat_2.jpg

Az esti program eredményei:
daspoz8x4ayuey.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5713833088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása