9 Nyíl

Ritka pillanatok: egyszer sem borult a papírforma

2018. április 21. 17:59 - Dart Major

2018 PDC European Tour: Austrian Darts Open - Steiermarkhalle, Graz/Premstätten (a második nap délutáni összefoglalója)

A tegnapi nap után a mai napon a szokásoknak megfelelően megérkeztek a nagy nevek. A délutáni program igen impozáns névsort tartogatott hiszen a korábbi világbajnok Steve Beaton mellett Mervyn King, Ian White vagy épp Michael Smith is tábla elé állt. Ha pedig odaálltak akkor dobtak is elég szépen.
ado_2018-350x197.png

Mervyn King - Jason Cullen: 6-0

A magyarok tegnapi napját elrontó Cullen ma emberére akadt a rutinos Mervyn King személyében. Sőt ennél több is történt. King elég gyorsan egyértelművé tette, hogy itt nem lesz sok keresnivalója az ír játékosnak. Zsinórban három tizenöt nyilast szórt a "Király" ezzel pedig rendesen elvette a kedvét ellenfelének a játéktól. A negyedik legben volt először reális esélye Cullennek kiszállni, de elszúrta. Ugyanez történt az ötödik legben is, King pedig mindig büntetett. A vége sima nullázás lett, King rutinból lehozta a meccset és lépett tovább.
kin_2.jpg

Gerwyn Price - Scott Taylor: 6-2

Gerwyn Price nem sokat vacakolt, indításként egy tizenhárom és egy tizennégy nyilassal jelezte, hogy rendben van a formája. Taylor ugyan leért kiszállóig de rádobni nem tudott. A következő három leget szintén a walesi vitte el, az ötödiket ráadásul tizenegy nyílból hozta. Taylor próbálkozott derekasan, de minden egy hibáját megbüntette ellenfele. A hatodik és hetedik leget azért behúzta a fiatal angol, dobott egy szép 106-os kiszállót is, de ennél több nem jutott neki. Price a végén 100-as átlag fölé jutott és simán jutott a legjobb tizenhat közé.
pri_3.jpg

Steve Beaton - Luke Humphries: 6-5

Steve Beaton az elején komolyan bajba került. Humphries ugyanis előbb 2-0-ra majd 3-1-re és 4-2-re is vezetni tudott. Az idén szépen teljesítő Luke dobott tizenkét és tizennégy nyilast is, és a duplákkal sem volt nagy gondja. 4-2-nél megrázta magát a "Bronz Adonisz", két öt körössel kiegyenlített. Humphries ekkor egy 138-as kiszállóval rukkolt elő és egy legnyire került a sikertől. Ehhez 134-ről kellett volna kiszállni a tizedik legben, de ez nem jött össze és Beaton egy hat körössel egyenlített. A döntő legben Humphries kezdésből öt kör után csak 140 pontra ért le, és a hatodik sorozatban ezt nem dobta meg. Beaton pedig köszönte szépen és megnyerte a mérkőzést. Méghozzá úgy nyert, hogy egyszer sem vezetett.
bea_1.jpg

Ian White - Brendan Dolan: 6-4

Pár éve ez a derbi komoly rangadó lett volna, igaz ma sem lehet ezt gyenge párosításnak nevezni. Az esélyesebb White a tapogatózó első két leg után belelendült és dobott egy tizenhárom és egy tizennégy nyilast, miközben Dolan alig ért le kiszállóra. Viszont ekkor Dolan lekopírozta ellenfele köreit, dobott két öt köröst és egalizált. Az ötödik legben White egyébként ritka szép kiszállóra ment rá: 125-re három nyilat bullre dobott, pechjére kétszer a huszonötöst szektort találta el. 4-4-ig elmentek a játékosok ekkor White megint dobbantott: 129-es kiszálló az ötödik sorozat végén, majd egy tizenhárom nyilas és ezzel megnyerte a mérkőzést. Jó parti volt, Dolan nyomokban emlékeztetett régi önmagára, White pedig hozta a tőle várható közel 100-as átlagot.
whi_2.jpg

Joe Cullen - Steve Lennon: 6-2

A "Rocksztár" azaz Cullen is csatlakozott Kinghez és Pricehoz vagyis azokhoz akik nem sok esélyt hagytak ellenfelüknek. Cullen rögtön egy 100 feletti kiszállóval kezdett, aztán dobott egy tizennégy nyilas breaket, sőt a második saját kezdését is hozta ezzel pedig 3-0-ra vezetett. Lennon szépített egy tizenöt nyilassal, de közelebb nem jutott mivel Cullen is behúzta a saját legjét. Az ír játékos 4-2-re felzárkózott, de az angol újabb két öt köröst dobott és ezzel simán hozta a partit. Kétszer dobott meg 100 feletti kiszállót, 60%-al kiszállózott Cullen, szóval rendben volt a játéka.
cu.jpg

Michael Smith - Michael Barnard: 6-0

Ha valaki kimaxolta a sima meccs fogalmát a mai délutánon, az Bully Boy volt. Mire is gondolok? Nos Smith hatból hat duplát dobott be, öt leget is elintézett öt kör alatt, míg Barnard kiszállóra sem tudott dobni. Mondjuk 80-as átlaggal Smith ellen az nehéz is. Summa-summarum Smith tökéletesen dartsozott és kiütéssel győzött.
smi_2.jpg

Benito van de Pas - Dimitri van den Bergh 4:6

A nap egyetlen kiemeltjeként búcsúzó van de Pas ismét megmutatta, hogy valami nem kerek nála. Ismét gyér átlaggal állt elő, még a 84 pontot sem érte el. És még így is tudott 2-1-re vezetni mivel a belga fiatal sem találta meg a meccs elején a formáját. Viszont ezután van de Pas szokás szerint szétesett, három leg alatt nyolc kört dobott el tripla nélkül, és ennek folyományaként 4-2-es hátrányba került. De felfoghatjuk úgyis, hogy Dimitri jött bele, amit két ötköröse jelzett. Ekkor azonban a holland felállt és kiegyenlített, bár a hetedik leget ajándékba kapta a belga félrement dupláitól. Több sanszot Benito nem kapott ellenfelétől, ellenben egy tizenegy és egy tizenöt nyilast igen. Ez pedig papírforma szerinti belga továbbjutást ért.
vden.jpg

A nap eredményei:
ere_1.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr113853466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása