9 Nyíl

Michael Smith tarolt, aztán letarolták

2018. április 26. 23:31 - Denis Potvin

2018 Unibet Preimer League of Darts - The Manchester Arena, Manchester (a tizenharmadik kör összefoglalója)

Michael Smith és Michael van Gerwen volt a manchesteri éjszaka duplázója, azaz ők játszottak kétszer, a végén egymás ellen. Smith erre az utóbbi meccsre nem szívesen fog emlékezni, ahogy Peter Wright sem erre az estére. Hiába, a skótoknak Manchesterben sosincs szerencséjük. Erről Gary Anderson is mesélni tudna. A mai meccs siker sztorija Daryl Gurney-ről és Simon Whitlockról szól. Ez volt a Premier League 13. fordulója.

dbvk22zxkaahfh9.jpg

Peter Wright 1-7 Michael Smith

Egészen biztosan nem ilyen meccsre készült Peter Wright, de Michael Smith – szó szerint – legyalulta a skótot. Nem csak azért mert 7-1-re nyert, hanem azért is mert Wright 97 feletti átlagot dobott, de így is, ilyen arányban is ki tudott kapni. A kiszállók tréfálták meg Wrightot. De nézzük sorban. Smith 12 nyilas leggel nyitott. Wright csak kapkodta a fejét, mert Smith mindent dobott, jöttek a duplák is majdnem egyből, 4-0-ra már úgy vezetett, hogy a negyedik kör végén 128-cal szállt ki. Szédületes formában dobált Smith, aki a meccs előtt mondta el, hogy feltett szándéka, hogy ott legyen a legjobb négy között. Wright egy százas kiszállóval szépített, de aztán hiába volt majdnem kétszáz pontos előnye is, hat nyílból sem tudott kiszállni, Smith utolérte és 135-ös kiszállóval, stílusosan egy bullal fejezte be a meccset.

wright-smith_2.jpg

Daryl Gurney 6-6 Michael van Gerwen

Jött egy olyan döntetlen, amelyben Daryl Gurney és Michael van Gerwen is száz feletti átlaggal zárt. Talán éppen ezért volt igazságos a döntetlen. A királyi kitüntetése után Gerwen ultraerősen kezdte, 138-as kiszálló az első leg végén, a negyedik körben. De hiába vezetett 2-0-ra, Gurney halálos biztonsággal dobta mg a 107-es kiszállót és szépített. Csak kapkodtuk a fejünket, Gerwen jött egy 121-gyel, megint négy körrel. De az északír nem adta alább és nem csak egyenlített, egy 11 nyilassal már a vezetést is átvette. Feszültek az idegek Gerwen fején és megint fordított, 5-4 volt a javára. Gurney ekkor egy 156-os kiszállóval bosszantotta ellenfelét. 5-5-re álltunk, sőt Gurney 6-5-re vezetett, Gerwen simán egyenlített, ezért is kezdtük úgy, hogy teljesen jogos volt a döntetlen.

gureny-gerwen.jpg

Simon Whitlock 7-5 Gary Anderson

Egy újabb, egészen zseniális meccs következett, amelyben Simont Whitlock bátor játékkal aratott győzelmet a hetek óta veretlen Gary Anderson ellen. Ez most nem volt egy űrdarts, de viszonylag hosszú legek után Whitlock úgy vezetett 4-2-re, hogy csak 11 nyíl kellett a kiszállóig, amit egy bullal kezdett és D16-tal fejezett be. Ez tényleg szép volt. Anderson nem hagyta annyiban, 68-at elég furcsán fejezte ne, 1, 17, bull, de megdobta. Ezzel lett 4-4 és a döntetlen tűnt a legvalószínűbbnek, de nem lett az. Whitlock elment 6-4-re, Anderson egy 135-ös, bullos kiszállóval szépített, de az utolsó leg – 100, majd 171 után – egy 70-es kiszállóval Whitlocké lett.

whitlock-anderson_1.jpg

Raymond van Barneveld 6-6 Rob Cross

Raymond van Barneveld következett a világbajnok Rob Cross ellen. Barneynak nagyon fontos lett volna a siker, hogy legyen még esélye a továbbjutásra, a legjobb négy közé jutásért. Barney nem is viccelt, a szokásos nyugodt stílusában dobálta a tömegeket, miközben Crossnak azért elég sok, fájó szektortévesztése volt. 94 körüli átlag mind a kettőnél, amely a végén döntetlent hozott. Cross brékelt először, 2-1-re vezetett, sőt Cross 3-1-re, majd 4-2-re ment el. 5-5-nél volt megint egyenlő, de ekkor már érezhető volt, Cross számára az volt a legfontosabb, hogy ne kapjon ki, így ott maradhat a legjobbak között. Így is lett. 6-5-ös Barney vezetés után hozta a kezdését, vélhetően, amit eltervezett, azt hozta is.

barney-cross.jpg

Michael Smith 1-7 Michael van Gerwen

Jött az este két duplázója, Michael Smith és Michael van Gerwen. Amilyen tükörsimán verte Smith a nap első meccsén Peter Wrightot, ugyanúgy kapott ki Michael van Gerwentől. Különösen nem nagy átlaggal és nem is nagy kiszállókkal, de Gerwen pillanatok alatt elment 5-0-ra. Smith csak csóválta a fejét, nem ilyen meccsre számított ő sem, mi sem, senki sem. Mégis az volt a lényeg, hogy Gerwen három nyeretlen meccs után végre a győzelem útjára lépjen. Oda lépett, végül 7-1-re nyert tőle szokatlan, 96,5-ös átlaggal, de természetesen teljesen megérdemelten. Lassan eldől, ki lesz az a négy játékos, aki ott lesz a Final Fourban. Lehet még fogadásokat kötni rá.

smith-gerwen_1.jpg

tablazat_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5213872950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása