9 Nyíl

Ismét a világelsőről szólt a nap

2018. április 28. 19:14 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 9 - Robin Park Tennis Center, Wigan

A European Tour fordulók után ma újra a Players Championship keretein belül jött össze a mezőny. A szokásos helyszínen Wiganben kezdtek neki a napnak, és a szokásoknak megfelelően nem voltunk híján meglepő eredményeknek.
players-championship_2.png

Első forduló:

Ahogy az lenni szokott pár nagyobb név rögtön az elején kiszállt. Kim Huybrechts 6-3-ra bukott el William O'Connortól, Benito van de Pas 6-2-re veszített Alan Tabern ellen, Darren Webster döntő legben kapott ki Michael Barnardtól. Dimitri van den Bergh is kiszállt miután Ross Smith ellen veszített.

John Henderson Gabriel Clemenstől kapott ki, Mervyn King döntő leges vereséget könyvelhetett el Wayne Jonestól. Brendan Dolan és Jamie Caven pár évvel ezelőtt rangadót játszott volna, most azonban ez elmaradt, de Caven legalább a meccset be tudta húzni. Peter Wright, Simon Whitlock és MvG sima 6-2-es sikert aratott, Gary Anderson, Daryl Gurney és Rob Cross nullázott, James Wade 6-1-re nyert, de Adrian Lewis, Mensur Suljovic és Gerwyn Price is sikerrel vette az első kört.

Második forduló:

Két korábbi BDO világbajnok holland dartsos is kiesett ebben a fordulóban. Jelle Klaasen 6-4-re kapott ki Aden Kirk ellen, Christian Kist pedig 6-2-es zakót kapott Richard North ellen. Stephen Bunting 6-2 arányban veszített fiatal barátja és mentoráltja Dawson Murschell ellen, így a kanadai dartsos nagy lépést tett a World Cup of Darts felé. Robert  Thornton sima 6-1-es verést kapott Simon Stevensontól, Joe Cullen pedig szoros meccsen veszített Stephen Burton ellen. A Premier Ligában menetelő Michael Smith ma nem menetelt tovább, ugyanis Jan Dekker döntő legben verte őt. MvG 6-1-re verte Darren Johnsont, Gurney 6-5-re Reyest, Cross 6-4-re Ross Smithet, Price pedig Madars Razmát győzte le. Peter Wright és Simon Whitlock is nyert, az ő meccseik megnézhetőek.

Harmadik forduló:

Ebben a körben ismét nagy nevek szálltak ki. Rob Cross és Peter Wright is egyaránt 6-5-re bukták el a mérkőzésüket. Előbbit Ryan Joyce verte meg, utóbbi pedig Simon Stevensontól kapott ki. Hiába cserélt nyilat Snakebite, most sem jött be. Alan Norris is befejezte a napot, őt az eddig remeklő Burton verte meg. Steve Beaton is vereséget szenvedett, őt Scott Taylor győzte le. James Wade és Gerwyn Price rangadót játszott, előbbi tudott 6-4-re győzedelmeskedni. Whitlock nullára verte Meulenkampot, MvG 6-3-ra Wattimenát, Gary simán 6-1-re Rowby-John Rodriguezt, Gurney pedig Mark Webstert tudta legyőzni.

Nyolcaddöntők:

Michael van Gerwen rendesen elkapta a fonalat és simán átlépett Simon Whitlock testén. Igen meggyőző volt a világelső.

Jonny Clayton múlt héten látott jó formája tovább tart, most épp Ian White ellen tudott 6-5-re nyerni. Daryl Gurney sem lankadt, most 6-2-re verte Michael Barnardot. James Wade sem esett ki a formából, 6-4-re tudta megverni Ryan Joyce-t. Jackpot is komolyan vette a kört és legyőzte Stevensont egy 6-2-es meccsen. Scott Taylor nem sokat vacakolt és 6-1-re kiütötte a nála sokkal előrébb rangsorolt Steve Westet. Jason Lowe legyőzte Burtont, myg Gary Anderson megverte Keegan Brownt és jutott tovább.

Negyeddöntők:

Jonny Clayton jó napja eddig tartott, igaz MvG ellen egy 6-3 arányú vereség nem a világ vége. Ahogy Daryl Gurney sem dől a kardjába mert kikapott Wade ellen, főleg ha látjuk milyen formában van James Wade jelenleg. Amire viszont kevesen számítottak: Jason Lowe - Adrian Lewis 6-5! Illetve Scott Taylor - Gary Anderson 6-4!



Elődöntők:

A két meglepetésember azaz Scott Taylor és Jason Lowe karrierjük legjobb eredményét érték el a négy közé jutással. Ezt Taylor tudta jobban feldolgozni és megnyerte a meccset 6-3-re. MvG és Wade kicsit szorosabb meccset játszott, de a holland játékost még The Machine sem tudta megállítani.

Döntő:

Komoly meglepetésre Scott Taylor eljutott a döntőbe és ha már ott járt, meg is nehezített a világelső dolgát.

Michael van Gerwen idén már ötödik Players Championship sikerét aratta, míg Taylor életében először játszott döntőt Pro Tour sorozaton és élete legnagyobb pénz nyereményét tehette zsebre.

A Players Championship állása kilenc kör után:
players_o.jpg
A Pro Tour jelenlegi állása pedig így fest:
pro_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7913878146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása