9 Nyíl

Hazai siker a férfiaknál - Hedman két év után győzött újra a nőknél

2018. május 14. 21:13 - adam_f

2018 Pontins RedDragon Welsh Darts Open - Pontins Sands Holiday Park, Prestatyn (összefoglaló)

Amíg a múlt héten a PDC játékosok a Premier League-ben és a European Tour zwollei állomásán dobálgattak, addig a BDO legjobbjai (kiegészülve pár régi ex-PDC játékossal) Walesben adtak randevút egymásnak a 2018-as Welsh Open keretein belül. Természetesen oldalunk profilja az is, hogy ne csak a PDC, hanem a BDO nagyobb eseményeiről is beszámoljunk, ezért is nézzük most, hogy mi is történt Walesben, azon a hétvégén. 

welsh-open-2018-blog-feed.jpg

Kezdjük is a férfiak mezőnyével, ahol a hazai színeket képviselő Mike Warburton diadalmaskodott a fináléban, ahol nem mást sikerült legyőznie, mint a PDC egyik volt húzónevét, azaz Andy Hamiltont, aki jelenleg azon dolgozik (a szintén jelen lévő ex-PDC-s Wes Newton mellett), hogy újra tudja építeni magát, ehhez pedig a BDO mezőnye nagyon jó lehetőségeket biztosít neki. A "Hammer" néven ismert Hamilton olyan játékosokon jutott túl többek között, mint Dean Reynolds, Derk Telnekes vagy éppen Gary Robson, míg Warburton - többek között - Dennis Harbour-t és Chris Landman-t is legyőzve jutott a fináléba. A walesi pedig - ha már a döntőbe jutott - nem is állt meg itt, hanem jó teljesítménnyel kirukkolva 6-3 arányban le is győzte Hamiltont. Warburton 83,01-es, Hamilton pedig 78,9-es átlagot dobott.

mens-winner.jpg

Mike Warburton - a férfi egyéni győztese

A hölgyeknél - 2016 után - ismét Deta Hedman nyakába került az aranyérem, aki a döntőben Anasztaszija Dobromiszlova ellen tudott győzni 5-2 arányban. Hedman  73,44-es átlagot dobott a fináléban, ahová egyébként Beau Greeves legyőzésével került be, míg Dobromiszlova - aki a tavalyi győztest, azaz Lorraine Winstanley-t ejtette ki az elődöntőben - ezúttal 65,16-os átlagot szórt.

ladies-winner.jpg

Deta Hedman - 2016 után újra övé a Welsh Open női trófeája

S hogy azért a többiekről is szót ejtsünk: az ifjúságiak mezőnyében a hölgyeknél Beau Greeves nagyon meggyőző eredménnyel (3-0-ás siker és 90,18-as meccsátlag Tammy Jo Grafton ellen), míg a fiúknál az angol Sam Cromwell lett az első, a döntőben 3-1-re legyőzve az ír Killan Heffernan-t. A vegyes párosok tornáját a Lisa Ashton - Conan Whitehead kettős húzta be, míg a párosok versenyében a férfiaknál a Jim Williams - Conan Whitehead duó, a hölgyeknél pedig a Katie Bellerby - Fallon Sherrock kettős bizonyult a legjobbnak.

girls-winner.jpg

Beau Greeves - a lányok győztese, akinek nagyon komoly jövője lehet a BDO-ban

boys-winner.jpg

Ő pedig Sam Cromwell, a fiúk abszolút nyertese

mixed_pairs.jpg

A vegyes párosok mezőnyében diadalmaskodó Lisa Ashton - Conan Whitehead kettős

Ha pedig valaki látni is szeretné, hogyan alakultak a legfontosabb mérkőzések, nekik hadd kedveskedjünk egy kis videós szösszenettel. Íme:

Sok pihenésre azonban nem lesz idejük a BDO nagyágyúinak, hiszen május 18 és 20 között a lengyelországi Policében kerül sor a Polish Open, valamint a Police Masters eseményeire, ahol remélhetőleg minél több magyarnak is szurkolhatunk majd és természetesen igyekszünk mindenről beszámolni majd a tisztelt nagyérdeműnek is.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8913918736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása