9 Nyíl

Michael van Gerwen negyedjére hódította el a Premier League trófeáját

2018. május 17. 22:53 - matyi96

2018 Unibet Premier League of Darts - O2 Arena, London (a döntő összefoglalója)

Utolsó fejezetéhez érkezett a Premier League tizenhat hetes története. Elérkezett a várva várt döntő nap, ahol Michael van Gerwen Rob Cross-szal, Michael Smith pedig Gary Anderson-nal csapott össze az elődöntőben, hogy aztán bezsebeljék a trófeát és a 250.000 fontos fődíjat a döntőben. A döntőben végül Michael van Gerwen és Michael Smith csapott össze egymással, de ne rohanjunk ennyire előre, nézzük hogyan is zajlott a ma este Londonban.

mvg_winner.jpg

ELŐDÖNTŐK:

Michael van Gerwen - Rob Cross: 10-6

Úgy kezdődött az este, ahogy azt vártuk. A világelső rögtön egy száznyolcvanas dobással nyitotta meg a nagydöntő eseményét az O2 Arénában. A folytatás ugyan nem három tripla volt, de az első leget így is megnyerte egy tizenkét nyilas leggel. Természetesen Rob Cross sem az a fajta, aki betojna egy ilyen kezdéstől, válaszként a második leget ő is egy maximummal kezdte és nyerte meg egy tizennégy nyilassal. A következő leget megerőltetés nélkül hozta a holland, majd egy 68-as kiszállóval breakelni tudta a világbajnokot (3-1). Újra MvG kezdett és hát alapszabály egy ilyen helyzetben, hogy a kezdéseket kíméletlenül hozni kell. Most sem volt másképp, jött is a tizenegy nyilas leg, mellyel már három volt a különbség köztük. Rob Cross nem igazán találta az ellenszert Michael ellen, nem csoda, hiszen a holland ekkor 110-es átlag felett dobált. Így tehát nyilvánvaló volt az 5-1, egy újabb breakkel. Cross-nak nagyon fontos volt a következő parti, hoznia kellett hátulról, ha meccsben akart maradni. Kisebb szerencsével ez sikerült is neki, egy 80-as kiszállót megdobva. Mindenki azt gondolta, hogy ez visszahozza őt a meccsbe, azonban a kezdését nagyon elszúrta, az első három körben triplát sem fogott. Ugyan jött a végére egy 134 és egy 133, de van Gerwen simán kiszállt 48 pontról és ezzel egy újabb breaket csinált (6-2). A kezdését megint nagyon megnyomta, jött egy újabb tizenegy nyilas leg, a szünet előtti utolsó leg pedig Cross-é lett (7-3).

A folytatásban Cross, ha nyögvenyelősen is, de összehozott egy breaket, majd a kezdését egy 139-es körrel kezdte, amire a válasz egy száznyolcvan volt. Esélye volt visszajönni 7-5-re, de elrontotta a D20-at 78-ról, Gerwen pedig büntetett (8-4). A következő legben Cross egy száznyolcvannal 92-re tette magát, de rá sem dobhatott, mert a holland egy parádés 128-as kiszállóval megnyerte ezt is. Cross ezután végre mutatott egy nagyszerű játékot, tizenkét nyilas leggel megnyerte az ötödik legjét is. Gerwen a meccsért már a döntőért dobott, 8 pont maradt neki. Ekkor jött Cross egy nem szokványos 118-as kiszállóval (T18, 14, BULL). Azonban megint eljátszotta ugyanazt, ami az egész meccs képére jellemző volt, gyengén kezdett a saját kezdésében, a végén pedig már hiába tette le magát, mert jött Michael 70 pontra és a három nyíl eldobása után kezet fogtak egymással. Ez azt jelentette, hogy az első döntős a világranglista első Michael van Gerwen volt.

gerwen-cross_2.jpg

Michael Smith - Gary Anderson: 10-6

Pontosan ugyanúgy kezdődött ez a mérkőzés is, mint az előző. Egy száznyolcvannal. Ezt most Smith dobta és szintén övé lett az első leg is. Azonban itt nem jött a válasz a skóttól, bár nyila volt kiszállni 121-ről, de Smith 220-ra dobott maximuma elég volt ahhoz, hogy rögtön breakelni is tudja jó barátját. A folytatásban megérkezett Gary első száznyolcvana és ezzel együtt az első leget is feltette a neve mellé, tehát visszavette az elvesztett kezdését. Ha már jött az első, dobott mellé még kettőt a következő partiban, de Smith sem hagyta üresen a tripla szektort a húszason. Gary hibáinak köszönhetően végül Smith-é lett a leg (3-1). Ekkor azonban nem érkezett válasz skót oldalról, így Smith a kezdését megoldva már 4-1-re vezetett. Gary-nek érthető módon kapaszkodnia kellett, így egy fokozattal feljebb kapcsolt, főleg a duplákon. Először hozta a kezdését, majd breakelt, így lett 4-3 és az egyenlítésért dobhatott. Fent is hagyta volt mentoráltját a magasban, ő pedig zsinórban megnyerte harmadik legjét is. Smith összeszedte magát és bezsebelte a következőt, majd a szünet előtt egy kisebb kiszállócsatában újra breakelni tudta Andersont, ami azt jelentette, hogy a pihenőre 6-4-gyel vonultak le.

A backstage-ből feljőve Michael Smith egy 120-as kiszállóval mutatta meg, hogy ő ma bizony döntőt akar játszani (7-4). A következő legben a 8-4-hez is volt esélye az ifjú angolnak, de nem dobta meg a kiszállóját, amit Gary köszönt szépen. Andersonnak azonban ez így még mindig kevés volt, valami nagyot kellett volna mutatnia, ahhoz, hogy ő kerüljön a döntőbe. Mondjuk breakelnie kellett volna ellenfelét, de nem jött össze, így Smith már 8-5-re vezetett. Gary ezután hozta a kezdését, de csak ismételni tudom önmagam: ez nem volt elég, kellett a break. Smith azonban ezt nem hagyta, két száznyolcvanat is dobott a következő partiban, tizenkét nyilast dobott első pályáról, és azt tudjuk, hogy ez csak kilenc nyilassal verhető hátulról (9-6). Smith-nek egy, Andersonnak négy leget kellett nyernie ahhoz, hogy döntőbe jusson. Smith nem sokat teketóriázott, úgy döntött, hogy itt az idő egy újabb breakhez. Hozzátartozik az is, hogy Gary nem dobott valami fényesen ebben a legben, sőt az egész meccsen akadtak gondjai. Így történt tehát az, hogy Michael Smith a végén okosan kerekítve 121 pontról 40 pontra meg tudta oldani a mérkőzést, amely pályafutása egyik, ha nem a legnagyobb lehetőségéhez vezetett.

smith-anderson_1.jpg

DÖNTŐ

Michael van Gerwen - Michael Smith: 11-4

Nos, mai jó szokásukon nem változtattak a srácok. Michael van Gerwen mi mással, ha nem egy száznyolcvannal nyitott volna, így övé is lett a leg természetesen. Majd a slusszpoén: a második leget Smith kezdte egy száznyolcvannal, majd folytatta még két tökéletessel, csak hát kellett volna a négykörös, ami nem jött össze, nem úgy, mint a hollandnak (2-0). Folytatta az űrdartsot MvG, újabb tizenegy nyilast dobott. Három darab négykörössel kezdeni a döntőt nem rossz ómen. Ekkor kezdett felderengni bennem az a bizonyos világrekord, amit épp Smith ellen dobott a PL-ben van Gerwen (később meg is említették a televízióban). Na, de azért Smith a következő leget kezdésből egy gyönyörű játékkal meg tudta nyerni. A holland zseni nem nagyon törődött ezzel, folytatta az elképesztő teljesítményét, Smith hiába dobott bőven 100 feletti átlagot, egyszerűen nem volt ellenszer a világelső ellen. 3-1 után zsinórban nyert meg újabb három leget van Gerwen (6-1). Folytatta a sorozatot, jött a negyedik zsinórban, ez csak egy "gyenge" tizennégy nyilasra sikeredett. Ha ez nem lett volna elég, akkor tessék: jött egy újabb tizenegy nyilas leg, természetesen a hollandtól. Eszméletlen. Smith kiváló játékkal semmire sem ment. A szünet előtti leget azért Smith egy parádés 125-ös kiszállóval bezsebelte, így 8-2-es eredménnyel zárult az első etap. Húsz ponttal volt jobb Mighty Mike átlaga Smith-étől. Na, de nem azért mert Smith gyengén dobott, hanem azért, mert Gerwen 122,24-on állt ekkor. 

A folytatás változatlan volt. Gerwen jött, dobott egy laza tizenhárom nyilast (bár ez sem tetszett neki) és már 9-2-re vezetett. Jött a szépítés Smith részéről, mégpedig egy 104-es kiszálló formájában. Smith nem tudta kihasználni Gerwen hibáit a következő leg eléjén, így azért becsúszott egy tizenhat nyilas leg is holland részről, ami a meccs képét nézve a gyenge kategóriába tartozott. Nem ért még véget azonban a mérkőzés, Smith ugyanis a tizennegyedik leget behúzta, ez volt saját maga negyedik lege. Azonban aminek be kellett következnie, az be is következett a következő legben. A végén 112 pontról kiszállva zsebelte be újabb, negyedik Premier League győzelmét a világranglistát vezető Michael van Gerwen. Ezzel a mérkőzéssel egy újabb rekordot döntött meg, ugyanis a döntőben elért 112,37-os átlaga egy korábbi Premier League döntőben elért Phil Taylor átlagot múlt felül. 

gerwen-smith_1.jpg

A mai nappal véget ért a tizenhat hete tartó Unibet Premier League tornája. A végső győztes tehát újra Michael van Gerwen volt, míg a második helyen Michael Smith fejezte be. Nem panaszkodhat Smith, remekül játszott az egész liga alatt és ez a második helyezés óriási eredmény számára. Harmadik helyen Rob Cross és Gary Anderson zárt. 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7113967138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása