9 Nyíl

A győzelemig repült a Repülő Skót

2018. május 19. 19:30 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 11 - Arena MK, Milton Keynes (összefoglaló)

Félidejéhez érkezett az idei Players Championship sorozat. Elég durván rohan az idő, alighogy elkezdődött a sorozat máris féltávnál járunk. Ezúttal Milton Keynes volt a helyszín, ahová Barney, Cross és MvG nem utazott el, de nagy nevekkel bőven el voltunk látva. Lássuk mi történt a mai napon.

players-championship_2.png

Első forduló:

Szokásoknak megfelelően nézzünk pár meglepő eredményt. James Wade mostanában jó formában van, ám a mai napon egy leggel kikapott Richie Burnett ellen. Cristo Reyes nincs olyan formában mint Wade, de azért mégsem volt papírforma, hogy a spanyol 6-5-re elveszíti a meccsét Jason Lowe ellen. Jamie Lewis is elszállt rögtön az elején, őt Christian Kist verte meg. A Huybrechts tesók is befejezték a küzdelmeket, Ronny 6-4-re kapott ki Peter Jacquestól, Kim pedig a fiatal német Martin Schindlertől kapott 6-2-es verést. A magyar válogatott ellen (is) készülő Devon Petersent a sors Daryl Gurney-vel hozta össze, a meccset az észak-ír játékos nyerte 6-3 arányban. A nagyok közül Adrian Lewis lenullázta Mark Dudbridge-ot, Darren Webster egy leget engedett Scott Taylornak, Ian White 6-3-ra verte Paul Rowleyt. Mervyn King 6-2-es sikert aratott Robert Owen ellen, Gary Anderson viszont komoly csatát vívott Josh Payne ellen, amit végül két leges különbséggel a skót dartsos nyert meg. Stephen Bunting pedig egy 100-as átlagot és győzelmet hozott össze, amit meg is lehet nézni.

Jelle Klaasen pedig Cody Harrist verte, a következőképpen:

Második forduló:

Ebben a körben komoly csillaghullás volt, sok ismertebb név bukott el náluk kevésbé jegyzett játékos ellen. Stephen Buntingot Davy van Baelen verte döntő legben, Steve Beaton 6-3-ra kapott ki Adam Hunttól, Mervyn King szintén döntő legben bukott Michael Barnard ellen, ebbe a sorba állt be Ian White is, őt Stephen Burton verte. Jelle Klaasen 6-4-re kapott ki Mickey Mansell ellen, Joe Cullen pedig 6-1-es zakót kapott a mostanság nem túl acélos Brendan Dolantől. Mensur Suljovic sem élte túl a kört, neki Paul Nicholson jelentette a végállomást. Dimitri van den Bergh is kiszállt, igaz Chizzy ellen nem katasztrófa egy vereség. Gary Anderson és Peter Wright nehezen de vették az akadályokat, Gary 6-5-re hozta a Peter Hudson elleni meccset, Snakebite pedig 6-4-re nyert Zoran Lerchbacher ellen. Michael Smith, Simon Whitlock, Daryl Gurney és Jeffrey de Zwaan egyaránt 6-3-as győzelmet tudtak aratni. Darren Webster pedig egy újabb 6-1-es sikert ért el, ezúttal Alan Tabern ellen.

Harmadik forduló:

A legjobb 32 között Peter Wright elég sima 6-1-es sikert hozott össze Ross Smith ellen, ezt az eredményt másolta le Danny Noppert is aki Stephen Burtont verte. Sőt Gary Anderson is beállt ebbe a sorba, ő a tehetséges Jermaine Wattimenán gázolt át. Daryl Gurney 6-0-ás kiütést produkált de Zwaan ellen, Michael Smith viszont "csak" két leggel tudta verni Christian Kistet. Simon Whitlock számára véget ért a torna, a német Gabriel Clemens 6-3-ra győzött a Varázsló ellen. Darren Webster most nem tudott simán nyerni, de egy 6-4 van der Voort ellen komoly eredménynek számít. Benit van de Pas végre egy kis sikerélménnyel gazdagodott miután megverte John Hendersont és bejutott a legjobb tizenhat közé. Adrian Lewis és Gerwyn Price komolyat csatázott, Jackpot egy leggen tudott győzni.
lew_2.jpg
Nyolcaddöntők:

Michael Smith volt a forduló legsimábban továbbjutó játékosa, mivel 6-0-ás zakót adott van de Pasnak. Peter Wright és Ricky Evans 6-1-re hozták a saját meccsüket. Evans sikere Chisnall ellen azért nem a piskóta kategóriába esik. Gabriel Clemens újabb skalpot gyűjtött, sikerült döntő legben megvernie Paul Nicholsont. Brendan Dolan egy 6-3-as veréssel vetett véget Michael Barnard menetelésének. Darren Webster ihletett formája nem ért a végére, Danny Noppertet 6-2 arányban verte el.

Adrian Lewis le tudta győzni Daryl Gurneyt szintén 6-3-ra, és hogy ne legyen vége a 6-3-as meccseknek: Gary szintén ilyen arányú győzelmet hozott össze Ryan Joyce ellen.

Negyeddöntők:

Peter Wright semmit nem bízott a véletlenre. Zsinórban harmadik 6-1-es győzelmét aratta, ezúttal Ricky Evanst verte meg. Darren Webster és Michael Smith ennél szorosabb mérkőzést hoztak össze, aminek végén Demolition Man le tudta győzni 6-4-re a PL ezüstérmesét. Gabriel Clemens újabb komoly skalpot szedett össze, döntő legben verte meg Brendan Dolant. Négy világbajnoki cím csapott össze az Anderson - Lewis összecsapáson. Kiváló darts volt amiről a számok is tanúskodnak.


and_4.jpg

Elődöntők:

Gary Anderson ma nagyon jó napot fogott ki, és folyamatosan szórta a komoly tömeget. Viszont az elődöntőben Darren Webster is kitett magáért, emberfeletti módon kiszállózott és döntő legig vitte a találkozót. Amit viszont Anderson nyert meg, de nem hiszem, hogy Webster szomorkodna mai teljesítménye miatt.
ddkp6lbwaaa9g6y.jpg
Gabriel Clemens tovább írta mai meseszerű történetét. 60%-os kiszállózásának és csupa öt körös játékának köszönhetően sikerült 6-4-re győznie Peter Wright ellen. Snakebite továbbra sem talál vissza a tornagyőzelmek útjára, bár az előző hét fordulóhoz képest előrelépés az elődöntő.

Döntő:

Gary Anderson - Gabriel Clemens. Nem hiszem, hogy sokan fogadtak volna arra, hogy Clemens döntőbe jut, de ezért is szépek ezek a tornák. Arra pedig még kevesebben gondoltak, hogy Anderson 1-0-ás vezetése után a német játékos négy leget tud behúzni zsinórban. Hihetetlen de igaz, Clemens 4-1-re tudott vezetni. Ezt a hátrányt azonban Gary le tudta dolgozni és 4-4-re egalizált. Az izgalmak nem csillapodtak, eljutottak a felek döntő legig amit a német játékos kezdhetett. Nem csak kezdett, de két meccsnyílhoz is jutott, de ezeket kihagyta. Gary ellen ez nem fér bele, így tehát Gary Andersoné lett a tornagyőzelem és a vele járó 10.000 font. Kiváló mérkőzés volt. Ez volt Anderson harmadik Players Championship sikere idén, összesen pedig már öt tornagyőzelemnél jár idén.

A mai nap eredményei:
ere_1.jpg

A Players Championship állása:
pcom_3.jpg

A Pro Tour aktuális állása:
prot_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr313983768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása