9 Nyíl

Egy fiatal angolról szólt a mai nap

2018. május 20. 19:09 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 12 - Arena MK, Milton Keynes (összefoglaló)

Tegnap Gary Anderson sikerével és Gabriel Clemens hihetetlen menetelésével ért véget a verseny. Ma pedig újabb forduló következett, ami nem hazudtolta meg önmagát. Szokás szerint korán hullottak el nagy nevek, míg néhány "kisebb" név szépen menetelt. Gondolom a szurkolók egyrészt "siratják" kedvenceiket, másrészt viszont lehet örülni annak, hogy nem mindig ugyanazok a játékosok érnek el sikereket. Ez utóbbi mindenképp jót tesz a dartsnak és így nem fulladnak unalomba a versenyek. Nézzük meg a mai nap történéseit:
players-championship_2.png

Első forduló:

Lessünk szét az ismertebb búcsúzók között. Joe Cullen nem járt szerencsével Rowby-John Rodriguez ellen hiszen 6-3-ra kikapott az osztráktól. Jamie Lewis sem járt jól, őt a tegnap remeklő Gabriel Clemens ütötte ki. Vincent van der Voort honfitársával Ron Meulenkamppal akadt össze és kapott ki tőle simán 6-2-re. Justin Pipe ellenfele a kiváló kezű Danny Noppert volt, és Noppie le is győzte rutinos angol ellenfelét egy 6-4-es meccsen. Daryl Gurney versenyének is hamar vége lett, a korábbi BDO világbajnok Christian Kist ugyanis 6-4-re legyőzte őt. Adrian Lewis is kiszállt a körhintából, neki döntő legben sikerült kikapnia Arron Monktól. Devon Petersen pedig 6-5-re bukott el Michael Barnard ellen. A nagyok közül Peter Wright, Michael Smith, Gerwyn Price, Mensur Suljovic és Mervyn King valamint Stephen Bunting simán tovább tudtak menni. Velük ellentétben Gary Anderson, Simon Whitlock, John Henderson és Ian White viszont csak döntő legben tudtak győzni. 

Második forduló:

Ebben a körben is akadtak akik elvéreztek. Benito van de Pas és Alan Norris buktája egyáltalán nem meglepő, hiszen túl nagy formában nincsenek mostanság. Előbbit Keegan Brown, utóbbit Chris Quantock verte meg. Dave Chisnall sem járt jobban, őt "Rapid" Ricky Evans verte meg 6-4-re.

Simon Whitlock ausztrál - új zélandi derbit játszott Cody Harris ellen, és ki is kapott 6-4-re. Gerwyn Price döntő legig elment az ifjú kanadai Dawson Murschell ellen, a meccset a kanadai fiú tudta behúzni. Dimitri van den Bergh is kiesett, őt Brendan Dolan ütötte el a továbbjutástól. Peter Wright elverte 6-4-re Jan Dekkert, Gary Anderson 6-3-ra verte Mark Webstert. A másik Webster azaz Darren viszont nullára verte Ross Twellt.  Nullára nyert még Steve Beaton is, ő Jason Cullent ütötte ki, valamint Christian Kist sem engedett leget Ryan Meiklének.

Harmadik forduló:

A legjobb 32 között a legnagyobb meglepi: Mickey Mansell - Mensur Suljovic: 6-0!!!
man.jpg
Gabriel Clemens ma nem fog döntőt játszani, mivel döntő legben kikapott Michael Smith ellen. Két korábbi lakeside-i bajnok csapott össze a Beaton - Bunting meccsen, előbbi nagyon simán 6-2-re győzött. John Henderson és Kim Huybrechts szoros és kiélezett meccset játszott, előbbi tudott minimális különbséggel nyerni. Gary Anderson, Ian White és Jonny Clayton nem vacakolt sokat és laza 6-1-es sikerrel léptek tovább. Peter Wright 6-2-re verte meg Paul Nicholsont, Wade 6-3-ra Peter Hudsont, King pedig 6-2-re Arron Monkot.

Nyolcaddöntők:

Nem lesz duplázás Anderson részéről, ugyanis a villámkezű Ricky Evans 6-5-re megverte a kétszeres világbajnokot. A kör másik végletekig szoros meccsén Ian White tudta megverni Darren Webstert. A legsimább meccset Josh Payne hozta össze, aki 6-0-ra verte Mervyn Kinget. Peter Wright sima 6-2-es sikert aratott Steve Beaton ellen, Mansell ugyanilyen arányban verte meg Luke Woodhouse-t. Brendan Dolan ma is jó formában dobált, ezúttal 6-3-re nyert Jeffrey de Zwaan ellen. Michael Smith sem vacakolt sokat, négy leges különbséggel győzött John Henderson ellen. Jonny Clayton szép bravúrt mutatott be, nevezetesen 6-4-re legyőzte James Wade-et.

Negyeddöntők:

Peter Wright megismételte tegnapi eredményét, azaz újra bejutott a négy közé. Ezt Rapid Ricky bánhatta, ugyanis Snakebite sima 6-1-es győzelmet ért el ellene. De Evans azért nem szomorkodhat, karrierje során először játszott két negyeddöntőt egymás után. 
wr_5.jpg
Josh Payne formája nem lankad. West, Lerbacher, Kist és King után legyőzte Jonny Claytont is, mégpedig elég simán 6-2-re. Ian White és Michael Smith komoly kis partit hoztak össze, a végén döntő legben "Diamond" White tudott diadalmaskodni. Brendan Dolan és Mickey Mansell is szoros meccset játszottak, a végén pedig Dolan örülhetett egy 6-4-es győzelemnek.

Elődöntők:

Josh Payne kalandja nem akart véget érni. Ian White ellen három darab 180-at dobva győzött 6-4 arányban. Payne karrierje második PDC döntőjére készülhetett.
pay.jpg
Ellenfele a Dolant 6-3-ra megverő Peter Wright lett aki április másodika után játszhatott újra döntőt. Dolan 3-2-es vezetésig bírta szusszal, dobott egy 164-es kiszállót is, aztán viszont Wright nem sokat vacakolt és behúzta a győzelemhez szükséges négy leget. Ja és megint 100-as átlag fölött zárt a skót.

Döntő:

Peter Wright - Josh Payne. Akárcsak tegnap, ma is egy "váratlan" fél jutott be a döntőbe egy olyan játékos ellenfeleként, akitől elvárható volt a döntő. Az eddig öt egymás ellen lejátszott meccsükből négyet Wright nyert, ráadásul ebből hármat idén. De ez azért nem perdöntő adat, hiszen ezen a versenyen sok minden biztos, de a papírforma nem. Itt is borulni látszott, hiszen hiába húzta be Wright az első leget, Payne zsinórban hárommal válaszolt erre. Ebben volt egy tizenhárom és egy tizennégy nyilas is. Ám Wright nem tört össze és sikerült 3-3-ra alakítania az állást. Ekkor jött egy tizenkét nyilas Paynetől aki így újra vezetéshez jutott. Igaz ez csak addig tartott amíg Wright meg nem dobta a D5-öt. Az egál a tizedik legig maradt, igaz ehhez egy bravúros 161-es kiszálló kellett Wrighttól és jöhetett a döntő leg. Ezt pedig Josh Payne bírta jobban és ezzel megnyerte második PDC Players Championship tornáját (2016, Barnsley után). Nagyot ment a fiatal angol, megérdemelten győzött. Wright pedig idén továbbra is el van átkozva.

do_2.jpg

"Örülök neki, hogy végre kifizetődött a befektetett munkám - nyilatkozta Josh a finálé után. Peter nagyon jó barátom, de ilyenkor nem számít a haverság, ha nyerni akarsz. Egész nap jól ment a játék, és ez nagy örömmel töltött el engem. A tavalyi év nagyon kemény volt, de azóta rádolgoztam és elég jól is ment ahhoz, hogy lássam, milyen módon térül meg a dolog, ez pedig nagyon boldoggá tesz. Nagy köröket játszottam és nagy kiszállókat sikerült dobnom, és ezek szerencsére egészen a döntőig kitartottak" - fejezte be értékelését Payne, aki tehát második PC-sikerét könyvelhette el, ami mellé eddig egy Development Tour, egy Challenge Tour és egy Youth Tour sikert jegyezhet fel a PDC-s karrierjén belül.

A Players Championship ranglistája:
pcom_4.jpg
A Pro Tour aktuális állása:
prot_2.jpg

Az Order Of Merit friss állása:
oom_5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9013988818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása