9 Nyíl

Sayonara, Österreich!

2018. május 31. 23:25 - Denis Potvin

2018 PDC betway World Cup of Darts - Eissporthalle, Frankfurt (az első nap összefoglalója)

Azt tudtuk, hogy a japánok nagyon ügyesek softon, ám most megmutatták, hogy steelben is a topon vannak azért. Muramacu Haruki és Aszada Szejgo nagyszerű játékkal kiverték a nyolcadik kiemelt Mensur Suljović, Zoran Lerchbacher duót. Volt olyan pillanat, hogy az ázsiai válogatott a nap legjobb átlagánál tartott, de a kilencven feletti teljesítményük így is kalaplengetést ér. A Peter Wright - Gary Anderson kettősé lett végül a nap átlaga, mondjuk úgy, hogy a 94,66 bemelegítés gyanánt jónak mondható. Amúgy meg az esélyesebb csapatok mentek tovább. Az első nap után jön majd a második és benne a magyar válogatott.

betwaywcod.jpg

Sima kanadai győzelemmel kezdődött az este: John Part és Dawson Murschell könnyedén bánt el a Michel Furlani, Alessio Medaina által alkotott olasz kettőssel. Még úgy is, hogy a győztes csak egy 74,03-as átlagot tudott felmutatni. Egyetlen 180-as volt, amit az olaszok dobtak (igaz 1-4-nél), de még ki sem tudtak szállni belőle a végén. Lehet, hogy sokaknak meglepetés, de a mostanában egészen kiválóan szereplő spanyol duó (Antonio Alcinas - Cristo Reyes) mindkét tagja remekül játszik ebben az évben, míg Borisz Kolcov az oroszoktól pedig egyre több európai versenyen indult. Alcinas-ék 0-2-ről jöttek vissza egy 141-es, majd egy 80-as kiszállóval. Az oroszok utána kétszer is vezettek, de 4-4 után brékeltek a spanyolok, mert a 170-es kiszálló nem jött az oroszoknak, míg a spanyolok odavertek egy 136-ost.

rus-spa.jpg

Svájcnak egy 67-es átlag is elég volt az 5-2-es győzelemhez Kína ellen, amelyben - a PDC történetében másodszor - dobott női játékos, Momo Csu személyében, aki nem is vallott szégyent, és nagyon szép játékkal még egy leget is behúzott. A Diogo Portela irányította brazil válogatott nagyon nehezen lépett túl a dán csapaton, amely a 66-os átlagig sem jutott el. Igazi nagy csatát hozott viszont az ötödik helyen kiemelt walesi csapat, azaz Gerwyn Price és Johnny Clayton csatája a kimondhatatlan nevű thaiföldiekkel szemben. 1-3-as walesi vezetés után a thaiföldiek brékeltek és a saját kezdésüket is hozták. Hiába a walesi 108-as kiszálló, volt esélyük – kettő is – a 4-4-hez, de előbb 95-ről, majd 65-ről sem sikerült kiszállniuk.

wal-tha.jpg

Végre láttunk aztán egy kis igazi dartsot is, amiről Simon Whitlock és Kyle Anderson gondoskodott a hongkongi csapat ellen, amely azért érdemel dicséretet, mert az 5-1-es vereség ellenére is 83,32-es átlagot dobtak a Varázslóék ellen. Ráadásul még az első leget a hongkongiak nyerték.

A torna első kiemeltje, a skót válogatott (Peter Wright és Gary Anderson) meccse jött az amerikaiak ellen, és Andersonék végre csináltak egy kis show-t, s habár egyetlen 180-as sem volt a meccsen, de legalább a nap legnagyobb átlaga, 94,39-cel és egy 40 százalékos kiszállózással. Wright 95,02-öt, Anderson 94,12-öt dobott,  az amerikai Darin Young pedig 94,12-vel zárt.

sco-usa.jpg

Ausztria és Japán zárta a csütörtöki programot. Mensur Suljović nagy formában érkezett, míg Zoran Lerchbacher a Development Tour-okon készült erre a hétvégére. A Muramacu Haruki, Aszada Szejgo kettős elképesztőn jól kezdett: 102 feletti átlaggal 2-1-es vezetésig jutottak el, 3-1-nél pedig 105 feletti átlaggal álltak, azaz érett a meglepetés. Aztán Aszada elbutáskodta a 80-as kiszállót, így odalett az átlag és a leg is. Zoran Lerchbacher teljesítménye viszont abszolút lehúzta az osztrák csapatot. Bár Ausztria feljött 4-4-re, de a döntő legben Muramacu lerakta az ázsiaiakat 40-re, míg Lerchbacher csak 41 pontot volt képes dobni, Aszada pedig második nyílra ki is dobta a dupla 20-at. Azt is jegyezzük fel, hogy a japánok dobták a nap legtöbb, azaz négy 180-asát. Kiesett a nyolcadik kiemelt, ez a nap meglepetése.

ja-aus.jpg

2018 PDC betway World Cup of Darts, első forduló:

Olaszország-Kanada: 1-5

  • Michel Furlani - Alessio Medaina–John Part - Dawson Murschell

Oroszország-Spanyolország: 4-5

  • Alekszander Oreskin - Borisz Kolcov–Antonio Alcinas - Cristo Reyes

Svájc-Kína: 5-2

  • Andreas Fehlmann - Andy Bless–Momo Csu - Hsziao Csen-Cung

Dánia-Brazília: 4-5

  • Per Laursen - Henrik Primdal–Diogo Portela - Bruno Rangel

Wales-Thaiföld: 5-3

  • Gerwyn Price - Johnny Clayton–Tanavat Gavinuntavong - Attapol Jupakari

Ausztrália-Hongkong: 5-1

  • Simon Whitlock - Kyle Anderson–Royden Lam - Ho Jin-Sek

Skócia-Egyesült Államok: 5-1

  • Peter Wright - Gary Anderson–Darin Young - Larry Butler

Ausztria-Japán: 4-5

  • Mensur Suljović - Zoran Lerchbacher–Muramacu Haruki - Aszada Szejgo
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2014016056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolmányos varjú 2018.06.01. 10:12:53

Nekem furcsa, hogy a Redbit egyénenként átlagolta a páros meccset. Persze láttuk mindannyian, hogy Lerchbacher lefelé lógott ki a társaságból, de attól függetlenül nem elegáns ez a megoldás.
süti beállítások módosítása