9 Nyíl

Magyarország kiesett - Hollandia brillírozott

2018. június 01. 23:20 - matyi96

2018 PDC betway World Cup of Darts - Eissporthalle, Frankfurt (a második nap összefoglalója)

Számunkra, magyaroknak fontos nappal folytatódott a World Cup of Darts második napja. Ma lépett színpadra a sokszoros magyar bajnok Bezzeg Nándor, oldalán az újonc és fiatal Alexits Tamással. A meccsükről már élőben beszámoltunk, azonban ebben a cikkben összegezzük egy kicsit a dolgokat. Nem mellesleg azt is szemügyre vesszük, hogy mi történt a többi mérkőzésen, mert hát számunkra ugyan a legfontosabb a mieink meccse volt, azért voltak más mérkőzések is az est folyamán.

betwaywcod.jpg

Új-Zéland - Szingapúr: 3-5

Mindenki várta már, hogy csodájára járjon Paul Lim hihetetlen teljesítményének. Tavaly az ő vezérletével ütötték ki a skótokat a keletiek, most papíron gyengébb ellenféllel sorsolták őket össze. Természetesen ezzel nem megbántva az új-zélandi alakulatot, Cody Harris-t és Warren Parry-t. Kissé gyengén kezdték a meccset a szingapúriak, nem állt össze nekik a játék, ezt kihasználva (és jól dobálva) 2-0-ra elhúzott Új-Zéland, Cody Harris vezényletével. Azonban, ami ez után következett, azt tanítani kellene párosban. Paul Lim és Harith Lim mit sem törődve az előző két leggel, szállítottak zsinórban négy leget, egy tizenkét nyilassal, majd két tizennégy és egy tizenhét nyilassal. Ennek a négy legnek az átlaga 105,47 volt, ami valljuk be őszintén: párosban fenomenális. Nem meglepő tehát, hogy az új-zélandiak szétestek, bár Cody Harris azért derekasan küzdött. Egy legre volt csupán elég ez, ugyanis a nyolcadik legben Paul Lim, az öreg, 68 pontról kiszállva nyerte meg a meccset Szingapúrnak.

uj-zeland-szingapur.jpg

Görögország - Finnország: 1-5

A fogadóirodák szerint Finnország esélyesebb volt, mint a görögök. Ezzel talán nem is lehet vitatkozni, mivel Marko Kantele és Kim Viljanen az elmúlt időszakban, főleg a tavalyi naptári évben, szép teljesítményt nyújtott. A másik oldalon John Michael és társa "a kimondhatatlan nevű görög", Venjamin Szimeonidisz nem igazán került be a PDC versenyek történelmébe a 2017-es (azért a Bezzeg Nándor elleni mérkőzésére sokan emlékezhetünk) és eddigi 2018-as évet tekintve. John Michael azonban tudjuk, hogy nagyon jó játékos, bármikor előhúzhat egy jó játékot a kalapból. A mérkőzésen teljes mértékben érvényesült a papírforma. A finnek elképesztően bekezdtek és elhúztak 2-0-ra. Ekkor John Michael egy fokozattal feljebb kapcsolt és a vezényletével sikerült egy leget elcsennie a finnek elől a görög csapatnak. Azonban, mint később kiderült, ez volt az első és egyben utolsó görög leg, ugyanis ezután a finnek jó játékuknak és olykor-olykor a görögök gyengébb teljesítménye miatt zsinórban négyet behúzva nyerték meg a meccset.

gorog-finn.jpg

Észak-Írország - Lengyelország: 5-4

Az északírek már tavaly megmutatták, hogy van bennük potenciál, főleg, ha Brendan Dolan is elkapja a fonalat Daryl Gurney mellett. A várakozás szerint a lengyeleknek a legjobbjukat kellett volna nyújtania, ahhoz, hogy nyerjenek, na de lássuk ez sikerült-e Ratajskiéknak ez. Gyenge kiszállózással kezdtek Gurney-ék, ezt ki is használta a Krzysztof Ratajski - Tytus Kanik páros és egy breakkel kezdték a meccset. A következő legben nem sok esélyt hagytak az észak-íreknek Kanik-ék, egy tizennégy nyilas leggel már 2-0-ra vezettek. A zöld mezesek elkezdték a játékot és egy ötkörössel szépítettek, majd a következő leg is simán az övék lehetett volna, de megint elhibázták a duplákat, amit megint megbüntetett a lengyel csapat, így megtartották kétleges előnyüket. Nagy veszélyben volt az észak-ír csapat, ugyanis a következő legben 32 ponton várakoztak egy újabb breakre a lengyelek, de jött Daryl Gurney és megoldotta a 82 pontos kiszállót. Érthetetlen módon ez sem adott számukra erőt a folytatásban, sem Dolan (inkább ő), sem pedig Gurney nem találták a triplákat, Ratajski és Kanik pedig szórták. Ez természetesen egy újabb, a negyedik leget eredményezte számukra (úgy szálltak ki, hogy ellenfelük kiszállón sem volt). A folytatásban már meccsnyila is volt Kanik-nak, de nem jött a Bull a végén, Daryl pedig életben tartotta csapatát. Óriási dráma volt a mérkőzésen ebben az időszakban. Ratajski 235 pontnál nem jól kerekített (nem is oda dobott, ahova kellett volna), Gurney pedig 174-gyel letette 16-ra Dolan-t. Ő pedig megdobta és jöhetett a döntő leg. Hát erre sem nagyon találok szavakat! Fej-fej mellett haladtak, a végjátékban, 164 kerekített Ratajski, Dolan pedig 101-re. Jött Kanik, jó volt az első tripla, de tovább nem tudta folytatni. Majd jött Gurney és egy 19, Bull, D16 kombinációval megnyerte a meccset az északíreknek!

eszakir-lengyel.jpg

MAGYARORSZÁG - Dél-Afrika: 3-5

Nehéz szavakat találni. Ez a dél-afrikai válogatott nem volt verhetetlen. Devon Petersen véleményem szerint hozta azt, amit igazából vártunk tőle. Olykor-olykor megvillant, de végig szinten alul játszott. Liam O'Brien ismerkedett a környezettel, és hát lássuk be, nem sikerült olyan rosszul neki, de ő sem játszott azért "hú de nagyon jól". De hát ez az átlagokból is látszik. Volt egy gyönyörű 160-as kiszállója, ami tapsot érdemel, de az csak egy leg. Szegény Bezzeg Nándor nem igazán találta a triplákat az elején, aztán egy időben ráérzett és jöttek a szép dobások, de aztán újra történt valami, ami miatt odaveszett a fellángolás. Alexits Tamás is igyekezett odatenni magát, amennyire csak lehetett, miközben többször esélyt is kaptunk az afrikaiaktól, de rendre elhibáztuk a lehetőségeinket. Igazából mondhatjuk azt is, hogy ezen múlott. Hozzá kell tennem, mi innen nem tudjuk megítélni azt, ami ott zajlik! Szóval elítélni senkit, mondom még egyszer, senkit nem szabad! Viszont a tény az tény: Dél-Afrika 74,33-os átlaggal jutott tovább, mi 69,4-en zártunk. 

magyar-delaf.jpg

Belgium - Írország: 5-4

Kim Huybrechts párja idén Dimitri Van den Bergh személyében testesedik meg. Kérdés, hogy mennyire lesz fura Huybrechts-nek, hogy nem a tesó áll mellette/mögötte. Ha meg van a kellő összeszokottság és Huybrechts is jó formát mutat (mert hát Dimitri mostanában elég jó formában van), akkor bármire képesek lehetnek. Na de, ehhez Írországnak is volt egy két szava... Mi az hogy! Rögtön egy breakkel indítottak, majd a kezdésüket is hozták a belgák ellen. Kim és Dimitri nem nagyon álltak a helyzet magaslatán, de hozzátartozik az is, hogy az írek remekül fogyasztották a tömeget. Ennek köszönhetően újabb break következett, így már 3-0-ra égett a belgák háza. Ekkor kezdtek el játszani. Szép játékkal nyertek is két leget, de aztán újra összekapta magát az ír csapat és hozni tudták a negyedik legjüket is. 4-2-re vezetett Írország! Belgiumnak elúszni látszott a mérkőzés, 48 ponton várakozott Írország, amikor jött Van den Bergh és kidobta a 130-as kiszállót! A következő legben a break is sikerült (egy félelmetesen gyönyörű játékkal), szintén Dimitri dobta meg a kiszállót. Döntő leg döntött tehát a mérkőzés végkimeneteléről. Huybrechts nyitott egy 96-tal, aminek nagyon örült, de Steve Lennon rögvest egy száznyolcvanast helyezett el utána. Jött Van den Bergh, aki visszadobta a száznyolcvanat. Óriási. 161-re kerekített Belgium, 170-re Írország. 161-ről 36 pontra csökkentette Dimitri a pontszámot. Na de jön a slusszpoén. 170-re jött az első két tripla az íreknek, ám William O'Connor a bull helyett a 10-es szektor csücskét találta el, míg Huybrechts már nem hibázott. Az eddigi legjobb páros-meccset láthattuk, és az is előfordulhat, hogy a legjobb, de az biztos, hogy az egyik legjobb meccse volt ez.

belgium-.jpg

Anglia - Csehország: 5-3

Az angolok sok kérdést vetnek fel bennem. Rob Cross és Dave Chisnall nagyon jó játékosok. Mondjuk ez nyilvánvaló, hiszen egy világbajnokról és egy évek óta topon lévő játékosról beszélünk. Azonban volt egy sérülése Cross-nak, még mikor a Premier League tartott. Kissé érződött a játékán, hogy nincs vele minden rendben, de azóta elviekben már felépült. Ne felejtsük el azt sem, hogy Csehország tavaly is kiemelt ellen kezdett, mégpedig a hollandok ellen és eléggé megszorongatták őket. Ennek fényében nézzük, hogy mi történt. Karel Sedláček nagyon bekezdett, azonban ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megnyerjék az első leget. Sőt, Anglia olyan jól játszott, főleg Chizzy jó formájának köszönhetően, hogy hirtelen 3-0 is lehetett volna, azonban a kiszállók kibabráltak velük, így Sedláček fogott egy leget a cseheknek. A fiatal cseh fiú, Roman Benecký (aki egy az egyben úgy néz ki, mint Ted Evetts), olykor-olykor megingott, ami érthető, ugyanis mindössze 18 esztendős, ennek köszönhetően az angolok 4-1-re (volt egy 134-es Chizzy kiszálló is) elhúztak. Ekkor összekapták magukat a csehek, megnyertek zsinórban két leget, az egyiket 104-ről kiszállva oldotta meg a "cseh Evetts". A végén azonban egy tizenhárom nyilassal lezárták a meccset az angolok, gyönyörű játékot bemutatva, amivel minden kérdőjelet eltöröltek bennem.

angol-cseh.jpg

Svédország - Németország: 3-5

A papírforma és a hazai pálya a németeknek kedvezett, azonban a svéd csapat sem rossz nevekkel érkezett meg Frankfurtba, Daniel Larsson és Dennis Nilsson személyében. Számomra nagyon ki-ki meccsnek ígérkezett ez az összecsapás. A jóslatom nem csalt, nagy adok-kapokba mentek bele. Az első négy legben mindenki hozta a saját kezdését és magas színvonalon folyt a játék. A német szurkolók azért tettek arról, hogy elég magas legyen a feszültség a svédekben. A németeknél Max Hopp a tömeget, míg Martin Schindler a duplákat dobálta. És folytatódott ez a folyamat tovább, 3-3-ig. Ekkor jött a Schindler-mágia, 126-ról kiszállva (T19, T19, D6) breakelt és kezdhetett a német csapat a győzelemért. A svédek nem meglepő módon teljesen szétestek erre a legre, a németek pedig megnyerték a mérkőzést. Hopp-nak viszonylag végig jól jött a tömeg, Schindler pedig dobálta a duplákat. Ennyi... 

angol-cseh.jpg

Hollandia - Gibraltár: 5-0

A sokak által várt holland csapat is bemutatkozott a '18-as világbajnokságon. Pikáns mérkőzésnek ígérkezett a Gibraltár elleni, ugyanis Dyson Parody nem éppen a visszafogottságáról híresült el, míg Justin Broton inkább a termetével emelkedett ki a tömegből. Parody-nak volt is már egy kisebbfajta összezörrenése Michael van Gerwennel egy gibraltári European Touron. De mit is írhatnék erről a meccsről? Igazából semmit. Hollandia - a nyugodt Raymond van Barnevelddel a soraiban - lemosta a színpadról a gibraltáriakat, Parody hiába próbálkozott. Azért jó volt látni a kis csipkelődést Michael és Dyson között. Nehéz eldönteni, hogy ki a legesélyesebb a kiemeltek közül, ezek után meg főleg. Ha párosra kerül a sor és Hollandia van a döntőben, akkor le merem fogadni, hogy ők nyernek. Ilyen szinten játszani ezt a sportágat párosban valami fenomenális. 102 feletti átlaggal zárták a meccset, legyen ennyi elég...

Véget ért a ma esti program, ezzel együtt az első fordulós mérkőzések is befejeződtek. Sajnos Magyarország nem jutott tovább, azonban a legesélyesebb csapatok mind ott vannak a második kanyarban. Holnap folytatás, maradjatok velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4114017526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása