9 Nyíl

A németek megint megfricskázták Gurney-éket

2018. június 03. 01:28 - Denis Potvin

2018 PDC betway World Cup of Darts - Eissporthalle, Frankfurt (második nap, esti összefoglaló)

Talán sokan emlékeznek a tavaly World Cup of Darts német-északír meccsére. Amikor Max Hopp amolyan kis köröket rajzolt, amikor három tripla 20-at dobott, aztán Gurney kidobta a 124-et, visszakőrözött Hoppnak, de végül a németek nyertek. Most megint összekerültek és Gurney megint csalódottan ment le a színpadról, míg van Gerwen és Barney pedig újra erőt demonstrált. Ki állítja meg a hollandokat a World Cup of Dartson?

betwaywcod.jpg 

A belgák nagyon simán intézték el a finneket, akik csak egyetlen leget tudtak hozni a két egymás elleni meccsen. Itt már a szabály az, hogy két egymás elleni meccs után, ha döntetlen volt, jött egy páros meccs. Ezen a találkozón erre nem volt szükség. Kim Huybrechts 4-0-ra verte Marko Kantelét úgy, hogy 87,13-as átlagot dobott, majd a fiatal reménység, Dimitri van den Bergh sem kegyelmezett Kim Viljanennek, 4-1 lett a vége. Legalább itt volt 180-as is, mind a két oldalon kettő-kettő.

bel-fin.jpg

Szingapúr, de inkább Paul Lim fantasztikus volt. 4-2-re legyőzte az aktuális világbajnokot, Rob Cross-t. Nem is akárhogy. Egy 14, majd egy 13 nyilas leggel már 2-0-ra is vezetett. 2-2 lett utána, és Crossnak 81-re volt három nyila, de nem tudott kiszállni. Aztán Cross 8-ra rakta le magát, miközben Lim csak 233-on állt. Aztán 4, 2, 1 jött a világbajnoktól, miközben Lim dobott egy 180-ast, majd 53-ról két nyíllal kiszállt. Ahogy a latin mondaná: „Sic transit gloria mundi…”

Dave Chisnall javított a mundér becsületén. 4-2-re győzőtt a másik Lim, Harith ellen. Ez sem volt egyszerű, Chizzynek egy 142-es kiszállójára egy 101-es volt a válasz. Nagyon ingott a léc: 3-2 volt az angoloknak a végső kiszállót pedig 80-ra dobták az angolok, de csak 20 lett belőle, miközben Limék 67-ről próbáltak kiszállni. Senkinek nem sikerült aztán Crossék végül hatvanról, a harmadik nyíllal megnyerték a meccset. Nem véletlen fújtatott utána mindkét angol. Paul Lim egy félisten. Álljon tiszteletére ez a videó:

eng-sin.jpg

Estére is jutott egy csoda, ráadásul egy PL-sztárt vertek ki a világ, lassan élvonalába érő, sőt már lassan oda is tartozó,németek. Pedig úgy kezdődött, hogy Daryl Gurney 92,49-es átlaggal lemosta Martin Schindlert. Brendan Dolan elintézhette volna a találkozót, de Max Hopp hatalmas meccsen mentette párosra a csatát. Két brék után 3-1-re is vezetett, amikor 122-ről 7-re rakta le magát, így korábban is vége lehetett volna, de Dolan szépített, aztán egyenlített, ám a meccs végül Hoppé és ezzel együtt a németeké lett. Jött tehát a páros, amelyet végül a németek azért nyertek meg (leginkább), mert Gurney azt a minimumot nem tudta hozni, amelyet az elmúlt fél évben láttunk tőle. Van ilyen nap.

nor-ger.jpg

Nekünk kellett volna ott lenni az este zárómeccsén, de Dél-Afrika pénteken jobb volt nálunk, így ők próbálták megállítani a világ talán két legjobb játékosát. Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld azonban nem ismert kegyelmet. Gerwen a tőle szokatlan, százas átlagot sem érte el, de a 95,43 is simán elég volt a 4-0-hoz Liam O'Brien-nel szemben. Barney tanár úr pedig hasonló simát művelt Devon Petersen ellen. 96,97 kellett neki a másik 4-0-hoz és a hollandok sima továbbjutásához. Petersennek pedig egyetlen dupla esélye volt, de azt is elrontotta.

hol-daf.jpg

Belgium 2-0 Finnország

Kim Huybrechts 4-0 Marko Kantele

Dimitri van den Bergh 4-1 Kim Viljanen

Anglia 2-1 Szingapúr

Rob Cross 2-4 Paul Lim

Dave Chisnall 4-2 Harith Lim

Anglia 4-1 Szingapúr

Németország 2-1 Észak-Írország

Martin Schindler 0-4 Daryl Gurney

Max Hopp 4-3 Brendan Dolan

Németország 4-2 Észak-Írország

Hollandia 2-0 Dél-Afrika

Michael van Gerwen 4-0 Liam O'Brien

Raymond van Barneveld 4-0 Devon Petersen

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9514019598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása