9 Nyíl

Egy törékeny hölgy és a borói óriás története

2018. június 04. 18:00 - adam_f

2018 BDO World Trophy - Preston Guild Hall, Preston (összefoglaló)

Glen Durrant - a férfiaknál és Fallon Sherrock - a hölgyeknél lett a 2018-as BDO World Trophy végső befutója. A prestoni Gulid Hall falai között rendezett ötnapos verseny rengeteg meglepetéssel szolgált a dartsot kedvelő rajongók számára, többek között megtanulhattuk Michael Unterbuchner nevét is, aki nagyon jó teljesítménnyel ért oda a döntőbe, és valószínűleg még hallani fogunk róla, illetve tanúi lehettünk annak, hogy Fallon Sherrock kisasszony élete első legnagyobb győzelmét aratja. World Trophy összefoglalónk második, és egyben befejező része következik.   

32458568_2030280237005951_3554999389300719616_n.jpg

gdfs.jpg

Szerintem kevesen tettek volna arra, hogy a bal oldalon látható hölgy lesz a World Trophy idei bajnoka. Duzzát viszont mi is ide vártuk...

Ezúttal a pénteki nappal indítjuk meg a World Trophy összefoglalóját, amelyen már a regnáló világbajnok, Glen Durrant is a tábla elé lépett. S ha már odalépett, akkor egy nagyon sima 6-2-es győzelemmel kezdett Dafydd Edwards ellen. Mint ahogy tette ezt sokak kedvence, a vén Ezüsthátú, alias Tony O'Shea is, aki 6-1-gyel küldte haza az új generáció egyik feltörekvő holland játékosát, Jeffrey Sparidaans-ot. Scott Baker nagy skalpot szedett be Scott Waites személyében, akit 6-4-gyel búcsúztatott, míg Willem Mandigers és Martin Phillips is hasonlóképpen járt. Míg a hollandot Richie Edwards ejtette ki 6-3-mal, addig a walesi csékát Darius Labanauskas küldte haza. Továbbjutott még Andy Baetens is, aki az ausztrál Justin Thompson ellen tudott nyerni 6-5 arányban. A hölgyeknél a címvédő Anasztaszija Dobromiszlova és a világbajnok Lisa Ashton is különösebb nehézség nélkül vette az első kört: az orosz hölgy Rhian O'Sullivan ellen, míg Ashton Corrine Hammond ellenében bizonyult jobbnak 4-0 arányban.

Eljött aztán a szombat, s persze megint nem maradtunk csillaghullás nélkül. Ez a nap jelentette többek között az angol csapat kapitánya, azaz Scott Mitchell számára is a végállomást, akit Kyle McKinstry intézett el 6-3-mal. Hasonló sorsra jutott a második kiemelt Mark McGeeney is, aki a parádésan játszó Michi Unterbuchner ellen maradt alul egy nagyon jó mérkőzésen, 6-5 arányban. A címvédő Peter Machin is alaposan megizzadt a Wesley Harms elleni találkozón, de végül - ha nehezen is - 6-5-ös győzelemmel ismét tett egy lépést az újabb címvédés felé. Az este első mérkőzésén, vagyis a skót rangadón pedig Ross Montgomery volt jobb 6-2 arányban Ryan Hogarth ellenében. A hölgyeknél Roz Bulmer egy újabb nagy nevet ejtett ki 4-0-val a további küzdelmekből, ezúttal Sharon Prins bánta ezt a találkát, míg Fallon Sherrock 4-3-mal éppen csak ki tudta harcolni a győzelmet a szívósan küzdő Maria O'Brien ellen.

Az esti etap is tartogatott azért számunkra néhány meglepő eredményt. Ilyen volt például a tizenkettedik kiemelt Andy Baetens veresége Scott Baker ellen (6-4), illetve Glen Durrant magabiztos 6-1-es sikere Tony O'Shea ellen (bár lehet, hogy ez annyira nem is volt meglepő). A fiatal William Borland számára is eddig tartott a torna, ugyanis Jim Williams ellen már nem jöttek a dobások, Jim pedig 6-2-vel könnyedén dobta tovább magát. Darius Labanauskas is továbbjutott, neki Richie Edwards ellen sikerült kiharcolnia ezt, egy 6-4-es sikerrel. A hölgyeknél Lorraine Winstanley nagyon könnyedén jutott túl Anca Ziljstrán (4-0), míg a nap szenzációjaként Anasztaszija Dobromiszlova 4-2 arányban legyőzte és ezzel búcsúztatta a világbajnok Lisa Ashtont.

A vasárnap délután sem múlt el szikrázó találkozók nélkül, és persze a játékosok is egyre jobban érezték, hogy lassan célegyenesbe jutnak. Ross Montgomery volt az első, aki biztosította helyét az esti elődöntőben egy nagyon változatos és kemény csatát hozó találkozón, ahol végül 7-6 arányban bizonyult jobbnak Kyle McKinstry ellen. Kiesett viszont a tavalyi torna győztese, Peter Machin, aki nagyon sima, 7-1-es vereséget szenvedett az egyre jobban játszó német, Michi Unterbuchner ellen, aki ezzel most már az egyik komoly esélyessé is előlépett a tornagyőzelmet illetően. Persze ehhez még Glen Durrant-nek is lesz még egy pár szava. A jelenlegi világbajnok egy nagyon izgalmas mérkőzést vívott Darius Labanauskas ellen, szinte a végéig fej-fej mellett haladtak, ám a finálé végül az angolnak jött ki jobban, aki 7-5 arányban nyerte meg a csatát. Scott Baker számára is itt fejeződött be a verseny, mivel Jim Williams már rágós falatnak bizonyult a számára. Williams 7-3 arányban nyerte kettejük párharcát, amivel ő is bedobta magát az elődöntőbe. A hölgyeknél Roz Bulmer nem tudott újabb meglepetést okozni, ugyanis Fallon Sherrock sima 5-0-val kiejtette a női mezőny meglepetésemberét. Lorraine Winstanley azonban igen, mivel egy végletekig kiélezett találkozón 5-4 arányban legyőzte Anasztaszija Dobromiszlovát, ezzel pedig eldőlt, hogy Winstanley és Sherrock fognak harcolni a World Trophy női címéért.

Este a férfi elődöntőkkel folytatódott tovább a program, és Michi Unterbuchner is tovább folytatta menetelését, aminek most a kiválóan játszó Ross Montgomery esett áldozatául. A Főnök nagyon sokáig úgy tűnt, hogy megnyeri a találkozót, ám a német versenyző a végén robbantott, és 8-6 arányban megnyerve az elődöntőt, karrierje legjobb eredményét könyvelhette el azzal, hogy a döntőbe jutott, mégpedig 94,12-es átlaggal.

untersf.jpg

Abba a döntőbe, ahol az a Glen Durrant várt rá, aki szintén egy izgalmas találkozót vívott Jim Williams-szel. Egészen 6-6-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, és Williams sem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen. 6-6 után azonban Duzza tempót váltott és egy tizenegy, valamint egy tizenöt nyilas játékkal végül rövidre zárta az elődöntőt, ahol végül 98,61-es átlagot ért el.

duzza2l16.jpg

A finálé is egy nagyon kiélezett küzdelmet hozott Michael Unterbuchner és Glen Durrant között, a német nagyon jól tartotta magát, szinte mindig volt válasza Durrant dobásaira, és sokáig partiban volt nevesebb ellenfelével. A végére azonban kiütközött a tudásbeli különbség, Duzza jobban koncentrált, jutalma pedig egy 10-7-es győzelem, és a 2018-as BDO World Trophy címe lett.

duzza2_2.jpg

Glen Durrant lett 2018-ban a BDO World Trophy férfi győztese...

stat1_4.jpg

A hölgyek fináléját pedig az a Fallon Sherrock nyerte, aki ebben az öt napban nagyon kiegyensúlyozott játékot prezentált, ezért mondhatjuk azt is, hogy teljesen megérdemelten lett a hölgyek legjobbja. Sherrock a döntőben 94,22-es átlagot, valamint 106,56-os első kilencnyilas átlagot ért el, ezt pedig egy szintén jó versenyt futó Lorraine Winstanley sem tudta überelni ezen az estén. Sherrock végül 6-3 arányban nyerte a finálét, amivel élete első komoly tornagyőzelmét érte el.

fs.jpg

...míg Fallon Sherrock ezúttal a hölgyek mezőnyben alkotott maradandót

stat2_6.jpg

(A képek, valamint a videók a BDO hozzájárulásával kerültek bele a cikkbe. Köszönjük!)     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4514021002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása