9 Nyíl

A PDC nem bánja, hogy nem vásárolta fel a BDO-t

2018. június 07. 13:41 - Denis Potvin

Barry Hearn egy interjúban elmesélte, örül annak, hogy a BDO végül elutasította azt az ajánlatot, amelyet a cég felvásárlására tett közel egy évtizeddel ezelőtt. A PDC elnöke 2009-ben ajánlott a másik nagy darts szövetségért egymillió fontot, amit később újabb egymillióval fejelt volna meg. A főnök szerint ez szörnyű pénzpazarlás lett volna.

20180605131213_83.jpg

Abban az időben a BDO nyeresége mindössze tizenhatezer fontot tett ki, miközben a PDC már akkor kilencmilliós forgalom mellett egymillió fontos nyereséget ért el. A PDC nyeremények összege 2017-re 11,7 millió fontra emelkedtek, közel ötszörösére a 2006-osnak. A következő világbajnokságon, ahogy erről korábban mi is írtunk már 2,5 millió font lesz a nyereményalap, míg a BDO-nál ez a következő vb-n csak 339 ezer font, amely miatt Hearn szerint el kellene onnan távolítani a professzionális jelzőt.

„A mai napig szomorúsággal tölt el engem, hogy a lakeside-i versenyt még mindig úgy nevezik, hogy World Professional Darts Championship – mondta Hearn – azt hiszem ez tiszteletlenség a fogadókkal szemben. Ez volt az egyetlen ok, amiért igyekeztem annak idején felvásárolni őket. Hallottam néhány furcsa történetet a múlt heti World Trophy-ról. Arról meséltek nekem, miszerint volt olyan, hogy csak ötvenen voltak a nézőtéren. Hallottam, hogy a győztes csak 8000 fontot keresett.”

Hearn foglalkozott a PDC-vébé bővítési gondolatával és azt mondta, örül annak, hogy két női versenyző is lesz a tornán. Eddig 2001-ben Garyl King és 2009-ben Anasztaszija Dobromiszlova voltak azok, akik eljutottak az Alexandra Palace-ba, illetve 2010-ben a PDC megpróbálkozott azzal, hogy a hölgyek számára is rendezett egy világbajnokságot (mint később kiderült, ez volt az egyetlen) - amit egyébként az azóta már elhunyt Stacy Bromberg nyert meg -, ám azóta a nők nem nagyon vettek részt a PDC versenyein, egészen a mostani páros-világbajnokságig. A BDO-ban a női világbajnok egyébként 12 ezer fontot kap, míg a PDC-vb-n az első kör már 7500 fontot garantál.

„Azt gondolom, nem adhatunk a nőknek egyből Pro Tour kártyát, hiszen ez tiszteletlenség lenne azokkal szemben, akik ezért keményen megdolgoznak. De annak örülünk, hogy ezzel a lehetőséggel is közelebb kerülhetnek a PDC-hez. Mindenki számára egyenlő versenyfeltételeket kell biztosítani. Ha megfelelnek a kihívásnak, és szerencséjük is van, akkor bármilyen neműek is legyenek, eljutnak a legjobbak közé" - tette még hozzá a PDC elnöke.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4914029980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása