9 Nyíl

Max Hopp volt az első nap embere

2018. június 09. 09:40 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour 7. - Gibraltar Darts Trophy, Victoria Stadium, Gibraltar (az első nap összefoglalója)

A német Max Hopp tartott egy kis bemutatót Gibraltárban, a European Tour hetedik állomásának első napján. Leget sem veszítve nyert Mark Dudbridge ellen. Hopp volt az egyetlen, aki elérte a százas átlagot a színpadra lépő harminckét játékos közül. Mellette Paul Nicholson és Adrian Lewis is 6-0-val zárta az első napot, Robert Thornton megint idő előtt vérzett el.

gdt_2018-350x197.png

dfm9nufx4aakjkk.jpg

Hopp az első ET-győzelme után megint szépen játszott, 100,2-es átlagot dobott, két 180-assal, egy 120-as kiszállóval. Ian White ellen folytatja majd a következő körben. A meccs után elmondta, nagyon elégedett volt a kezdettel. Kicsit bántotta még a Raymond van Barneveld ellen, a World Cup of Darts-on elveszített meccs, de ez a győzelem helyére tette a lelkivilágát.

A visszatérő Paul Nicholson a hazaiak selejtezőből felkerülő Antony Lopezt intézte el, neki 85,07 is elég volt a 6-0-hoz, szombaton Dave Chisnall következik neki. A kétszeres világbajnok, Adrian Lewis is szép sikerrel tért vissza, a nap utolsó meccsén Clayton Otton elleni 6-0-t, illetve a 85,89-es átlagot tekinthetjük bemelegítésnek.

Kezdetben még csak lézengtek a Victoria Stadiumban, amely aztán estére megtelt. Ross Smith - aki 2013-ban ugyanitt kilencnyilast dobott; ennek a videója látható lentebb - úgy győzte le Jamie Lewist, hogy az magasabb, 97,01-es átlagot dobott. Kiesett viszont Krzysztof Ratajski, akinek az utolsó négy ET-versenyéből háromszor az első kör jelentette a végállomást.

Nagyot játszott viszont Darius Labanauskas. A litván 95,94-es átlagott dobott Jeffrey de Graaf ellen, ketten összesen 10 száznyolcvanast dobtak. A Mike De Decker-Matt Padgett meccs azért volt egy kicsit fura, mert a brit versenyző úgy lépett színpadra, mintha egy buliból érkezett volna, a sima, fehér pólóján még a meccs főbírója is kicsit megütközött.

Robert Thornton az utolsó legben bukott Cristo Reyes ellen, a korábbi PL-játékos nem bírt a spanyollal, aki már 4-1-re is vezetett, de a végén Thorntonnak volt nyila a győzelemhez, de D20 helyett csak sima lett. Vicvent van der Voortnak most nem fájt a háta, 96,02-es átlaga a nap többi játékosához képest kiemelkedőnek mondható. Néhány meccs statisztikája a galériában.

Gibraltar Darts Trophy, 1. nap - eredmények:

Délutáni meccsek:

Michael Barnard 6-3 Krzysztof Ratajski

Darius Labanauskas 6-4 Jeffrey de Graaf

Brendan Dolan 6-4 James Wilson

Mike De Decker 6-5 Matt Padgett

Andy Boulton 6-5 Ritchie Edhouse

Hannes Schnier 6-2 Roy Asquez

Steve West 6-3 Toni Alcinas

Ross Smith 6-3 Jamie Lewis

Esti meccsek:

Adam Huckvale 6-3 Richie Burnett

Cristo Reyes 6-5 Robert Thornton

Vincent van der Voort 6-3 Barrie Bates

Paul Nicholson 6-0 Antony Lopez

Max Hopp 6-0 Mark Dudbridge

Jermaine Wattimena 6-1 Tony Dawkins

Chris Dobey 6-2 Steve Lennon

Adrian Lewis 6-0 Clayton Otton

 

A 2. forduló programja:

Délutáni meccsek (13 órától)

Stephen Bunting-Andy Boulton

Gerwyn Price-Mike De Decker

Darren Webster-Steve West

James Wade-Ross Smith

Simon Whitlock-Adam Huckvale

Jonny Clayton-Hannes Schnier

Ian White-Max Hopp

Daryl Gurney-Brendan Dolan

Esti meccsek (19:15-től)

Joe Cullen-Darius Labanauskas

Michael Smith-Jermaine Wattimena

Rob Cross-Cristo Reyes

Michael van Gerwen-Vincent van der Voort

Dave Chisnall-Paul Nicholson

Mensur Suljovic-Adrian Lewis

Mervyn King-Chris Dobey

Peter Wright-Michael Barnard

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3114033856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása