9 Nyíl

A korai bukták napja, avagy hogyan estek ki a nagyok Wigan-ben

2018. június 16. 18:57 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 13 - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

A focivébé árnyékában sem áll meg az élet a PDC-ben. A húzós júniusi naptár egyik állomása az idei tizenharmadik Players Championship forduló volt. MvG, Gary és a betörés áldozatául esett Barney sem indult el, de nagy nevek azért voltak. Már amíg korán ki nem hullottak.

players-championship_2.png

Első forduló:

Úgy látszik sok nagymenő inkább az Argentína - Izland meccset akarta nézni ezért gyorsan befejezték a versenyt. Peter Wright 6-5-re elbukta a Terry Jenkins elleni mérkőzést.

Chizzy szintén ilyen arányban kapott ki Mickey Mansell ellen. Adrian Lewis is kiszállt, ő elég sima 6-3-as vereséget szenvedett Gary Eastwoodtól. A másik Lewis azaz Jamie sem ment tovább, őt döntő legben Dirk van Duijvenbode verte meg. Michael Smith kiadós, 6-1-es zakót kapott Mark Wilsontól így ő is mehetett meccset nézni. Dimitri van den Bergh is kiesett, bár az ő 6-5 arányú veresége Joe Cullen ellen bőven vállalható, hiszen Cullen remek játékos. Kiesett még az ismertebbek közül Paul Nicholson (őt Klaasen verte 6-5-re), Keegan Brown, Robbie Green, Christian Kist és John Part is. Benito van de Pas viszont nyert, ami nem sűrűn fordul elő vele mostanság.

Második forduló:

A forduló legnagyobb meglepetése: Peter Jacques - Daryl Gurney 6-3. Benito öröme eddig tartott, Terry Jenkins 6-3-ra megverte a hollandot. James Wade napja is itt ért véget, Jeffrey de Graaf 6-4-re verte top 10-es ellenfelét. Voltak egyéb rangadók és érdekes meccsek ebben a körben. Két korábbi BDO világbajnok, név szerint Mark Webster és Steve Beaton csaptak össze, előbbi simán 6-2-re nyerni tudott.

Kyle Anderson és Brendan Dolan csatája végsőkig kiélezett volna, az ausztrál tudott döntő legben győzni. Rapid Ricky Evans és Darren Webster meccse is elment döntő legig, a gyors kezű Ricky örülhetett a végén. Kevin Painter megidézte régi önmagát és megverte Jelle Klaasent, méghozzá 6-2-re. Ian White és Robert Thornton sokadik egymás elleni meccsüket "Diamond" nyerte 6-4 arányban, vélhetőleg komoly idegbajt okozva a skótnak. Egy másik skót "Big" John Henderson viszont tovább tudott jutni miután elverte Darren Johnsont. Rob Cross, Mervyn King, Mensur Suljovic, Vincent van der Voort és Joe Cullen is a következő körbe léptek.

Harmadik forduló:

A legjobb tizenhatba kerülés volt a tét ebben a körben és ez meglepetésre nem sikerült Simon Whitlock-nak. A Varázsló kiütéses 6-0-ás zakót kapott Jermaine Wattimená-tól. Mensur csak egy kicsit járt jobban, őt Martin Schindler 6-1-el ütötte ki. Rob Cross megúszta a búcsút, döntő legben sikerült megvernie Ron Meulenkampot. John Henderson szintén kicentizte a Mervyn King elleni meccset, de győzni tudott a hegylakó. Terry Jenkins bácsi kiszállt, Dirk van Duijvenbode 6-3-re megverte a nagy öreget. Kevin Painter is kiszállt, ő szintén 6-3-ra bukott Joe Cullen ellen. Stephen Bunting végre magához térni látszik, 6-2-vel lépett túl Michael Barnardon. Vincent van der Voort fiatal honfitársával, Jeffrey de Graaf-val akadt össze és ha már ott volt meg is verte az ifjoncot.

Nyolcaddöntők:

Peter Jacques újra nagy nevet vert, most Kyle Anderson volt az áldozat. Ian White sima 6-2-es sikert könyvelt el Martin Schindler ellen. Rob Crossnak nehéz dolga volt, de döntő legben csak behúzta a Henderson elleni mérkőzést. Stephen Bunting 6-4-re győzött Robert Owen ellen, Ricky Evans 6-5-re nyert van der Voort ellen. Jermaine Wattimena 6-1-re ütötte ki Joe Cullent ami a kör legsimább meccse volt. Jonny Clayton idén szép eredményeket ért el, most is sikerült nyolcba jutnia miután 6-2-re nyert James Wilson ellen. Dirk van Duijvenbode és Mark Webster is elmentek döntő legig, aminek végén a holland dartsos örülhetett győzelmének.

Negyeddöntők:

Nagyon komoly kis csatát hozott a Cross - Clayton meccs, a világbajnok döntő legben tudott csak nyerni.

Stephen Bunting ennél jóval simább meccset produkált Evans ellen, a vége 6-2 lett.  Ian White véget vetett a ma remeklő van Duijvenbode sorozatának és nyert 6-3 arányban. Peter Jacques szép napja is befejeződött, őt Wattimena győzte le 6-3-re.

Elődöntők:

Rob Cross sok sanszot nem adott Stephen Bunting-nak. A vége sima 6-1 lett a világbajnok javára. Ám Bunting számára szép eredmény a négybe jutás is, főleg ha tudjuk, milyen nehéz időszakon van túl a korábbi BDO világbajnok.

Ian White és Jermaine Wattimena sokkal szorosabb meccset játszottak. Itt döntő legben dőlt el a csata, ezt pedig a rutinos White döntötte el a maga javára.

Döntő:

Rob Cross ihletett formában kezdte az Ian White elleni döntőt. "Voltage" elvitte az első négy leget ami jó óment jelent. White azonban nem adta fel és elvitt ő is négy leget. Hihetetlen mérkőzés. 0-4-ről 4-4-re visszajönni Cross ellen az nem semmi. A meccset megfordítani nem sikerült azonban Whitenak, akinek valószínű túl sok energiáját emésztette fel az egyenlítés. 6-4 arányban tehát Rob Cross nyerte a mérkőzést és az ezért járó 10.000 fontot. Voltagenek ez volt az idei első tornagyőzelme, összesen pedig az ötödik Players Championship diadala.

A nap eredményei itt is megtekinthetőek.

A Pro Tour aktuális állása:
prot_3.jpg

A Players Championship állása:
players_2.jpg

3 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8614052468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megmondó 2018.06.16. 20:58:07

Na végre! Cross VB utáni első sikeréhez kellett 4 major torna, 10 Players, 6 European Tour, 6 UK Open-selejtező és 1 World Series. Ez ugyebár 27 verseny... MVG 14 serlegnél tart amúgy...

The Gamer 2018.06.17. 13:53:47

@Megmondó:
Ebben igazad van.De.....
A két játékos között óriási különbségek vannak!
Cross kb. 2-2.5 éve lett hobbidartsosból profi,amíg Gerwen egész életben arra készült amit most csinál.Nem lehet elvitatni Cross érdemeit,lehet többet nem lesz világbajnok,lehet csak hébe-hóba fog egy-két nagy tornát megnyerni.
De kérdem én:
Te mennyit nyertél már meg?

dolmányos varjú 2018.06.18. 13:19:42

@Megmondó:
Viszont Cross sokkal szimpatikusabb és szerethetőbb, mint MvG. Nekem ez fontosabb mint az, hogy ki hány versenyt nyer egy évben...
süti beállítások módosítása