9 Nyíl

Idén először mart a kígyó

2018. június 17. 19:21 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 14. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

A tegnapi Rob Cross győzelemmel végződött nap után ma újra összejöttek a felek egy kellemes kis versenyre. Ahogy azt már tudjuk, idén rekord számú dartos játszhat a világbajnokságon és a kvalifikáció szempontjából a Players Championship versenyek erősen felértékelődtek. Hiszen már nem a legjobb tizenhat, hanem a legjobb harminckét dartsos jut "kvótához" a Pro Tour ranglistáról. Szóval aki eddig úgy gondolta belefér egy-két gyenge nap, azok most biztos átértékelték a gondolataikat. Nézzük mi történt a mai napon Wigan-ben.
players-championship_2.png

Első forduló:

A korai bukók közé került a mai nap a tegnap remeklő Stephen Bunting akit Toni Alcinas vert el 6-2-re. James Wade is megkapta ugyanezt a zakót, készítője Jason Lowe volt. Joe Cullen szintén kiszállt, ő döntő legben kapott ki Luke Woodhousetól. Steve Beaton számára is véget ért a nap, ő 6-3-re kapott ki Steve Hinetól. Tegnap jó napja volt Peter Jacquesnak, ma viszont egy 6-1-es pofont kapott Darren Webstertől. Robert Thornton sem bírta sokáig, neki a végállomást Tony Newell és egy 6-5-ös vereség jelentette. A nagyok közül Peter Wright 6-1-re nyert Ross Twell ellen, Ian White 6-0-ra mosta le Kevin Painter-t, Rob Cross 6-4-re nyert William O'Connor ellen.

Simon Whitlock 6-5-ös sikerrel vette a Mark Wilson által képzett akadályt, Steve West pedig simán 6-1-re nyert Alan Tabern ellen. Kim Huybrechts, Vincent van der Voort, Adrian Lewis, Mervyn King és John Henderson szintén tovább tudtak jutni a második körbe. Apropó King: Ron Meulenkamp ellen nyert az öreg 6-5-re. Ez még nem is olyan érdekes, de ha hozzátesszük, hogy a holland játékos előbb D12-re hibázta el a kilencnyilast, majd ugyanez megtörtént vele a D18-as mezővel is, akkor már felettébb érdekes. Ilyen azért ritkán van.

Második forduló:

Szokás szerint megint elköszönhettünk pár kiváló játékostól. Mensur Suljovic 6-3-ra kikapott az idén jól teljesítő Jeffrey de Graaftól. Vincent van der Voort számára Zoran Lerchbacher jelentette a végállomást, Cristo Reyest pedig Jonny Clayton verte szintén 6-3-ra. Adrian Lewis újra kapott egy kemény gyomrost, most épp Ross Smith volt az elkövető aki 6-2-re verte a kétszeres világbajnokot. Jelle Klaasent honfitársa Danny Noppert verte meg, Mervyn King hiába volt esélyes mégsem bírta hozni a  Ryan Meikle elleni meccset. Darren Webstert George Killington verte meg, Steve West pedig Adam Hunttal szemben maradt alul. Wright, Cross, Whitlock, Smith, White és Henderson viszont hozták a mérkőzésüket.

Harmadik forduló:

Peter Wright visszavágott Josh Paynenek a múltkori döntőbeli vereségért, Snakebite sima 6-1-es sikert aratott. Nathan Aspinall szép sikert ért el, ugyanis 6-5-re megverte a tegnap döntőző Ian White-ot. Ryan Meikle újabb szép skalpot szedett, most épp John Hendersont tudta megverni. Cross 6-3-re nyert Martin Schindler ellen, Dave Chisnall sima 6-1-es sikert aratott Steve Hine ellen, Jamie Lewis pedig Jeffrey de Graafot verte meg.

Nyolcaddöntők:

Snakebite Wright továbbra sem lassított, ezt Alcinas bánhatta aki 6-2-es verést kapott a skóttól.

Michael Smith is hozta ezt az eredményt, ő Max Hoppot búcsúztatta. Ryan Meikle szép menetélése Rob Cross ellen ért véget, a világbajnok nyert 6-3-ra. Dimitri van den Bergh 6-4-re verte Jamie Lewist,  Simon Whitlock pedig 6-5-re győzte le Jonny Claytont. Szintén döntő legig ment a Chisnall - van Duijvenbode meccs, előbb örülhetett győzelemnek. Adam Hunt a nap meglepetés embere címet megnyerte, ugyanis legyőzte Nathan Aspinallt és bejutott a legjobb nyolc közé. Holland derbit is hozott a kör, ezt Wattimena nyerte meg Noppert ellen.

Negyeddöntők:

Adam Hunt menetelése véget ért, jött ugyanis Rob Cross és 6-2-re győzött ellene.
cro_5.jpg
Simon Whitlock még Huntnál is rosszabbul járt, Ő 6-1-re kapott ki Jermaine Wattimenától. Peter Wright első szoros meccsét játszotta, de 6-4-re verni tudta van den Berghet. Michael Smith és Dave Chisnall, St. Helens két szülötte játszott egy rangadót, Bully Boy 6-4-re tudott győzedelmeskedni Chizzy felett.

Elődöntők:

A két elődöntő közül nagyon sima lett. Rob Cross kiválóan játszva verte meg Michael Smith-t.

Peter Wright azonban szenvedett Jermaine Wattimena ellen. A mérkőzés csak a döntő legben dőlt el Snakebite javára.

Döntő:

Peter Wright idei harmadik P.C. döntőjére készült, míg Rob Cross a második döntőjét játszhatta idén. A mérkőzést csodásan kezdte Wright, 2-0-ra, 3-1-re is vezetett és ezután sem állt le. 5-1 is volt már az előny Snakebite javára, amikor Cross felébredt és 5-4-re feljött. De a döntő szót Wright mondta ki aki 6-4-re megnyerte a mérkőzést és ezzel a tornát is. Hosszú böjt volt ez, de csak meglett az idei első Snakebite siker. Talán ez átlendíti a holtponton a skót kiválóságot és azt a Peter Wright-ot látjuk majd, akit tavaly.
donto_5.jpg
A két játékos torna statisztikája:
ket.jpg

A Players Championship állása:
playe.jpg
A világranglista (Order Of Merit) aktuális állása:
oom_6.jpg
A Pro Tour állása:
prot_4.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8214053932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása