9 Nyíl

A nap meccsén Lewis legyőzte Smith-t, Labanauskas pedig egyre jobb

2018. június 23. 23:03 - adam_f

2018 PDC European Tour 8. - Danish Darts Open - Bröndbyhallen, Koppenhága (a második nap összefoglalója)

A Danish Darts Open második napján sem maradtunk meglepetések nélkül. Délután és este is született meglepő eredmény. Ki kell emelni Darius Labanauskast, a litván egyre jobban játszik, most például bejutott a torna legjobb tizenhat játékosa közé, pályafutása során először. Este egy remek rangadón verte meg Adrian Lewis Michael Smith-t. Míg Daryl Gurney továbbra is keresi azt a formát, amellyel például az idei Premier League-et kezdte. Bár megrángatták páran az oroszlán bajszát, de Cross, Gerwen és Mervyn King is továbblépett. Folytatás vasárnap.

logo_ddo_eng_2018.png

A délutáni találkozókról:

Ha összességében nézzük a nyolc délutáni találkozót, akkor azt kell mondjuk, hogy két esetet kivéve mindenhol a kiemelt ment tovább. Az egyik ilyen eset Brendan Dolan nevéhez fűződik, aki 91-es átlaggal búcsúztatta John Hendersont. A skótnak ma igazából nem jött össze semmi, 85-ös átlagot dobott, 30%-ban kiszállózott, amit Dolan 50%-kal überelt, így megérdemelte a 6-4-es sikert. A délután legmagasabb átlagát azonban Joe Cullen érte el, aki a 6-3-as győzelmével végződött találkozón (Madars Razma ellen) ért el közel 106 pontos teljesítményt, 60%-os csekkolással (Razma ebben ugyanúgy végzett) és egy 128-as highout-tal. Gerwyn Price is továbbdobta magát 6-3-mal Jelle Klaasen ellen, pedig a találkozó azért nem volt annyira sima, mint ahogy az eredmény mutatta. Klaasen (aki tegnap már Mickey Mansell-lel sem kezezett le) egy 167-es kiszállóval is borzolta a walesi idegeit, ám a kiszállói összességében nem feküdtek megfelelőlen (3/10 - 30%), míg a walesi hatot hozott a tizenkettőből, ezzel pedig (+ egy 107-es outtal) bejutott a vasárnapi etapba. A második eset Darius Labanauskas volt, aki 5-3-as hátrányból fordítva ejtette ki a szintén walesi Jonny Claytont, akinek a kiszállózása enyhén szólva is pocsék volt, míg a litván nagyon szépen dobta a duplákat, s talán ez volt az, ami végül a győzelmét jelentette (55%-ban mentek neki a kiszállók), nem beszélve arról, hogy még egy 126-os kiszállót is odapörkölt Claytonnak.

hen-dol.jpg

cul-raz.jpg

pri-kla.jpg

cla-lab.jpg

Rusty-Jake Rodriguez is nagyon jól tartotta magát James Wade ellen, sőt egészen 4-4-ig az angolnak kellett futnia az eredmény után, mivel az osztrák állandóan megnyerte a kezdéseit. Aztán Wade elővette a rutint, brékelte ifjú kihívóját, majd pedig a saját kezdését is behúzta, amivel továbbjutott. Az ifjú osztrák átlaga csalóka, mivel abszolút nem játszott alárendelt szerepet nagynevű ellenfelével szemben, ráadásul még egy 138-as kiszálló is belefért neki. Cristo Reyes nagyon brutálisan bekezdett Darren Webster ellen: rögvest két sansza is adódott a kilencnyilasra, ám "csak" egy tizenegy- és egy tíznyilas lett a vége. Négy leg elteltével közel 135-ös átlagon és 140-es első kilenc nyílon állt a spanyol, ám Webster ekkor kezdett el éledezni. Módszeresen ledolgozta a hátrányát, majd a vezetést is átvette, amit még Reyes ki tudott egyenlíteni. A végszót azonban Webster mondta ki, aki végül 94-es átlaggal jutott tovább a spanyol ellen, aki 103-as átlaggal, hat darab 180-assal és 46%-os csekkolással a tarsolyában esett ki a tornáról. Simon Whitlock végig vezetve nyerte meg a Jermaine Wattimena elleni találkozóját, ahol az ozzie 98-as átlaggal, 50%-os kiszállózással (103-as legmagasabb kiszállóval), valamint négy maximummal tette le a névjegyét a koppenhágai közönségnek. Wattimena csupán egy 104-es highout-ot tudott felmutatni a találkozón, ahol ugyan kétszer el tudta venni Whitlock kezdését, az ozzie viszont ezt háromszor is megtette. A délután utolsó találkozóján a nap talán legnagyobb fordításának lehettünk szemtanúi, amikor Stephen Bunting 1-3-as hátrányból zsinórban öt(!) leget megnyerve fordította meg a Peter Jacques elleni mérkőzést. Az angol játékos 3-2-nél egy 127-es kiszállóval brékelte honfitársát, aki ekkor törhetett meg, és végül nem tudott már nagyobb ellenállást kifejteni Bunting ellen, aki végül 90,49-en zárta a találkozót.

wad-rjr.jpg

web-rey.jpg

whi-wat.jpg

bun-jac.jpg

 

Az esti találkozókról: 

Nem jött össze a bravúr Max Hopp-nak, pedig nem úgy indult a meccse Mervyn King ellen. Brék, 15 nyíl, százas átlag, így indított a fiatal német. Sőt: 2-0-ra, majd 3-1-re, is vezetett, aztán King összekapta magát és ha királyul nem is, de jól játszott a végére. 14 nyilas leggel egyenlített. Gyenge első kör után 135, 134, 140, majd 24-ről a második nyíllal kiszálló, miközben Hopp egy 140-nek csak 90-re tudta magát lerakni. Mensur Suljović folytatta Ryan Joyce ellen, és rögtön egy 120-as kiszállóval nyitott. Aztán a további is nagyon simán alakult, egy 11 nyilas leggel már 4-0 volt a javára, pillanatok alatt eljutott 180, majd 134-gyel 32-es kiszállóra, a D16 csak a negyedik nyílból jött, de a 96,87-es átlaggal így is könnyed siker volt.

Peter Wright sem sokat vacakolt az idén főleg Challenge Tour tornákon vitézkedő Barry Lynn ellen. Nehezen indult be a hétvégén Players Championship-et nyerő Wright, de a 3-0 már 12 nyilból jött egy csodálatos 155-ös kiszállóval. Lynn legalább szépíteni tudott, de nevesebb ellenfele menetelését így sem tudta megállítani. Az első igazi rangadót Michael Smith vívta a magát újra felépítő Adrian Lewis-szal. És valódi rangadó volt, hiszen Smith 103,26-tal, Lewis 101,06-tal zárt a meccs pedig az utolsó legben dőlt el. Ahogy a nagy könyvben meg van írva. Az meccs úgy zajlott le, hogy mindenki hozta a saját kezdését és mivel Lewis kezdte a meccset, így ő is fejezte be győzelemmel. Végig négy- illetve ötkörös legeket dobáltak a fiúk, mindkét oldalon volt 100 pluszos kiszálló, 4-4 száznyolcvanast dobtak. Igazi sztárcsata volt.

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

Steven Beaton nem akárki ellen bizonyíthatott, hiszen a regnáló világbajnok, Rob Cross várt rá. Beaton pedig majdnem be is bizonyította, hogy remek formában van, egészen 5-3-ig ment el, akkor száz feletti átlaga volt. Aztán Cross összekapta magát és világbajnokhoz méltóan nyert három leget egymás után. A döntőben Cross a saját kezdését húzta be. Hogy ne múljon el a nap meglepetéssel, arról Ricky Evans gondoskodott. Legyőzte Daryl Gurneyt, aki a Premier League befejezése óta nagyon nem találja magát, nyolcaddöntős eredményénél jobb nem volt azóta. Brék, majd 140-es kiszállóval indult Evans-nek a meccs, Gurney egy tizenkét nyilassal még visszajött 3-3-ra, de utána már csak Evans tarolt.

Scott Taylor is úgy indított, hogy meglepetést ér majd el, de hát Michael van Gerwen ellen bármit is elérni borzasztó nehéz, Taylornak sem sikerült. Bár vezetett, aztán 3-1 után egy tizenkét nyilas leggel szépített is, de ennyi volt. Gerwen egyetlen 180-assal, 90,98-as átlaggal is simán behúzta a továbbjutást. Zárásnak maradt Ian White és Steve West meccse. West lassan European Tour-specialistának fog számítani. Már 3-0-ra is vezetett White ellen, de aztán gyorsan helyreállt a világ rendje, 3-3 után pedig izgalmasan alakult a folytatás is. 4-4, majd West került lélektani előnybe. White 65-ös kiszállót elrontotta, West pedig a 82-öt bevágta úgy, hogy csak a kisbull jött. Tényleg ET-specialista lett.

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

Danish Darts Open, második nap:

Második forduló, délutáni program:

  • Brendan Dolan 6-4 John Henderson
  • Joe Cullen 6-3 Madars Razma
  • Gerwyn Price 6-3 Jelle Klaasen
  • Darius Labanauskas 6-5 Jonny Clayton
  • James Wade 6-4 Rusty-Jake Rodriguez
  • Darren Webster 6-5 Cristo Reyes
  • Simon Whitlock 6-3 Jermaine Wattimena
  • Stephen Bunting 6-3 Peter Jacques

Második forduló, esti program:

  • Mervyn King 6-5 Max Hopp
  • Mensur Suljovic 6-1 Ryan Joyce
  • Peter Wright 6-1 Barry Lynn
  • Adrian Lewis 6-5 Michael Smith
  • Rob Cross 6-5 Steve Beaton
  • Daryl Gurney 3-6 Ricky Evans
  • Michael van Gerwen 6-2 Scott Taylor
  • Ian White 4-6 Steve West
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2214066911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása