9 Nyíl

Robert Thornton idén először nyert meccset az ET-n

2018. június 30. 10:43 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour 9. - European Darts Matchplay - edel-optics.de Arena, Hamburg (az első nap összefoglalója)

Pénteken a nem kiemeltekkel meccseivel kezdődött a European Tour kilencedik állomása. Kimagasló teljesítmény csak kettő akadt az első 16 meccs során, William O'Connor és Robert Marjanović is 101-es átlag fölé jutott. A délutáni szakaszban még akadtak jó teljesítmények, estére elfogyott a lendület. De mit sem számít ez Robert Thorntonnak, vagy Jelle Klaasennek, akik továbbjutottak. Főleg Thornton örülhetett, aki a legutóbbi tíz meccséből most nyerte meg a negyediket, ET-tornán pedig idén először győzött.

5ff53012837bc20f63a7a3b79893695a-rimg-w720-h256-gmir.jpg

A délutáni etap rögtön orosz sikerrel kezdődött, ráadásul Borisz Kolcov kiváló teljesítménnyel, 97,39-es átlaggal lépett át Robert Owen-en. Volt 13 és 14 nyilas köre is az orosznak. A második meccs is nagyon izgalmasra sikeredett, itt a vesztes, Keegan Brown jutott száz fölé, de a döntő leget bukta Jason Lowe ellen. Paul Rowley éppen csak túljutott a kilencvenes átlagon, de ez is elég volt Darren Johnson ellen. Utána két könnyed siker következett, William O’Connor és Mark Langendorf is 6-1-es sikert aratott. Inkább az előző, O’Connor siker marad emlékezetes, aki három 180-assal és 101,68-as átlaggal, 117-es kiszállóval a végén tényleg szép győzelmet ért el. Justin Pipe mindössze 88,68-ig jutott, de ezzel s 6-3-ra tudott nyerni a visszatérni igyekvő Vincent van der Voort ellen. Martin Schindlernek különösebb erőfeszítés sem kellett a 6-1-hez a holland Mario Robbe ellen, míg a délutánt Robert Marjanović meccse zárta. A horvát születésű német játékos egészen kiválóan dobált Jermaine Wattimena ellen, 101,28-as átlagig jutott, kétszer volt 13 nyilas köre is, míg a holland maximum azzal tudta magára irányítani a figyelmet, hogy mérgelődve, kézfogás nélkül vonult le a színpadról.

Nagyobb nevek jöttek az este folyamán, mégis gyengébb teljesítménnyel nyitott Chris Dobey, akinek a 88,08 is elég volt egy nagyon sima sikerhez. Robert Thornton végre meccset nyert, igaz a dobott 80,22-es átlagra ő sem lesz büszke, de legalább vége győzelemnek örülhetett, bár a 6/22-es és a 4/24-es kiszállózás azért nagyon gyenge volt. Darius Labanauskas tovább folytatta kiváló teljesítményét, megint nyerni tudott, ezzel pedig szépen halad felfelé a ranglistán. Aztán végre láttunk egy jobb teljesítményt is, Jelle Klaasen jóvoltából, aki 95,27-ig jutott, valamint egy egészen kiváló 12 nyilas leggel - 136-os kiszállóval a végén - verte Dragutin Horvatot. A Players Championship-en legutóbb kétszer is nyolcaddöntős Ryan Joyce is simán ment tovább, a 87-es átlag neki is elég volt a 6-1-hez. Cristo Reyes most egyből elvérzett, pedig majdnem négy egységgel jobb volt az átlaga mint Andy Boultonnak, aki Gibraltáron a legjobb 16-ig jutott. Max Hopp sem tudta a délután átlagát feljebb tornázni, de legalább nyert és volt két száz feletti kiszállója is. A kilencvenet Luke Humphries sem érte el, de nagy csatában legyőzte az idősebbik Huybrechtset. Szombaton már jönnek a sztárok, reméljük bőven kilencven feletti átlagok születnek majd azon a napon.

European Darts Matchplay, Hamburg - első nap

Délutáni meccsek:

  • Borisz Kolcov 6-2 Robert Owen
  • Jason Lowe 6-5 Keegan Brown
  • Paul Rowley 6-3 Darren Johnson
  • William O'Connor 6-1 Martin Atkins
  • Maik Langendorf 6-1 Michael Barnard
  • Justin Pipe 6-3 Vincent van der Voort
  • Martin Schindler 6-1 Mario Robbe
  • Robert Marijanovic 6-3 Jermaine Wattimena

 

Esti meccsek:

  • Chris Dobey 6-1 Jamie Bain
  • Robert Thornton 6-4 Rene Eidams
  • Darius Labanauskas 6-2 Mike De Decker
  • Jelle Klaasen 6-3 Dragutin Horvat
  • Ryan Joyce 6-1 Mark Wilson
  • Andy Boulton 6-4 Cristo Reyes
  • Max Hopp 6-4 Dirk van Duijvenbode
  • Luke Humphries 6-5 Ronny Huybrechts
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3914084117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása