9 Nyíl

Gerwyn Price az igazi nagy áldozat

2018. július 07. 10:24 - Denis Potvin

2018 World Series of Darts: William Hill US Darts Masters - első nap (összefoglaló), Bay Resort & Casino, Las Vegas

A legjobbakkal, valamint az amerikai selejtező nyolc továbbjutójával Las Vegasban elkezdődött a US Darts Masters idei versenye, amelyet a 2018-as World Series of Darts keretében rendeznek. Egy fiatal kanadai, Dawson Murschell lepte meg a walesit, akinek így idejekorán véget ért az amerikai kaland. James Wade és Peter Wright is megizzadt egy picit a továbbjutásért, a többiek viszont elég simán léptek tovább.

dhvpbrzxcaihz2g.jpg

dhdgrjkuyaa1oc.jpg

Michael Smith nyitotta az estét és kilencven feletti átlaggal, 6-1-re győzte le David Cameront. Smith különösebben nem erőltette meg magát, 5 körös legnél jobbja sem volt, de ez is elég volt a sima győzelemhez. James Wade-nek már nem volt ilyen egyszerű a helyzete Dan Lauby Jr. ellen. Pedig Wade csodásan kezdett, 141-es kiszállóval ment 2-1-re, de 2-2 után az első brék az amerikai volt. Aki aztán 4-2-re is vezetett, sőt az 5-2 is meglehetett volna, ha D6-nál nem szór el hat nyilat a kiszállóra. De így történt, Wade pedig ezt kihasználta. Lauby 5-3-ra egy 120-as kiszállóval jutott, három nyila is volt a győzelemhez, de nem tudta egy kör alatt az 50-et kidobni, amelyet Wade megint kihasznált. Egyenlített, majd a végén pedig egy 158-as kiszállóval 6-5-re megnyerte a meccset.

msmith.jpg

wade_2.jpg

Robb Cross zseniális 105,73-as átlaggal robogott át Ross Snookon. A világbajnoknak 11 és 13 nyilas köre is volt két száz pluszos kiszállóval. Majd ezt követte Gerwyn Price szenvedése. A walesi 87,44-es átlagig jutott, és úgy kapott ki 6-2-re Dawson Murschell-től, hogy annak csak 84,94 jött össze. Price az első leget hozta, aztán 2-3-ra szépített, onnan csak követni tudta ellenfelét.

cross_5.jpg

price_3.jpg

Gary Anderson volt a nap hőse. 112,63-as átlaga az első nap legjobb produkciója volt. Sima 6-1 DJ Sayre ellen, a győztes legjei pedig 15, 12, 12, 11, 14 és 11 nyilasok voltak úgy, hogy száz feletti kiszállója nem is volt, viszont a duplákat 66 százalékosan dobta. Lenyűgöző. Michael van Gerwen is száz fölé ért az észak-amerikai győztes Jeff Smith ellen, ráadásul ő még leget sem veszített. Ha már felsoroltuk Anderson legjeit, nézzük meg a világelsőt is: 12, 15, 15, 16, 18 és 13, ami 101,33-ra volt elég.

anderson_9.jpg

gerwen_6.jpg

Joseph Huffman kicsit meglepte Peter Wrightot, akinek nem ez volt élete legjobb meccse. 3-3 ig mindenki hozta a saját kezdését, aztán jött egy Wright-brék és ezt az előnyét a meccs végéig tartani tudta a furcsa kézmelegítőben játszó skót, aki még a 90-et sem érte el a végére. Bemelegítésnek jó volt. A napot Daryl Gurney és John Norman Jr. meccse zárta, s persze itt sem lett meglepetés, Gurney most nagyon összeszedetten dobált, majdnem eljutott a százas átlagig. Volt egy 101-es és egy 145-ös kiszállója is. Norman pedig a második legjét 120-os kiszállóval 12 nyílból hozta össze, ami mindenféleképp dicséretes.

wright_9.jpg

gurney_5.jpg

2018 US Darts Masters, 1. forduló:

  • Michael Smith 6-1 David Cameron
  • James Wade 6-5 Danny Lauby
  • Rob Cross 6-1 Ross Snook
  • Dawson Murschell 6-2 Gerwyn Price
  • Gary Anderson 6-1 DJ Sayre
  • Michael van Gerwen 6-0 Jeff Smith
  • Peter Wright 6-4 Joseph Huffman
  • Daryl Gurney 6-2 John Norman Jnr

Július 7., vasárnap

Negyeddöntő (19 órától)

  • Rob Cross-Michael Smith
  • Peter Wright-Daryl Gurney
  • Gary Anderson-Dawson Murschell
  • Michael van Gerwen-James Wade

Elődöntő

  • Wright/Gurney-Cross/Smith
  • Anderson/Murschell-Van Gerwen/Wade

Döntő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7614098873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása