9 Nyíl

Ihász Vera negyedszer is Apatin úrnője - négy magyar bronzéremmel körítve

2018. július 09. 08:26 - adam_f

2018 WDF Apatin Open XI. - MS Elkop Bowling Hall, Apatin, 2018. július 7. (összefoglaló)

Nagyon népes magyar küldöttség tette tiszteletét a szerbiai Apatin városában, ahol immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg a WDF által harmadik kategóriába sorolt Apatin Open-t. A hölgyeknél címvédésre került sor, hiszen Ihász Veronika újra veretlenül végzett az élen a nők versenyében, míg a férfiaknál is egy győri, nevezetesen Rucska József végzett az előkelő harmadik helyen a magyarok közül. Nézzük is a részleteket...

flyer2.jpg

Természetesen a földrajzi közelség (no, meg a versenylehetőség) volt a fő indok arra, hogy sok magyar dartsos tegye tiszteletét Apatin-ban ezen a szombaton, ahová 121 férfi, 18 nő és 25 ifjúsági nevezés érkezett. Ám a technikai apparátus javulására még kicsit várni kell. Ahogy Barta Zsolt is fogalmazott: "...a szerb versenyszervezés nagyjából most tart ott, ahol mi, magyarok kb. 15 évvel ezelőtt tartottunk. Az pedig, hogy a 21. században megfelelő internet-hálózattal nem tudtak szolgálni a szervezők, (bocs a kifejezésért) kőkorszaki szint." S bizony ez most így is volt, de reméljük, hogy talán majd a szerb sporttársak is össze fogják szedni magukat ezen a téren. 

No, de félredobva az akadályokat nézzük, hogyan is szerepeltek legjobbjaink. A férfiak mezőnyében a Győri DC versenyzője, Rucska József dobott a legjobban, akit csak az elődöntőben tudtak legyőzni, így végül az előkelő harmadik helyezést szerezte meg. Kovács Patrik és Petrács Gábor személyében két ötödik helyezésünk született, míg Mészáros Zsolt, Szekrényes Viktor, Nagy Barnabás és Székely "Penge" Pál a kilencedik pozícióban zártak.

A felsorolt játékosok közül Penge eredménysorát le is tudjuk közölni, úgyhogy itt ismét átadom a szót Barta Zsoltnak: "Erős, majd közepes, majd újból erős játék, az utolsó meccsen Benjamin Pratnemer személyében nem akármilyen ellenféllel szemben, összességében 9. hely. Gyakorlatilag az döntött, hogy ki nyerte a bullra dobást, és ezen a téren Pali elképesztő sportszerűségről tett tanúbizonyságot. A WDF-BDO versenyeken a bullra dobásnál a távolságot mérik, míg a PDC versenyeken csak a bull számít érvényes dobásnak, vagyis ha az egyik játékos 1 centivel, a másik 5 centivel hibázza el, akkor is újra kell dobni. Beno is ebben a hitben volt, és az első rontott kísérletét követően kihúzta a nyilat a táblából. Innen automatikusan Palié kellett volna, hogy legyen a kezdés joga, ami – mint végül kiderült – nagyon fontos szerepet játszott a történetben. Fair play-díjas hozzáállás volt Pali részéről a bullra dobás megismétlésének felajánlása, higgyétek el, fel tudnék sorolni jó néhány nevet, akik ebben a helyzetben nem ezt tették volna. Hatalmas respekt! Visszatérve magára a mutatott játékra, a fejlődés látszik, két héttel a bécsi verseny után sikerült ismét egy pici szintet lépni, amely biztató előjel a szezon még hátralévő versenyei előtt."

Pali az első mérkőzését Nagy Attila ellen 4-1 arányban nyerte, majd egy sima 4-0-ás találkozót könyvelhetett el Nikola Stojković ellen. A végállomást a legjobb tizenhat mezőnyében a már fent említett Benjamin Pratnemer jelentette neki, aki szoros találkozón diadalmaskodott 4-3 arányban Pali felett. Pratnemer végül az ötödik helyen végzett. A férfiak versenyét a számunkra jól ismert nevű Oliver Ferenc nyerte, aki a fináléban honfitársát, Dejan Kovaćević-et győzte le.

penge_meccsek.jpg

Statisztika: Barta Zsolt

pengekep.jpg

Penge és Benjamin Pratnemer (fotó: Facebook / Barta Zsolt)

A kilencedik helyen végzett Szekrényes Viktor eredménysora így nézett ki: Major Nándor: 4-3, Kókai Kámán: 4-1, Zoran Glodevic: 4-2, Petrács Gábor: 2-4. Annyit sikerült még megtudni, hogy Rucska József dobott a negyeddöntőben egy 88-as átlagot Benjamin Pratnemer ellen, míg a szerb színekben versenyző Oliver Ferenc 138-as checkouttal verte 4-2-re Petrácsot az elődöntőben.

A hölgyeknél a tavalyi első, vagyis Ihász Veronika újfent címet védett, ezzel pedig már zsinórban negyedik alkalommal (2015, 2016 és 2017 után) lett a női verseny győztese a győriek legjobb hölgydobója, aki ezúttal a finn Maret Liiri-t tudta legyőzni a fináléban. Vera esélyt sem adott egész nap a többieknek, hogy megszorítsák, nagyon koncentráltan játszott a tábla előtt, ennek pedig ismételten meglett a jutalma egy újabb aranyérem képében. Másik legjobbunk, Czipó Vivien is remekül helytállt a versenyen, ahol végül bronzérmet szerzett. A békéscsabai Ölei Annamária ötödik, míg Komárominé Dóra, Kovács Tamara és Böhönyeiné Valéria a kilencedik helyen végeztek.

helyzettek.jpg

Középen Apatin magyar királynője, aki negyedik alkalommal hódította el a női verseny első helyét, mellette pedig két bronzérmes a négyből (fotó: Facebook)

Az ifjúságiak mezőnyében is két bronzérem született: Nagy Barnabás, valamint Szabó Dániel személyében két magyar harmadik helyezést könyvelhettünk el, míg az első két helyen osztrák játékosok végeztek Nico Langer és Paul Freysinger sorrendben.

A tudósítást a WDF hivatalos weboldala, valamint Székely "Penge" Pál Facebook-oldala alapján készítettük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3514100793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása