9 Nyíl

Bajusztesók: Steve Beaton és Ronnie Baxter

2016. október 27. 16:30 - Turpi9

Napjainkban szerencsére egyre nagyobb média övezi a versenyeket, a darts világának életéről rengeteg videó és fénykép készül. Azonban voltak idők, mikor közel se volt ennyi. Éppen ezért nagy értéke van egy közel (vagy még akár több mint) 20 éves képnek. Egy világbajnok és egy kétszeres döntős mosolyog vissza ránk.

Tovább
Szólj hozzá!

Azt hiszem, Viagrára lenne szüksége

2016. október 27. 10:00 - Denis Potvin

Ahogy közeledik a European Championship of Darts 2016-os döntője egyre többet foglalkozunk a témával. A mai posztunkban egy kicsit vicces és egy nagyon is komoly részét idézzük fel, és az időutazásunk célpontja 2011. Az öt évvel ezelőtti döntőben Phil Taylor 11-8-ra nyert Adrian Lewis ellen. Nézzük előbb a vicceset, aztán a komolyat.

ec_2011_taylor.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A dartsosok élete sem mindig játék és mese

2016. október 26. 21:00 - adam_f

Bizony, néha előfordult olyan is, hogy a leghíresebb játékosoknál is elérkezett az a pont, ahonnan már nem volt visszaút, és olyat műveltek a mérkőzések közben, vagy után, amire nem szívesen emlékeznek vissza. Meg kell érteni ezeket is, hiszen a dartsos nem robot, hanem ugyanolyan érző ember, mint akármelyikünk. És ők is tettek olyan dolgokat korábban, amelyekre nem annyira büszkék, de - kérdem én - melyikünk nem tett már életében hasonlókat?

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: videó darts 9nyil

Már selejteznek a vb-re, két hét múlva jön Bezzeg Nándor

2016. október 26. 15:00 - Denis Potvin

A hét vége a nagy selejtező tornák napja volt. Nem csak két idei sorozat, hanem a december 15-én kezdődő, év legfontosabb eseményének számító PDC-világbajnokságra is kvalifikáltak. Ami nagyon fontos, november 12-én, Bécsben a Montesino Casinóban Bezzeg Nándor áll a táblák elé és ha összejön három győztes meccs, ott lehet az Alexandra Palace-ban. Most az EADC és Fülöp-szigeteki torna ért véget, de nézzük a kvalisokat és a további programot.

slde_tag4.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Amikor az a bizonyos nyil egy kicsit mellé megy

2016. október 25. 20:00 - Denis Potvin

A ma esti műsorunk főszereplői Benito van de Pas, Stuart Kellett, Philt Taylor, Michael van Gerwen, Michael Smith, Dave Chisnall és Andy Boulton. A helyszín a 2016-os European Tour sorozat. A téma pedig az utolsó dobással elrontott kilencnyilas. A fenti harcosok közül van Gerwennek kétszer is sikerült. De nézzük a tényeket és az erről készült felvételt. A hétvégén pedig jön a döntő, vajon hány sikeres, vagy sikertelen leggel?

Tovább
Szólj hozzá!

Végső János most Szent László városában varázsolt

2016. október 25. 09:23 - Denis Potvin

Seres István

Október 21-22-én zajlott le Nagyváradon a Varadinum Darts Kupa, ahol Magyarország több neves játékosa vett részt – többek közt Bezzeg Nándor, Rucska József, Ihász VeronikaVégső János – és számos városból érkezett a majd 30 fős mezőny: Budapest, Győr, Eger, Szolnok, Tiszaföldvár, Debrecen. Lehet mondani akár azt is, hogy nemzetközi volt a verseny, mivel a magyarországi versenyzőkön kívül két ukrán és öt romániai játékos is indult. Végső János fantasztikus rekordja a hajtás alatt.

Tovább
Szólj hozzá!

A statisztikák szerint Taylor nyeri a European Championshipet

2016. október 24. 21:00 - Denis Potvin

A remek elemzéseiről és statisztikáiról ismert 3 Dart Analyst oldal egy újabb érdekességgel állt elő. A hétvégén rendezik a belgiumi Hasseltben a European Championshipet, a 2016-os European Tour záróversenyét. Korábban már közreadtuk a sorsolást viszont az oldal egy nagyon bátor tippeléssel állt elő. Nem is annyira tipp, inkább a statisztikai adatok összevetése. Az oldal a sorsolás ismeretében megvizsgálta, hogy a párok az előző meccsükön hogy végeztek egymással. Ezek alapján lejátszotta a bajnokságot. Szerintük Michael van Gerwen és Phil Taylor vívja majd a döntőt, és Taylor nyer. Hát majd vasárnap meglátjuk. Már a pontos program is megvan, a hajtás alatt.

Tovább
Szólj hozzá!

A dartsos is csak ember...

2016. október 24. 15:00 - adam_f

Csak egy videó

Ahogy egy régi közhely tartja: olyan ember nincs a világon, aki ne hibázott volna életében. Ez pedig a sportban sincsen másképpen. A dartsban is néha előfordul, hogy vagy a játékos néz el valamit, és dob többet/kevesebbet a kelleténél, vagy a bíró lát olyat, ami esetleg nem úgy van...néha még a legnagyobbakkal is megesik az ilyen. A mi sportunkban a legfontosabb dolog az összpontosítás, a tiszta fej, valamint a minél jobb célzás, amivel azt a három kis nyilacskát a lehető legjobb helyre juttathatjuk. Néha azonban előfordul, hogy egy ici-picit túlkoncentráljuk a meccset, és nem azt dobjuk, amit éppen szerettünk volna. Vagy ha éppen írók vagyunk, akkor esetleg elszámolhatjuk magunkat, mert a nyilak úgy fekszenek, hogy nem látjuk őket rendesen.

Tovább
Szólj hozzá!